breaking news

Magomed Mustafaev treft Don Madge tijdens UFC 242 in Abu Dhabi

June 28th, 2019 | by Marcel Dorff
Magomed Mustafaev treft Don Madge tijdens UFC 242 in Abu Dhabi
UFC
0

De Dagestani Magomed Mustafaev zal op 7 September 2019 zijn opwachting maken in de Octagon tijdens UFC 242 in Abu Dhabi, VAE. In de Lightweight divisie is de Zuid-Afrikaan Don Madge de tegenstander. Beide vechters onmoeten elkaar in de Octagon van de “Du Arena”. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card. MMA Junkie wist het nieuws te melden.

Magomed Mustafaev (MMA 15-2/UFC 3-1) is een MMA vechter uit Dagestan. Mustafaev begon zijn Pro-MMA carrière in 2011 bij de Legion Fight organisatie. Daar wist hij in twee jaar tijd liefst negen maal te vechten. Hiervan wist hij acht partijen te winnen waaronder overwinningen tegen Vadim Ogar en Lom-Ali Nalgiev. Vervolgens zou Mustafaev in 2014 eenmaal voor de M-1 Global organisatie uitkomen. De Dagestani won zijn gevecht via Ankle Lock Submission in de eerste ronde tegen Andrey Koshkin. Mustafaev wist vervolgens de Sochi Star Cup te winnen door in een viermans toernooi uiteindelijk in de finale te winnen van Abubakar Nurmagomedov. Mede hierdoor tekende Mustafaev in 2015 bij de UFC. Binnen de UFC wist Mustafaev zijn eerste twee gevechten tegen respectievelijk Piotr Hallmann en Joe Proctor in winst om te zetten. Echter ging het in November 2016 fout. Tijdens UFC Belfast werd verloren van Kevin Lee via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Mede door blessures dacht Mustafaev aan stoppen. Echter keerde hij in April 2019 (ruim 29 maanden na zijn laatste gevecht) terug in de Octagon tijdens UFC St.Petersburg tegen de ongeslagen nieuwkomer Rafael Fiziev. Mustafaev vocht zeer sterk en versloeg Fiziev via TKO in de eerste ronde. Het leverde de Dagestani de Performance of the Night bonus op.

Embed from Getty Images

Don Madge (MMA 8-3-1/UFC 1-0-0) werd begin 2018 door de UFC gecontracteerd. De Zuid-Afrikaan kwam over van de EFC organisatie waar hij al zijn partijen vocht. Madge begon zijn Pro-MMA carrière in 2011. Madge had een moeilijk begin met een 3-3-1 record na zeven gevechten. Echter verloor Madge niet meer sinds 2015 en heeft hij een winstreak van vier gevechten inmiddels. In April 2017 vocht Madge om de EFC Lightweight titel tegen Dave Mazany (de broer van UFC vechtster Gina Mazany). Madge won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde en pakte de titel. Madge zou deze titel verdedigen op 31 Maart 2018 tegen Gavin Hughes, echter klopte de UFC aan en bood Madge een contract aan. Madge tekende het contract en zou zijn UFC debuut gaan maken tijdens UFC Liverpool tegen David Teymur. De Zuid-Afrikaan raakte echter geblesseerd waardoor het debuut uitgesteld moest worden. Madge maakte zijn debuut uiteindelijk in Oktober 2018 tijdens UFC Moncton tegen Te Edwards. Madge wist als grootste underdog op de card Edwards vroeg in de eerste ronde via KO te verslaan. Madge kreeg voor zijn prestatie de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »