breaking news

Mackenzie Dern vs. Virna Jandiroba toegevoegd aan UFC 256 op 12 december

October 16th, 2020 | by Marcel Dorff
Mackenzie Dern vs. Virna Jandiroba toegevoegd aan UFC 256 op 12 december
UFC
0

Mackenzie Dern maakt op 12 december haar opwachting in de Octagon. De BJJ specialiste treft voormalig Invicta FC kampioene Virna Jandiroba in de Strawweight divisie. Beide vrouwen ontmoeten elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. Het gevecht zal plaatsvinden tijdens UFC 256. MMA Fighting wist eerder al een mondeling akkoord te melden.

Mackenzie Dern (MMA 9-1/UFC 4-1) is een Amerikaans-Braziliaanse MMA vechtster die wordt gezien als een van de grootste talenten. Dern staat bekend om haar zeer sterke BJJ. Dern heeft op Wereldkampioenschappen ook meerdere keren een gouden medaille gewonnen. Dern maakte in 2016 haar Pro-MMA debuut voor de Legacy FC organisatie. In haar debuut versloeg ze Kenia Rosas via Unanimous Decision. Vervolgens versloeg ze ook de inmiddels UFC Flyweight vechtster Montana Stewart-De La Rosa via Imanari Choke Submission. Nadat Dern ook in 2017 tweemaal wist te winnen in de nieuwe LFA organisatie werd ze gecontacteerd door Invicta FC. Dern won haar debuut via Armbar Submission tegen Kaline Medeiros, en werd vervolgens door de UFC gecontracteerd. Dern debuteerde in Maart 2018 tijdens UFC 222 tegen Ashley Yoder. Dern won het gevecht via Split Decision en mocht dus over een succesvol UFC debuut spreken. Dern keerde vervolgens terug tijdens UFC 224 in Rio de Janeiro tegen Amanda Cooper. Dern zorgde voor veel controverse door 7lbs te zwaar te zijn tijdens de weging. Hierdoor moest ze 30% van haar salaris afstaan aan Amanda Cooper. Echter won Dern het gevecht wel in de eerste ronde. Dern wist Cooper knockdown te slaan en vervolgens te finishen via Rear Naked Choke Submission. Dern zou vervolgens een pauze inlassen in verband met haar zwangerschap. Hierdoor kwam ze pas tijdens UFC Tampa in Oktober 2019 weer in actie tegen Amanda Ribas. Ribas was te sterk via Unanimous Decision waardoor Dern haar eerste verlies in haar Pro-MMA carrière leed. Dern zou vervolgens in April 2020 vechten tegen Ariane Carnelossi. Echter kon Carnelossi in verband met COVID-19 niet naar de Verenigde Staten vliegen. Hierdoor werd Hannah Cifers de nieuwe tegenstandster. Uiteindelijk werd de hele card gecanceld in verband met COVID-19. Echter werd de partij een maand later opnieuw ingepland. Dern won het gevecht in de eerste ronde via een Kneebar Submission. En dat Dern in een hele goede reeks zit werd in September 2020 nog maar eens bevestigd. Via Armbar Submission in de eerste ronde won Dern van Randa Markos. Het leverde Dern de Performance of the Night bonus op.

Embed from Getty Images

Virna Jandiroba (MMA 16-1/UFC 2-1) is een Braziliaanse MMA vechtster die sinds 2013 te vinden is in het Pro-MMA circuit. Jandiroba staat bekend om haar zeer sterke BJJ. In haar eerste vier jaar als professional gooide de Braziliaanse hoge ogen in het regionale circuit. Zo werd gewonnen van Ericka Almeida maar ook van UFC veterane Lisa Ellis. Met een 11-0 record en een regionale titel op zak maakte Jandiroba in 2017 haar debuut voor de Invicta FC organisatie. Tijdens haar debuut won ze in de eerste ronde via Armbar Submission van Amy Montenegro. Invicta FC was hier dusdanig van onder de indruk dat Jandiroba in haar tweede partij al mocht vechten voor de vacante Strawweight titel tegen het Japanse fenomeen Mizuki Inoue. Jandiroba vocht sterk en won via Split Decision en was de nieuwe Kampioene. In September 2018 verdedigde Jandiroba haar belt met succes. Landegenote Janaisa Morandin werd via Arm-Triangle Choke Submission in de tweede ronde verslagen. Jandiroba maakte vervolgens op short notice haar UFC debuut tijdens UFC Fort Lauderdale in April 2019 tegen Carla Esparza. Esparza bleek te sterk en won via Unanimous Decision. Hierdoor was Jandiroba niet langer ongeslagen. De Braziliaanse zou het vervolgens tijdens UFC Washington op gaan nemen tegen Cortney Casey. Echter raakte Casey geblesseerd waarna Jandiroba werd gematcht tegen landgenote Livia Renata Souza. Maar ook Souza zou zich noodgedwongen met een blessure moeten terugtrekken waarna Mallory Martin de nieuwe tegenstandster werd. Jandiroba pakte haar eerste overwinning in de Octagon door Martin vroeg in de tweede ronde via Rear Naked Choke Submission te finishen. Jandiroba wist die overwinning in Augustus 2020 een uitstekend vervolg te geven. Via Armbar Submission in de eerste ronde versloeg ze Felice Herrig. Jandiroba kreeg voor deze overwinning de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »