breaking news

M-1 Global kampioen Shavkat Rakhmonov maakt UFC debuut in Londen tegen Bartosz Fabinski

January 28th, 2020 | by Marcel Dorff
M-1 Global kampioen Shavkat Rakhmonov maakt UFC debuut in Londen tegen Bartosz Fabinski
UFC
0

M-1 Global Welterweight kampioen Shavkat Rakhmonov maakt op 21 maart 2020 zijn debuut in de UFC. De Kazak treft die dag in de Welterweight divisie de Pool Bartosz Fabinski. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van “The O2” in Londen. Het gevecht maakt deel uit van de Preliminary Card van UFC Fight Night 171.

Shavkat Rakhmonov (MMA 12-0/UFC 0-0) is een Kazak die zijn Pro-MMA carrière startte in 2014. Rakhmonov vocht zijn partijen afwisselend voor M-1 Global en het Zuid-Koreaanse Battle of Nomads. In zijn eerste twee jaar als professional wist Rakhmonov een record neer te zetten van 7-0 met onder andere overwinningen tegen Adil Boranbayev en Marcelo Brito. Na vervolgens nog drie overwinningen mocht Rakhmonov in 2019 voor de vacante M-1 Global Welterweight titel vechten tegen Daniil Prikaza. Rakhmonov won de partij via TKO in de tweede ronde en was de nieuwe Kampioen. In Juni 2019 verdedigde Rakhmonov zijn titel via KO in de eerste ronde tegen Tiago Varejao. Doordat de UFC een deal heeft met M-1 Global dat ze hun kampioenen mogen contracteren als ze minstens eenmaal hun titel hebben verdedigd kwam Rakhmonov in aanmerking. Rakhmonov zal als eerste Kazak zijn debuut gaan maken in de UFC.

Bartosz Fabinski (MMA 14-3/UFC 3-1) is een Poolse MMA vechter die sinds 2011 te vinden is in het professionele circuit. Fabinski staat bekend om zijn berensterke groundgame. De Pool vocht tijdens de eerste drie jaar van zijn carrière vooral in eigen land. Daar wist hij uiteindelijk de PLMMA titel te pakken door landgenoot Michal Szulinski via TKO in de eerste ronde te stoppen. Na een winstreak te hebben neergezet van vier gevechten in 2014 klopte de UFC aan. Fabinski mocht tijden UFC Krakau in eigen land zijn debuut maken tegen de Zuid-Afrikaan Garreth McLellan. Fabinski gebruikte zijn sterke worstelgame en won het gevecht via Unanimous Decision. Na vervolgens in Mexico ook via Unanimous Decision gewonnen te hebben van Hector Urbina, zou Fabinski het tijdens UFC Zagreb in April 2016 opnemen tegen de ongeslagen Deen Nicolas Dalby. Echter raakte Fabinski geblesseerd en werd het gevecht gecanceld. Fabinski zou vervolgens niet meer in actie komen voor de UFC en werd van de lijst verwijderd. Echter maakte hij in Hamburg in Juli 2018 zijn comeback na 2.5 jaar afwezigheid tegen Emil Meek. Op de ”Fabinski methode” (worstelen en topcontrol) won de Pool via Unanimous Decision. Fabinski kon zijn ongeslagen streak in de UFC in November 2018 geen vervolg geven. Tijdens UFC Buenos Aires werd snel verloren van Michel Prazeres via een Mounted Guillotine Choke Submission. Fabinski zou vervolgens vechten tijdens UFC Stockholm tegen nieuwkomer Sergey Khandozhko. Echter raakte Fabinski geblesseerd waarna het gevecht niet doorging.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »