breaking news

M-1 Global Kampioen Nate Landwehr treft Herbert Burns tijdens UFC evenement in 2020

October 28th, 2019 | by Marcel Dorff
M-1 Global Kampioen Nate Landwehr treft Herbert Burns tijdens UFC evenement in 2020
UFC
0

Op 25 Januari 2020 zullen twee vechters hun UFC debuut gaan maken in de Featherweight divisie. M-1 Global Kampioen Nate Landwehr maakt zijn lang verwachte debuut in de Octagon tegen DWCS contract winnaar Herbert Burns. Herbert is de jongere broer van UFC Welterweight vechter Gilbert Burns. Het is op dit moment nog niet bekend waar het evenement plaats zal vinden. Wel dat het waarschijnlijk om een Fight Night zal gaan. Cageside Press maakte het gevecht bekend.

Nate Landwehr (MMA 13-2/UFC 0-0) maakte in 2012 zijn professionele MMA debuut. De Amerikaan begon zijn carrière bij de XFN organisatie. Daar won hij drie van in totaal vier gevechten. Na vervolgens de 3FC titel gewonnen te hebben van Adam Townsend en voormalig UFC vechter Diego Saraiva verslagen te hebben hoopte Landwehr op een kans bij de UFC. Het telefoontje bleef echter uit waarna Landwehr met een 8-2 record in 2017 bij de M-1 Global organisatie tekende. Landwehr imponeerde in zijn eerste twee gevechten met overwinningen tegen respectievelijk Mikhail Korobkov en Viktor Kolesnik. Hierdoor mocht Landwehr in zijn derde partij voor de organisatie voor de titel vechten tegen Khamzat Dalgiev. Landwehr versloeg Dalgiev in de tweede ronde via TKO en was de nieuwe kampioen. Landwehr verdedigde zijn titel vervolgens tegen zowel Andrey Lezhnev en wederom Viktor Kolesnik. Doordat de UFC een samenwerkingsverband heeft met M-1 Global mogen de M-1 kampioenen na minimaal een titelverdediging de overstap maken naar de UFC (mits de UFC dit wel en de vechter zelf ook). Landwehr zal hierdoor nu voor de UFC gaan uitkomen.

Herbert Burns (MMA 9-2/UFC 0-0) is een Braziliaanse MMA vechter die sinds 2012 actief is in het Pro-MMA. Herbert is de jongere broer van Gilbert Burns die eveneens in de UFC vecht. Burns won zijn eerste Pro gevecht en zou in 2013 direct tekenen bij ONE Championship. Daar imponeerde hij met vijf achtereenvolgende overwinningen tegen onder meer Edward Kelly, Honorio Banario en Timofey Nastyukhin. Burns verloor vervolgens echter tweemaal en verliet de organisatie. In 2018 tekende de Braziliaan bij de Titan FC organisatie. Daar wist hij tweemaal te winnen. Onder meer van voormalig Kampioen Luis Gomez. Tijdens die overwinning zat Dana White cageside voor het programma “Dana White: Lookin’ for a Fight”. Burns kreeg door zijn overwinning de kans om te vechten tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. De Braziliaan versloeg Darrick Minner in de eerste ronde via een Triangle Armbar Submission en verdiende daarmee een UFC contract.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »