breaking news

Lyoto Machida: Technisch, spectaculair of juist saai?

October 28th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

De oud Ultimate Fighting Championship (UFC) kampioen en Middleweight vechter Lyoto Machida staat over enkele uren op het canvas van de wereldberoemde Octagon. Tijdens UFC Fight Night 119 hoopt hij het publiek in de Ginásio do Ibirapuera van São Paulo, Brazilië te trakteren op een knock-out. The Dragon kent een gecontroleerd spel en weet zijn karate technieken juist toe te passen in de strijd. Echter wordt deze stijl niet door iedereen gewaardeerd.

Lyoto Machida kent een professioneel record van tweeëntwintig om zeven en heeft onder andere gewonnen van BJ Penn, Stephan Bonnar, Rich Franklin en Tito Ortiz. Dit deed hij bij organisaties als Jungle Fight en K-1MMA. Machida is momenteel al bijna vierduizend dagen onder contract bij de UFC. Zo behoord hij tot de vechters met het langste dienstverband. Machida zijn bekendste knock-out is ongetwijfeld zijn karate (crane) trap knock-out tegen Randy Couture. Hij won hier in Canada met de knock-out van de avond. Een knock-out die nu nog steeds wordt gebruikt in highlight videos:

Echter kent Machida een zeer goed counter spel. Hierdoor wacht hij regelmatig op actie en bewegingen van zijn tegenstander. Deze vechtstijl vraagt om veel geduld en kan in sommige ogen ‘saai’ overkomen. Voetenwerk, het lezen van je tegenstander en snel reageren is van groot belang. De 39-jarige Braziliaan heeft door de United States Anti-Doping Agency (USADA) een schorsing opgekregen van 18 maanden na een positieve test tijdens zijn gevecht op 19 april 2016 tegen Dan Henderson. Machida is gesnapt met 7-Keto in zijn banen. Ook is hij al ruim twee jaar verwijderd van zijn laatste gevecht. Zo verloor hij zijn laatste twee partijen van Luke Rockhold en Yoel Romero. Beide partijen zijn voor de bel beëindigd.

Wat vind jij van de vechtstijl van Machida? Discuseer mee op Facebook! Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.

Translate »