breaking news

Luke Sanders vs. Nate Maness toegevoegd aan UFC evenement op 28 november in Las Vegas

November 14th, 2020 | by Redactie
Luke Sanders vs. Nate Maness toegevoegd aan UFC evenement op 28 november in Las Vegas
UFC
0

Luke Sanders maakt op 28 november zijn opwachting in de Octagon. In de Bantamweight divisie treft hij de Canadees Nate Maness. Beide mannen ontmoeten elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. Het gevecht maakt deel uit van de UFC on ESPN 18 card. MMA Junkie wist de partij bekend te maken.

Luke Sanders (MMA 13-3/UFC 3-3) kwam op two weeks notice in Januari 2016 de UFC binnen. De MMA Lab vechter kwam over van de RFA promotie waar hij de Bantamweight Kampioen was. Sanders die een ongeslagen record van 10-0 de Octagon inbracht nam het op tegen Maximo Blanco. Blanco bleek geen gelijkwaardige partij voor Sanders die de Venezolaan vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission finishte. Een zeer sterk debuut voor de man uit Clarksville, Tennessee. Dit leverde Sanders de Performance of the Night bonus op. Vervolgens werd Sanders na afwezigheid van ruim een jaar in Maart 2017 gematcht tegen Iuri Alcantara. Sanders domineerde het gevecht volledig, en het leek een kwestie van tijd alvorens Sanders de partij zou winnen. Echter wist Alcantara halverwege de tweede ronde opeens een konijn uit zijn hoge hoed (bij wijze van spreken dan) te toveren. Alcantara wist Sanders via een Kneebar Submission af te laten tikken, en op deze manier een geweldige comeback te maken en Sanders zijn eerste Pro-MMA verlies toe te brengen. Sanders zou vervolgens vechten tegen Felipe Arantes. Echter werd het gevecht een dag van te voren geannuleerd in verband met ziekte van Arantes. Sanders leek vervolgens opnieuw pech te hebben na het uitvallen van Bryan Caraway. Echter was Andre Soukhamthath bereidt om in te vallen. Hierdoor vochten beide mannen tegen elkaar tijdens UFC Fresno in December 2017. Na een dominante eerste ronde van Sanders, liet hij zich wederom verrassen in de tweede ronde en verloor via KO. Sanders keerde vervolgens terug tijdens UFC Glendale in April 2018 tegen Patrick Williams. Sanders wist zijn losing streak te doorbreken door Williams via Unanimous Decision te verslaan. Echter ging het in Augustus 2018 wederom mis voor Sanders. Tijdens UFC Lincoln stond hij tegenover BJJ wizard Rani Yahya. Yahya bleek te sterk via Heel Hook Submission in de eerste ronde. Sanders werd vervolgens gematcht tegen voormalig Bantamweight kampioen Renan Barão in Februari 2019. Sanders won de partij via KO in de tweede ronde en kreeg daarvoor ook nog de Performance of the Night bonus. Sanders zou vervolgens anderhalf jaar later vechten tegen Chris Gutierrez. Echter raakte Sanders geblesseerd en moest hij de partij afzeggen.

Embed from Getty Images

Nate Maness (MMA 12-1/UFC 1-0) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele carrière begon in 2013. Maness won in zijn eerste pro partij al meteen de Bluegrass Brawl titel. Maness wist in een tijdsbestek van vier jaar al zijn acht partijen te winnen. Onder meer Isaiah Ferguson en Cody Gulley werden verslagen. Maness pakte eveneens de titel bij de Warriors FC organisatie. Vervolgens tekende hij in 2018 bij de sterke Canadese TKO bond. Daar wist hij meteen te imponeren door Caio Machado via Unanimous Decision te verslaan. Dit leverde Maness een titelgevecht op tegen kampioen Jesse Arnett. Maness won de partij via KO in de tweede ronde. Echter verloor hij tijdens zijn eerste titelverdediging meteen de belt. Maness verloor van voormalig UFC vechter Taylor Lapilus. Maness kwam vervolgens in Februari 2020 uit voor HRMMA. Daar won hij de inaugurele titel door Kellen VanCamp te verslaan. Uiteindelijk tekende Maness in Juli 2020 een UFC contract. Maness zou in Augustus 2020 zijn debuut maken tegen Ray Borg. Echter trok Borg zich in verband met privé redenen terug. Borg werd vervangen door Johnny Munoz Jr. In een knotsgekke partij won Maness uiteindelijk via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »