breaking news

Luke Sanders pakt short notice gevecht in de UFC tegen Damon Jackson op 1 mei

April 9th, 2021 | by Redactie
Luke Sanders pakt short notice gevecht in de UFC tegen Damon Jackson op 1 mei
UFC
0

Luke Sanders keert op short notice terug in de Octagon. “Cool Hand” gaat het opnemen tegen Damon Jackson in de Featherweight divisie. Sanders vervangt TJ Laramie die geblesseerd is geraakt. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. ESPN MMA voegde de partij toe aan het Fight Center. Wij kunnen bevestigen dat de partij getekend is.

Damon Jackson (MMA 18-4-1-1/UFC 1-2-1-1) maakte in 2012 zijn professionele MMA debuut. De Amerikaan wist meteen vanaf de start te imponeren en wist in zijn negende partij al de Legacy FC titel te pakken door UFC veteraan Leonard Garcia via Arm-Triangle Choke Submission te verslaan. Dit was voor de UFC genoeg bewijs om Jackson met een 9-0 record te contracteren. Jackson kon echter niet overtuigen. In drie optredens wist Jackson niet te winnen en werd zijn contract ontbonden. Jackson keerde terug bij Legacy FC. De organisatie ging samen met de RFA en werd omgedoopt tot het gloednieuwe LFA. Jackson vocht voor de inaugurele titel, maar verloor van Kevin Aguilar. Na vervolgens vier Submission overwinningen op rij te hebben gepakt werd de Interim titel gewonnen tegen Nate Jennerman. Jackson tekende vervolgens bij de PFL om mee te doen aan het 1 miljoen dollar toernooi. Jackson ging zwaar KO in zijn debuut partij tegen Movlid Khaibulaev. Jackson won een jaar later zijn Main Event partij tegen Mauro Chaulet bij de LFA organisatie. Mede doordat de UFC een tegenstander nodig had voor Mirsad Bektic keerde Jackson terug in de Octagon. Jackson pakte de grootste overwinning tot dan toe uit zijn carrière door Mirsad Bektic te stoppen via Guillotine Choke Submission in de derde ronde. Jackson kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus. Helaas voor Jackson kon hij die sterke prestatie geen goed vervolg geven. In December 2020 werd verloren via KO tegen Ilia Topuria. Jackson zou vervolgens gematcht worden in Mei 2021 tegen TJ Laramie. Echter raakte Laramie geblesseerd en werd Luke Sanders de nieuwe tegenstander.

Embed from Getty Images

Luke Sanders (MMA 13-3/UFC 3-3) kwam op two weeks notice in Januari 2016 de UFC binnen. De MMA Lab vechter kwam over van de RFA promotie waar hij de Bantamweight Kampioen was. Sanders die een ongeslagen record van 10-0 de Octagon inbracht nam het op tegen Maximo Blanco. Blanco bleek geen gelijkwaardige partij voor Sanders die de Venezolaan vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission finishte. Een zeer sterk debuut voor de man uit Clarksville, Tennessee. Dit leverde Sanders de Performance of the Night bonus op. Vervolgens werd Sanders na afwezigheid van ruim een jaar in Maart 2017 gematcht tegen Iuri Alcantara. Sanders domineerde het gevecht volledig, en het leek een kwestie van tijd alvorens Sanders de partij zou winnen. Echter wist Alcantara halverwege de tweede ronde opeens een konijn uit zijn hoge hoed (bij wijze van spreken dan) te toveren. Alcantara wist Sanders via een Kneebar Submission af te laten tikken, en op deze manier een geweldige comeback te maken en Sanders zijn eerste Pro-MMA verlies toe te brengen. Sanders zou vervolgens vechten tegen Felipe Arantes. Echter werd het gevecht een dag van te voren geannuleerd in verband met ziekte van Arantes. Sanders leek vervolgens opnieuw pech te hebben na het uitvallen van Bryan Caraway. Echter was Andre Soukhamthath bereidt om in te vallen. Hierdoor vochten beide mannen tegen elkaar tijdens UFC Fresno in December 2017. Na een dominante eerste ronde van Sanders, liet hij zich wederom verrassen in de tweede ronde en verloor via KO. Sanders keerde vervolgens terug tijdens UFC Glendale in April 2018 tegen Patrick Williams. Sanders wist zijn losing streak te doorbreken door Williams via Unanimous Decision te verslaan. Echter ging het in Augustus 2018 wederom mis voor Sanders. Tijdens UFC Lincoln stond hij tegenover BJJ wizard Rani Yahya. Yahya bleek te sterk via Heel Hook Submission in de eerste ronde. Sanders werd vervolgens gematcht tegen voormalig Bantamweight kampioen Renan Barão in Februari 2019. Sanders won de partij via KO in de tweede ronde en kreeg daarvoor ook nog de Performance of the Night bonus. Sanders zou vervolgens anderhalf jaar later vechten tegen Chris Gutierrez. Echter raakte Sanders geblesseerd en moest hij de partij afzeggen. Hierdoor keerde Sanders pas in November 2020 terug in de Octagon tegen Nate Maness. Sanders verloor via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »