breaking news

Luke Rockhold en ”Jacaré” Souza na 5 jaar op herhaling tijdens UFC Melbourne

September 12th, 2016 | by Marcel Dorff

De UFC heeft zojuist bekend gemaakt dat voormalig UFC Middleweight Kampioen Luke Rockhold het zal gaan opnemen tegen Ronaldo ”Jacaré” Souza tijdens het Main Event van UFC Fight Night 101 in Melbourne, Victoria, Australië.

Beide mannen vochten vijf jaar geleden tegen elkaar. Destijds was ”Jacaré” de Strikeforce Kampioen, en wist Rockhold de titel na een vijf ronde durend gevecht van de Braziliaan te winnen.

Luke Rockhold (MMA 15-3/UFC 5-2) kwam als Strikeforce Middleweight Kampioen de UFC binnen. Hij had een vreselijk debuut tegen Vitor Belfort. Belfort wist Rockhold met een spinning heel kick KO te trappen. Vervolgens wist Rockhold een winstreak op te bouwen van vier (allemaal voortijdig beslist) tegen onder andere Lyoto Machida en Michael Bisping. Dit leverde hem in December van 2015 een titelgevecht op tegen Chris Weidman. Rockhold wist de New Yorker Weidman via TKO in de vierde ronde te verslaan en kroonde zich daarmee tot de kingpin in de UFC Middleweight divisie. Een rematch stond op het programma in Mei, maar Weidman raakte geblesseerd. Michael Bisping die een paar maanden eerder van Anderson Silva won nam het gevecht aan waardoor we een rematch zouden gaan zien van twee jaar terug. Echter liep het ditmaal compleet mis voor Rockhold. Rockhold nam Bisping niet serieus, en dat kwam hem duur te staan. Rockhold verloor via KO in de eerste ronde en zal dus tegen ”Jacaré” Souza moeten winnen om weer aan een titelgevecht te mogen denken.

Ronaldo ”Jacaré” Souza (MMA 23-4-0-1/UFC 6-1-0-0) is misschien wel de meest gevreesde tegenstander voor iedere Middleweight in de UFC. Het niveau van Jacaré qua BJJ skills is in de huidige Middleweight divisie ongeëvenaard. Daar kunnen Chris Camozzi (2x), Gegard Mousasi en ook Robbie Lawler over meepraten. Jacaré leek op weg naar een titelgevecht tegen de winnaar van Weidman/Rockhold in December. Op dezelfde card vocht de Braziliaan tegen Yoel Romero. Jacaré had echter de eerste twee rondes nauwelijks vat op Romero. Uiteindelijk won Romero een Split Decision waardoor de titelaspiraties van Jacaré voorlopig de ijskast in konden. Afgelopen Mei wist Jacaré zonder al teveel moeite voormalig UFC Light-Heavyweight Kampioen Vitor Belfort te neutraliseren en te finishen in de eerste ronde. Jacaré vond (net als veel fans) dat hij recht had op een titelgevecht tegen Bisping. De UFC besliste anders waardoor Jacaré nu Rockhold zal moeten verslaan, iets wat hem eerder niet lukte.

Of de winnaar ook een titelgevecht krijgt is nog maar de vraag. Op de New York card twee weken eerder vechten Chris Weidman en Yoel Romero tegen elkaar. Ook zij maken allebei kans op een titelgevecht.

UFC Fight Night 101 zal plaatsvinden op 27 November 2016 in de Rod Laver Arena te Melbourne, Victoria, Australië.

Check hier het eerste gevecht tussen beide mannen tijdens Strikeforce : Barnett vs. Kharitonov

lukerock

Leave a Reply

Translate »