breaking news

Luke Jumeau treft de ongeslagen Daichi Abe tijdens UFC 221 in Perth

January 2nd, 2018 | by Marcel Dorff

De Nieuw-Zeelander Luke Jumeau maakt op 11 Februari 2018 zijn opwachting in de Octagon tijdens UFC 221 in Perth, Australië. In de Welterweight divisie neemt hij het op tegen de ongeslagen Japanner Daichi Abe. Dit wist het Nieuw-Zeelandse Newshub bekend te maken. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van de Perth Arena op de Preliminary Card.

Luke Jumeau (MMA 12-4/UFC 1-1) maakte in Juni 2017 tijdens UFC Auckland zijn debuut in de Octagon. Jumeau nam het op tegen de Amerikaan Dominique Steele. Jumeau won zijn debuut via Unanimous Decision, en begon zijn UFC campagne dus uitstekend. Echter kon hij dit goede debuut in September 2017 geen goed vervolg geven. In Saitama, Japan werd verloren van de Japanner Shinsho Anzai via Unanimous Decision. De Nieuw-Zeelander traint in Thailand bij Phuket Top Team. Jumeau begon zijn MMA carrière in 2008. Hij vocht vooral veel in Australië en Nieuw-Zeeland en ook in Aziatische organisaties. In 2013 vocht hij voor de Legend FC Welterweight titel tegen de Chinees Li Jingliang. Jumeau zou dit gevecht via Guillotine Choke in de derde ronde verliezen. Gevolg was dat Jingliang werd getekend door de UFC en Jumeau niet. Vervolgens werd ook nog van (ook inmiddels UFC vechter) Jake Matthews verloren. Echter wist Jumeau vervolgens een goede winstreak neer te zetten waardoor de UFC hem ook een contract aanbood.

Daichi Abe (MMA 6-0/UFC 1-0) is met zijn 26 jaar en ongeslagen record een van de grootste talenten in Japan. De Japanner zou zijn Pro-MMA carrière in 2015 beginnen, maar door een gebroken voet moest zijn debuut noodgedwongen uitgesteld worden tot 2016. Abe maakte zijn debuut in de Pancrase organisatie en won via TKO binnen 30 seconden van Ryosuke Igarashi. Vervolgens werd ook de geroutineerde Yuta Nakamura via KO vroeg in de eerste ronde verslagen. Hierna volgden een Unanimous Decision overwinning, en een overwinning via KO tijdens een uitstapje naar een andere organisatie in Hawaii. Abe keerde in Juli 2017 terug bij de Pancrase organisatie om te vechten tegen voormalig WEC vechter en huidige Welterweight Kampioen Hiromitsu Miura. Abe wist het gevecht vroeg in de tweede ronde te beslissen via TKO en kroonde zich hiermee tot King of Pancrase. De UFC was onder de indruk en bood Abe een contract aan. De Japanner debuteerde voor eigen publiek in September 2017 tegen Hyun Gyu Lim. Na een moeilijke eerste ronde nam Abe het heft in handen, en won via Unanimous Decision zijn UFC debuut.

Comments are closed.

Translate »