breaking news

Luiz Firmino vervangt João Zeferino en neemt het op tegen Kampioen Justin Gaethje

December 14th, 2016 | by Marcel Dorff
Luiz Firmino vervangt João Zeferino en neemt het op tegen Kampioen Justin Gaethje
WSOF
0

Een grote verandering wist World Series of Fighting vandaag te melden in de line-up voor WSOF 34 op 31 December 2016 in het Theater van de Madison Square Garden Arena. De Braziliaanse titeluitdager João Zeferino heeft een blessure opgelopen en zal niet op tijd fit zijn om te vechten tegen Lightweight Kampioen Justin Gaethje. Hierdoor heeft WSOF zijn landgenoot Luiz Firmino aangewezen om het op te nemen tegen Gaethje.

Justin Gaethje (MMA 16-0/WSOF 9-0) is misschien wel dé grootste ster van de organisatie. De 28-jarige Amerikaan komt sinds 2013 voor de WSOF organisatie uit. Van zijn negen overwinningen won hij liefst acht gevechten via (T)KO. Alleen een te zware Melvin Guillard wist Gaethje tot een Split Decision te brengen. Na het winnen van de WSOF Lightweight Titel in 2014 verdedigde Gaethje deze titel viermaal met succes. Op oudjaarsavond gaat Gaethje proberen ook voor de vijfde maal de titel met succes te verdedigen.

Luiz Firmino (MMA 19-7/WSOF 3-1) is eigenlijk beter bekend onder zijn bijnaam ”Buscapé”. De Braziliaan bij het grote publiek vooral bekend als een van de Blackzilians vechters tijdens het 21ste seizoen van The Ultimate Fighter heeft een lang verleden in het MMA. Buscapé vecht al professioneel sinds 2000 en heeft onder meer gevochten in PRIDE FC & DREAM. In 2013 kwam hij als CFA Kampioen over naar de WSOF. Tijdens zijn eerste drie gevechten wist hij mannen als Jacob Volkmann, Tyson Griffin en Caros Fodor te verslaan. Echter ging het in Oktober van dit jaar mis toen Brian Foster te sterk bleek via Triangle Choke Submission in de eerste ronde. Firmino heeft dus ”geluk” dat Zeferino niet kan vechten, hierdoor werd hij aangewezen door de WSOF om het op te nemen tegen Justin Gaethje.

Leave a Reply

Translate »