breaking news

Luis Tavares treft Stéphane Susperregui tijdens GLORY Collision 2 in Arnhem

November 15th, 2019 | by Redactie
Luis Tavares treft Stéphane Susperregui tijdens GLORY Collision 2 in Arnhem
GLORY
0

Luis Tavares gaat de ring betreden op 21 december aanstaande tijdens GLORY Collision 2 in het GelreDome in Arnhem. Tavares neemt het op tegen Stéphane Susperregui, die nummer zes gerankt staat in de Light Heavyweight divisie. Dit wist Vechtsport Info eerder vandaag te melden. Het is zeer aannemelijk dat de winnaar van dit gevecht de volgende in de rij wordt voor een titelgevecht.

Luis Tavares vs. Stephane Susperregui

Luis Tavares is de voormalig Enfusion Light Heavyweight en Heavyweight kampioen. Tavares vocht in 2013 tegen Artem Vakhitov tijdens GLORY 9 in New York. Deze partij ging verloren voor Tavares. Echter richtte de Nederlander zich op en maakte vooral faam bij Enfusion door ander andere Jahfarr Wilnis, Mohamed Boubkari en Fatih Ulusoy te verslaan. Tavares is met 1 doel naar GLORY gekomen en dat is de Light Heavyweight titel. Later wil hij zich ook weer op Heavyweight gaan focussen. Tavares maakte zijn comeback in zijn stad (Rotterdam) in december 2018. In een zeer gelijkwaardige partij werd gewonnen via Split Decision van Artur Gorlov. Vervolgens nam Tavares het op tegen Felipe Micheletti. Dit gevecht verliep niet als gewenst voor Tavares. Hij verloor via een Decision. Hierdoor leek een titelgevecht weer een stap verder. De Nederlander kreeg echter de kans om zich te revancheren in een partij tegen Michael Duut. In Dusseldorf liet Tavares zien dat hij een kracht is om rekening mee te houden en won overtuigend van Duut.

Stephane Susperregui is een Franse kickbokser die meerdere titels op zijn naam wist te schrijven. Zo wist hij meervoudig WKN kickboks kampioen te worden en schreef hij een K-1 titel op zijn naam. Susperregui begon zijn professionele carrière in 2008 en kwam in zijn loopbaan onder anderen Zinedine Hameur Lian, Nicolas Wamba en Pavel Voronin tegen. Susperregui vocht ook al eens voor GLORY. Dit was tijdens GLORY 5 in Londen waar hij tegenover Danyo Ilunga stond. Susperregui kwam te kort en verloor via een KO in de tweede ronde. Daarna vocht  Susperregui voor andere promoties en raakte geblesseerd. Na anderhalf jaar eruit te zijn geweest keerde de Fransman terug in de ring tegen debutant Donegi Abena. Susperregui kwam te kort en verloor via een Decision. Het duurder vervolgens weer een jaar voordat hij weer in de ring te zien was. In Dusseldorf versloeg de Fransman Felipe Micheletti na een extra round decision.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland!  

Comments are closed.

Translate »