breaking news

Luis Henrique de Oliveira vs. Marcin Tybura eerste gevecht voor UFC 208 in Brooklyn

December 6th, 2016 | by Marcel Dorff

De UFC heeft nog niks officieel bekend gemaakt, maar Olimpo MMA wist te melden dat Luis Henrique de Oliveira en Marcin Tybura het tegen elkaar zullen opnemen in Brooklyn, New York tijdens UFC 208. Het Heavyweightgevecht werd bevestigd via Luis Henrique via Social Media. Het evenement zal plaatsvinden op 11 Februari 2017 in het Barclays Center.

Luis Henrique de Oliveira (MMA 10-2-0-1/UFC 2-1-0-0) in Brazilië beter bekend als KLB, maakte eind vorig jaar zijn UFC debuut tegen Francis Ngannou. Dit liep niet goed af voor KLB, aangezien hij via KO in de tweede ronde werd gefinisht. Afgelopen Juli wist KLB wel te winnen. Hij versloeg nieuwkomer Dmitrii Smoliakov via een submission in de tweede ronde. Inmiddels is KLB aangesloten bij American Top Team in Florida. Vorige maand nam ”KLB” het op tegen de Deen Christian Colombo. In Brazilië wist Luis Henrique uiteindelijk via een Guillotine Choke in de derde ronde Colombo te verslaan.

Marcin Tybura (MMA 14-2/UFC 1-1) is een Poolse vechter die Kampioen was bij de M-1 Global organisatie. Een van de sterkste (zo niet de sterkste) Russische MMA organisaties. Tybura maakte eerder dit jaar in Zagreb zijn debuut voor de UFC tegen Timothy Johnson. In een erbarmelijk slecht gevecht wist Johnson uiteindelijk als minder slechtere (en dus winnaar) uit de bus te komen. Tybura revancheerde zich vervolgens op fenomenale wijze door Viktor Pesta te verslaan via een perfecte headkick. Tybura zou het vervolgens opnemen tegen Derrick Lewis in de Filipijnen, maar die card werd zoals bekend gecanceld. Nu mag Tybura proberen zijn overwinning op Pesta een vervolg te geven tegen Luis Henrique.

pixlr_20161206010722127

Leave a Reply

Translate »