breaking news

Louis Smolka vs. Vince Morales toegevoegd aan UFC evenement op 4 december

October 7th, 2021 | by Marcel Dorff
Louis Smolka vs. Vince Morales toegevoegd aan UFC evenement op 4 december
UFC
0

Louis Smolka maakt op 4 december zijn opwachting in de Octagon. In de Bantamweight divisie treft hij Vince Morales. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. Cageside Press maakte de partij bekend.

Louis Smolka (MMA 17-7/UFC 8-7) debuteerde in de UFC in 2014. Hij won zijn partij tegen Alptekin Ozkilic via Unanimous Decision. Na een kleine setback (Split Decision verlies tegen Chris Cariaso) datzelfde jaar kwam Smolka ijzersterk terug. Zo wist hij Richie Vaculik, Neil Seery, Paddy Holohan en Ben Nguyen achter elkaar te verslaan waardoor hij een winstreak had van vier gevechten. Wat nog meer imponeerde was dat hij zowel Vaculik, Holohan en Nguyen alledrie voor hun eigen thuispubliek wist te finishen. Smolka zou vervolgens vechten tegen Pettis, maar een blessure van Pettis gooide roet in het eten. Brandon Moreno die via TUF 24 de UFC binnenkwam nam het gevecht aan op short notice. Moreno verbaasde vriend en vijand door de hooggerankte Smolka via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde te finishen. Smolka nam het vervolgens op tegen de sterke Ray Borg. Smolka werd drie rondes lang ”outworked” op de grond en verloor via Unanimous Decision. Voor Smolka het tweede verlies op rij in korte tijd. Smolka die werd gezien als een directe bedreiging voor de Top 5 moest tegen Tim Elliott winnen om zijn Top 10 ranking te behouden. Dit ging echter opnieuw mis. Elliott en Smolka maakte er dan weliswaar een zeer spectaculair gevecht van dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus, maar helaas voor Smolka was Elliott de dominante partij waardoor Smolka voor de derde keer op rij verloor. Smolka moest vervolgens winnen van Matheus Nicolau om zijn Top 15 ranking te houden. Dit mislukte, Nicolau won via een dominante Unanimous Decision waardoor Smolka zijn ranking kwijtraakte en door de UFC van zijn contract werd ontheven. Echter wist Smolka bij andere organisaties zijn drie daarop volgende gevechten te winnen. Dit heeft de UFC doen besluiten de Hawaiiaan een nieuw contract te geven. Echter ditmaal wel in de Bantamweight divisie. Smolka maakte tijdens UFC Beijing in November 2018 een succesvolle terugkeer in de Octagon. Smolka versloeg de Tibetaan Su Mudaerji via Armbar Submission in de tweede ronde. Vervolgens werd Smolka tijdens UFC Wichita in Maart 2019 gematcht tegen Matt Schnell. Schnell imponeerde met een Triangle Choke Submission overwinning in de eerste ronde. Smolka wist zich vervolgens tijdens UFC Vancouver via een TKO overwinning in de eerste ronde tegen Ryan MacDonald te revancheren en de weg naar boven weer in te zetten. Smolka zou het vervolgens opnemen tegen Davey Grant tijdens UFC Columbus in Maart 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Smolka zou uiteindelijk in Mei 2020 wel vechten. Echter werd verloren in de eerste ronde via Guillotine Choke Submission tegen Casey Kenney. Smolka wist zich in December 2020 te revancheren. Via TKO in de tweede ronde werd gewonnen van Jose Quinonez. Smolka werd vervolgens in Juli 2021 gematcht tegen Sean O’Malley. Echter moest Smolka zich in verband met een infectie terugtrekken.

Embed from Getty Images

Vince Morales (MMA 10-5/UFC 2-3) is een MMA vechter die na een succesvolle amateur carrière van twee jaar in 2015 overstapte naar de professionals. Morales vocht vooral zijn gevechten bij de Front Street Fights organisatie in Boise, Idaho. Hier wist Morales in zijn zesde gevecht ook de titel te winnen. Morales kwam in 2016 ook uit voor Bellator MMA. Daar pakte hij via TKO in de derde ronde de overwinning tegen Hamilton Ash. Na een winstreak van vijf gevechten te hebben neergezet werd Morales uitgenodigd voor het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Morales stond tegenover Domingo Pilarte. Na een zeer sterke eerste ronde waar Morales zijn tegenstander bijna meerdere malen wist te finishen ging het in de tweede ronde echter mis. Pilarte won via een Rear Naked Choke Submission. Morales wist vervolgens in September 2018 bij Bellator MMA zijn tegenstander Justin Hugo via Unanimous Decision te verslaan. Morales sleepte vervolgens alsnog een UFC contract binnen. Tijdens UFC Beijing in November 2018 maakte hij op short notice zijn debuut tegen de Chinees Song Yadong. Yadong bleek uiteindelijk te sterk via Unanimous Decision. Morales wist echter in zijn tweede UFC gevecht wel de overwinning te pakken. Tegen Aiemann Zahabi werd tijdens UFC Ottawa gewonnen via Unanimous Decision. Morales pakte vervolgens in Juli 2019 een short notice partij aan tegen Benito Lopez. Morales verloor via Unanimous Decision. Helaas voor Morales kon hij in Mei 2020 het tij niet keren. Ditmaal werd via TKO in de tweede ronde verloren van Chris Gutierrez. Uiteindelijk wist Morales anderhalf jaar later wel zijn tweede UFC overwinning binnen te slepen. Via Unanimous Decision werd Drako Rodriguez verslagen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »