breaking news

Lorenz Larkin stapt over naar Bellator MMA

March 16th, 2017 | by Redactie

De kogel is eindelijk door de kerk, na een lange periode van onderhandelingen heeft Lorenz Larkin besloten om voor Bellator MMA te gaan vechten.

President van de organisatie, Scott Coker, is geen onbekende voor Larkin. The Monsoon maakt in het begin van zijn carriere furore in de inmiddels opgeheven organisatie Strikeforce waar Coker destijdS de leiding had.

Larkin’s hoogtepunt in Strikeforce was ongetwijfeld zijn overwinning op MMA veteraan Robbie Lawler in de Middleweight divisie. Lawler kreeg low kick na low kick te verwerken en zou het onderspit delven.

Niet lang na dit gevecht stapte Larkin over naar de UFC, waar hij een hele stroeve start kende. Van zijn eerste vijf gevechten verloor Lorenz er maar liefst vier. Het einde bij de organisatie leek in zicht, maar hij knokte zich knap terug met overwinningen op Howard, Ponzinibbio, Masividal en Magny.

Niets of niemand leek de 30-jarige Amerikaan in de weg te staan op weg naar het goud, maar nadat de onderhandelingen over het nieuwe contract compleet spaak liepen voelde Larkin zich zwaar ondergewardeerd.

Nadat hij officieel een ‘free agent’ werd liet Larkin optekenen dat er eigenlijk maar drie serieuze organisatie waren waar hij zichzelf zag vechten. Zijn oud werkgever UFC, ACB en Bellator. De onderhandelingen met Viacom en Bellator duurde enige tijd, maar vanaf vandaag mag Lorenz Larkin zich officieel Bellator vechter noemen!

Comments are closed.

Translate »