breaking news

Lopez vs. Perez & Alhassan vs. Salikhov toegevoegd aan UFC Glendale card

February 15th, 2018 | by Marcel Dorff

De UFC heeft via Arizona Central Sports bekend gemaakt dat het twee gevechten heeft toegevoegd aan de UFC on FOX 29 card in Glendale, Arizona op 14 April 2018. In de Bantamweight divisie zal Matthew Lopez het opnemen tegen de Mexicaan Alejandro Perez. Eveneens zal de Ghanees Abdul Razak Alhassan terugkeren in de Octagon. Hij neemt het op in de Welterweight divisie tegen de Rus Muslim Salikhov. Beide gevechten zullen plaatsvinden in de Octagon van de Gila River Arena op de Preliminary Card.

Matthew Lopez vs. Alejandro Perez

Matthew Lopez (MMA 10-2/UFC 2-2) maakte in Juli 2016 zijn debuut voor de UFC. De op dat moment ongeslagen vechter kwam via het programma ”Dana White Lookin’ for a Fight” de UFC binnen. Lopez nam het op tegen BJJ wizard Rani Yahya. In een vrij eenzijdig gevecht wist Yahya laat in de derde ronde Lopez te finishen. Lopez kwam echter zeer sterk terug in zijn tweede partij voor de UFC. De Amerikaan moest het opnemen in Canada tegen de Canadees Mitch Gagnon. Lopez vocht sterk en versloeg Gagnon voor eigen publiek via Unanimous Decision. Tijdens UFC 212 nam Lopez het op tegen Johnny Eduardo. Lopez liet er geen gras over groeien en versloeg Eduardo op een indrukwekkende manier via een TKO in de eerste ronde. Lopez kreeg vervolgens een gevecht aangeboden tegen Top 5 vechter Raphael Assuncao. Lopez kon goed mee met de Braziliaan, maar ging uiteindelijk in de derde ronde zwaar KO.

Alejandro Perez (MMA 19-6-1/UFC 5-1-1) kwam voor het eerst in beeld tijdens het eerste seizoen van TUF Latin America. Hij wist de finale te halen, waarin hij vocht tegen voormalig tegenstander en goede vriend Jose Alberto Quinonez. Perez was sterker dan Quinonez en won vrij duidelijk (mede dankzij twee punten in mindering voor Quinonez wegens kopstoten) via Unanimous Decision. Ongeveer een half jaar later vocht Perez tegen Patrick Williams. Een partij die Perez snel zal willen vergeten. Binnen 30 seconden wist Williams de Mexicaan via een Guillotine Choke te finishen. Perez kwam sterk terug en won vervolgens via TKO van zowel Scott Jorgensen als Ian Entwistle. In September 2016 stond Perez gepland om het op te nemen tegen Manny Gamburyan. Gamburyan trok zich terug om persoonlijke redenen en werd vervangen door Alberto Morales. In een rommelig maar leuk gevecht kreeg Perez een punt in mindering omdat hij volgens de scheidsrechter zijn tegenstander na het gaan van de toeter had geslagen. Door dit punt in mindering won Perez niet, maar eindigde het gevecht in een Majority Draw. Perez zou vervolgens in December 2016 zijn opwachting maken tegen Rob Font. Perez raakte echter geblesseerd en zou niet vechten. Perez werd vervolgens in Mexico City ingeroosterd tegen voormalig CES MMA Kampioen Andre Soukhamthath. Soukhamthath leek in ieder geval twee rondes in de tas te hebben, en wist Perez in die rondes driemaal knockdown te slaan. Echter zagen de judges tot ontsteltenis van Soukhamthath een ander gevecht, en kreeg Perez de overwinning toegekend via een van de meest controversiële Split Decisions van 2017. Perez keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Fresno in December 2017 tegen Iuri Alcantara. Perez was de meer actievere vechter en won terecht via Unanimous Decision.

Abdul Razak Alhassan vs. Muslim Salikhov

Abdul Razak Alhassan (MMA 9-1/UFC 3-1) is iemand met een 100% KO winratio. In zijn zes wedstrijden voordat hij bij de UFC tekende won hij alles via (T)KO. Alhassan vocht in die periode nooit langer dan anderhalve minuut en staat bekend als een zeer gevaarlijke standup vechter. De Ghanese Amerikaan maakte in November 2016 op short notice zijn debuut tegen de Ier Charlie Ward. Alhassan deed zijn naam eer aan en finishte ook zijn UFC debuut in de eerste ronde via KO. Alhassan had slechts 53 seconden nodig. Alhassan kreeg vervolgens in Mei 2017 een behoorlijke stap omhoog in competitie. De sterke Rus Omari Akhmedov was zijn tegenstander. In een zeer attractief gevecht was het uiteindelijk Omari Akhmedov die via Split Decision de Ghanese Amerikaan zijn eerste verlies in zijn Pro-MMA carrière toebracht. Alhassan keerde vervolgens terug tijdens UFC 218 tegen Sabah Homasi. Alhassan won via TKO in de eerste ronde. Echter was Homasi niet ”out” en leek de stoppage dus te vroeg. Hierdoor plande de UFC een rematch in tijdens UFC 220 in Boston. Alhassan wist Homasi zwaar KO te slaan in de eerste ronde, en liet zien dat de eerste overwinning geen ”fluke” was. Alhassan kreeg de Performance of the Night bonus voor zijn KO overwinning.

Muslim Salikhov (MMA 13-2/UFC 0-1) vecht sinds November 2017 voor de UFC. De Dagestani werd al enkele maanden gelinkt met de organisatie, maar er werd maar geen overeenstemming bereikt. Salikhov is een vijfvoudig (!!!) wereldkampioen in Wushu Sanda en is in deze sport ook International Master of Sports in Rusland. Daarbij heeft Salikhov ook nog eens een kickboksrecord van 185-13-1. Salikhov debuteerde in het Pro-MMA pas in 2011. Salikhov is een keiharde standup vechter die 10 van in totaal 13 overwinningen via KO besliste. Zijn laatste twee overwinningen kwamen beiden via Spinning Back Kick in de eerste ronde tegen de voormalig UFC vechters Ivan Jorge en Melvin Guillard. Salikhov vocht zijn gevechten in zowel het MMA als in Kickboksen vooral in China, waardoor zijn debuut tijdens het Shanghai evenement ook voor de hand lag. Salikhov debuteerde tegen Alex Garcia in de UFC. Garcia gebruikte zijn groundgame tegen Salikhov. Een zeer slimme zet van Garcia aangezien Salikhov geen antwoord had. Garcia besliste het gevecht in de tweede ronde via een Rear Naked Choke Submission en verpeste daarmee het debuut van Salikhov.

Comments are closed.

Translate »