breaking news

Lookboonmee vs. Goldy & Pitolo vs. Sato completeren UFC Auckland

January 8th, 2020 | by Marcel Dorff
Lookboonmee vs. Goldy & Pitolo vs. Sato completeren UFC Auckland
UFC
0

De UFC heeft via de NZ Herald de laatste twee gevechten bekend gemaakt voor het UFC Fight Night 168 evenement in Auckland, Nieuw-Zeeland dat zal plaatsvinden op 22 februari 2020. De Thaise Loma Lookboonmee keert na een succesvol debuut terug in de Octagon tegen de Amerikaanse Hannah Goldy in de Strawweight divisie. Eveneens maakt ook de Hawaiiaan Maki Pitolo zijn opwachting in de Welterweight divisie tegen Takashi Sato. Beide gevecht vinden plaats op de Preliminary Card in de Spark Arena.

Lees hieronder meer over de vier atleten.

Loma Lookboonmee vs. Hannah Goldy

Loma Lookboonmee (MMA 4-1/UFC 1-0) waarvan de echte naam Konklak Suphisara is maakte in 2018 haar Pro-MMA debuut. De Thaise vechter die uitkomt voor Tiger Muay Thai in Phuket, Thailand won haar debuut gevecht tegen Melissa Wang via Unanimous Decision. Dit debuut was voor de bekende Invicta FC organisatie. Na vervolgens ook bij de Pancrase organisatie geïmponeerd te hebben mocht ze bij de Full Metal Dojo organisatie voor de titel vechten tegen landgenote Suwanan Boonsorn (beter bekend als AMP the Rocket). Lookboonmee verloor het gevecht via een Armbar Submission in de eerste ronde. Echter wist ze zich in Juni 2019 tijdens haar terugkeer bij Invicta FC te revancheren met een Unanimous Decision overwinning tegen Monique Adriane Azevedo. Lookboonmee werd vervolgens gecontracteerd door de UFC en maakte haar debuut in Oktober 2019 tijdens UFC Singapore. Lookboonmee vocht sterk en versloeg Alexandra Albu via Split Decision.

Embed from Getty Images

Hannah Goldy (MMA 5-1/UFC 0-1) is een Amerikaanse MMA vechtster die na een amateur carrière van een jaar in 2016 overstapte naar de professionals. Goldy versloeg in haar Pro-MMA debuut de inmiddels eveneens bij de UFC onder contract staande Gillian Robertson. Na vervolgens in 2018 drie partijen achter elkaar gewonnen te hebben mocht Goldy proberen om via de Dana White’s Contender Series de UFC binnen te komen. Goldy won haar gevecht via Unanimous Decision tegen Kali Robbins, maar kreeg geen contract. De UFC kwam terug op dat besluit en bood Goldy alsnog een contract aan. In verband met de short notice partij nam Goldy het niet in de Strawweight divisie, maar in de Flyweight divisie op tegen Miranda Granger. Goldy verloor via Unanimous Decision en zet haar carrière voort in de Strawweight divisie.

Embed from Getty Images

Maki Pitolo vs. Takashi Sato

Maki Pitolo (MMA 12-5/UFC 0-1) is een Hawaiiaanse MMA vechter die na een amateur carrière van twee jaar in 2013 de overstap maakte naar de professionals. Pitolo had een moeilijke start met een overwinning in zijn eerste drie gevechten. Vervolgens wist “Coconut Bombz” een winstreak van vijf gevechten neer te zetten en werd hij gecontracteerd door Victory FC. Daar wist Pitolo zowel Andrews Nakahara als Justin Guthrie te verslaan via KO waarna hij het mocht opnemen voor de titel tegen Kassius Kayne. Pitolo pakte de titel door Kayne via Unanimous Decision te verslaan. Echter vochten beide mannen een half jaar later wederom tegen elkaar in een rematch. Dit keer won Kayne via KO in de tweede ronde. Pitolo zou nog een keer vechten voor Victory FC, maar verloor van Dakota Cochrane. Pitolo wist vervolgens met overwinningen tegen Thiago Rela en Chris Cisneros (een man die hem versloeg in zijn tweede Pro gevecht) zich wederom in de kijker te spelen bij de UFC. Pitolo zou in eerste instantie al tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series vechten tegen Chibwikem Onyenegecha, maar raakte geblesseerd. Echter liet Pitolo in het derde seizoen een zeer sterke indruk achter. Justin Sumter werd via TKO in de eerste ronde gefinisht. Dana White was overtuigd en verwelkomde “Coconut Bombz” in de UFC. Pitolo maakte zijn debuut voor de UFC in Oktober 2019 in Melbourne tegen Callan Potter. Pitolo kon niet overtuigen en verloor de partij via Unanimous Decision,

Embed from Getty Images

Takashi Sato (MMA 15-3/UFC 1-1) is een Japanse vechter die sinds 2013 vecht in het Pro-MMA circuit. Sato vocht zijn gevechten allemaal in Azië en vooral bij de gerenommeerde Pancrase organisatie. In zijn eerste twee jaar als prof wist Sato een record op te bouwen van tien overwinningen en een verliespartij. Onder meer UFC veteraan Joe Proctor en Yusaku Tsukumo werden verslagen. Na vervolgens anderhalf jaar niet gevochten te hebben keerde Sato in April 2017 terug bij Pancrase. Daar wist hij een winstreak neer te zetten van vier partijen met allemaal finishes in de eerste ronde. Sato kreeg vervolgens van Pancrase de kans om voor de titel te vechten tegen UFC veteraan Glaico Franca. Franca bleek te sterk via Submission in de vierde ronde. Tijdens zijn laatste gevecht voordat Sato bij de UFC tekende versloeg hij Matt Vaile via TKO in de tweede ronde. Sato debuteerde in de UFC in April 2019. Tijdens UFC Fort Lauderdale versloeg hij Ben Saunders via KO in de tweede ronde. Sato kon echter zijn UFC debuut geen goed vervolg geven. Tijdens UFC 242 in Abu Dhabi verloor Sato in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission van Belal Muhammad.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »