breaking news

Lívia Renata Souza maakt lang verwacht UFC debuut tegen Jessica Aguilar in Austin

December 29th, 2017 | by Marcel Dorff
Lívia Renata Souza maakt lang verwacht UFC debuut tegen Jessica Aguilar in Austin
UFC
0

De Braziliaanse Lívia Renata Souza zal eindelijk haar debuut gaan maken voor de UFC. De voormalig Invicta FC Strawweight Kampioene neemt het op tegen Jessica Aguilar. Het Women’s Strawweight gevecht zal plaatsvinden op 18 Februari 2018 tijdens UFC Fight Night 126 in Austin, Texas. Dit wist de Braziliaanse journalist Raphael Marinho van Combate zojuist bekend te maken. Beide vrouwen treffen elkaar in de Octagon van het Frank Erwin Center. Het is niet bekend of het gevecht zal plaatsvinden op de Preliminary Card of Main Card.

Jessica Aguilar (MMA 19-6/UFC 0-2) is een Mexicaanse MMA vechtster die sinds 2015 voor de UFC vecht. Aguilar werd jaren gezien als de allerbeste Strawweight ter wereld. Mede doordat Aguilar destijds de UFC Kampioene Carla Esparza al eens een Bellator verslagen had. Aguilar had een zeven fight winstreak toen ze in 2014 voor de WSOF organisatie tekende. Vlak daarna kwam de UFC op te proppen met de Women’s Strawweight divisie. Dit tot afgrijzen van Aguilar die in de jaren daarvoor had bewezen in principe de beste in haar gewichtsklasse te zijn. Aguilar vocht driemaal in elf maanden voor de WSOF organisatie. Tijdens haar eerste gevecht pakte ze de titel, en tijdens gevecht twee en drie werd de titel succesvol verdedigt. WSOF CEO Ray Sefo liet weten het belangrijk te vinden dat Aguilar uitdagingen zou zoeken in het MMA en dat WSOF haar die uitdaging niet meer kon bieden. Daarom verbrak Sefo het contract van Aguilar zodat de Mexicaanse bij de UFC kon tekenen. Dit gebeurde en op 1 Augustus 2015 maakte Aguilar haar lang verwachtte UFC debuut tegen Claudia Gadelha. Gadelha werd voordat de UFC met de Strawweight divisie begon altijd gezien als de #2 van de wereld achter Aguilar. Gadelha was echter Aguilar de baas in twee van de drie rondes en won een Unanimous Decision. Mede door blessures kwam Aguilar in 2016 niet in actie. In 2017 vocht Aguilar eenmaal tegen Cortney Casey-Sanchez. In een zeer matige performance was het Casey-Sanchez die de overwinning via Unanimous Decision wist binnen te slepen. Hierdoor is Aguilar nog altijd op zoek naar haar eerste overwinning in de Octagon.

Lívia Renata Souza (MMA 11-1/UFC 0-0) wordt gezien als een van de grootste talenten uit Brazilië in het MMA voor vrouwen. De Braziliaanse begon haar carrière in 2013. In Brazilië wist ze haar eerste zeven wedstrijden te winnen. Hiervan werden er zes beslist via Submission en ging een partij naar de judges. Souza werd vervolgens in 2015 door Invicta FC opgepikt waar ze meteen voor de titel mocht vechten tegen Kampioene Katja Kankaanpää. Souza pakte uiteindelijk de titel via een Triangle Choke Submission in de vierde ronde. Begin 2016 verdedigde Souza haar titel met succes tegen DeAnna Bennett via TKO in de eerste ronde. Vier maanden later raakte de Braziliaanse echter verrassend de titel kwijt. Angela Hill was in Mei 2016 te sterk via Split Decision en bezorgde Souza haar eerste Pro-MMA verlies. Iets minder dan een jaar later nam Souza het op tegen Ayaka Hamasaki. Souza besliste deze partij vroeg in de eerste ronde via TKO. Vervolgens zou Souza mogen proberen haar titel terug te winnen. Ze werd gematcht met Jodie Esquibel. De titel was immers vacant nadat Angela Hill terugkeerde naar de UFC. Esquibel raakte echter geblesseerd, waarna de organisatie de ongeslagen Braziliaanse Janaisa Morandin naar voren schoof. Echter was dit nu geen titelgevecht meer. Souza won het gevecht via Unanimous Decision, en zal dus niet meer voor de Invicta FC titel strijden maar in de toekomst misschien wel voor de UFC titel.

Comments are closed.

Translate »