breaking news

Live verslag: SHC XIII

October 7th, 2017 | by Stefan Van Erp
Live verslag: SHC XIII
SHC
0

SHC houdt vandaag haar dertiende evenement in sportpark Brasel in Dessel, België. Om 6 uur gaan de deuren open en de toeschouwers zijn al in grote getale aanwezig. MMA DNA zal voor de thuisblijvers een live verslag van dit evenement verzorgen. Ververs de browser regelmatig om up to date te blijven. 

 

Voorprogramma

Glenn Dehouwer vs. Kim Chrestensen -77 Kilogram (amateur)

Ronde 1: 
Chrestensen probeert druk naar voren te zetten en met een aantal jabs zijn reach te vinden. Na een korte combinatie probeert hij een TakeDown in te zetten die goed verdedigt wordt door Dehouwer. Chrestensen houdt vol en tilt Dehouwer op en maakt met een harde slam een goede takedown. Chrestensen probeert op de grond zijn werk te doen maar Dehouwer weet snel overeind te komen. Dehouwer werkt hard in de clinch en weet via een double underhook de takedown te forceren. Chrestensen houdt Dehouwer goed vast om zijn nek waar Dehouwer op zijn beurt naar Full Mount weet te werken. Met een mooie reverse via de kooi komt Chrestensen bovenop in de guard bij Dehouwer. Deze weet verder niet iets te forceren.

Ronde 2:
Chrestensen weet goed gebuik te maken van zijn reach maar Dehouwer komt toch een paar keer goed binnendoor. De intenties van Chrestensen zijn deze ronde duidelijk en zoekt naar een takedown. Echter weet Dehouwer deze goed te verdedigen. Dehouwer plaatst een harde rechter en trekt Chrestensen naar de grond waar hij een guilotine probeert aan te leggen. Dehouwer weet deze echter goed te verdedigen. Waar Chrestensen op zoek blijft naar de takedown pakt Dehouwer de nek van hem om dit te voorkomen. Echter weet Chrestensen toch door te zetten en de takedown te forceren. Op de grond weet hij naar full mount te werken en probeert van daar schade aan te brengen. Echter werkt hij niet genoeg en de scheids besluit beide heren weer staand te zetten. Vlak voor de bel komt Dehouwer nog een keer goed door maar er is te weinig tijd om nog iets te forceren.

Officiële uitslag: Kim Chrestensen wint via een Decision.

Glenn Lugger vs. Ricardo Groeneweg – 77 kilogram (amateur)

Ronde 1: 
Beide heren beginnen afwachtend en zijn op zoek naar de juiste afstand. Lugger weet een keer goed door te komen met een high kick. Groeneweg weet op zijn beurt een takedown te forceren en komt in side control. Beide vechters werken hard op de grond en Groeneweg weet een aantal keer door te komen. Via een scramble komt Lugger weer overeind en lijkt zijn tempo staand te vinden. Dan komt Groeneweg ineens keihard door met een directe rechtse die Lugger naar het canvas brengt. Hij is direct weg en de scheids maakt een einde aan de partij.

Officiële uitslag: Ricardo Groeneweg wint via KO – Ronde 1 – 2:30

Jamie Gastmans vs. Jeroen Driesen -70 kilogram (amateur)

Ronde 1: 
Gastmans zoekt de combinatie en Driesen weet vervolens onderdoor te komen. Met een harde takedown brengt hij Gastmans naar de grond. Echter weet Gastmans Driesen direct in een guilotine choke te vangen. Deze weet hij goed door te zetten en brengt Driesen out. Het duurt even voordat het medische team Driesen weer bij heeft maar gelukkig staat hij weer op om zich bij de officiële uitslag te mengen.

Officiele uitslag Jamie Gastmans wint via Submission (Guilotine Choke) Ronde 1 – 1:40

Ismael El Hassani vs. Maarten Teysen -66 kilogram (amateur)

Ronde 1:
Teysen zet direct druk naar voren en probeert El Hassani tegen de kooi te krijgen met combinaties. El Hassani probeert op zijn beurt een takedown die goed verdedigd wordt door Teysen. Teysen probeert met zijn onorthodoxe manier iets forceren. Echter blijft El Hassani goed kijken en probeert op zijn beurt door te komen. Zo weet hij een harde takedown te plaatsen maar op de grond weet hij niets te forceren. Teysen lijkt wat vermoeid te raken en El Hassani houdt het tempo hoog met weer een takedown. Beide vechters proberen staand een opening te vinden en El Hassani komt een keer goed door.

Ronde 2:
Teysen weet goed door te komen aan het begin van de tweede ronde met een combinatie. El Hassani lijkt echter niet aangeslagen en gaat zelf in de aanval en weer daarbij ook door te komen met een harde linker. El Hassani probeert een goede combinatie maar Teysen weet op indrukwekkende manier te ontwijken. Daarna ontstaat er een brawl waarna El Hassani de takedown zoekt en plaatst. Daar weet Teysen echter aan te ontsnappen en staat op. Staand lijken beide heren op zoek te gaan naar een finish maar het is wederom El Hassani die een takedown forceert.

Officiële uitslag: Ismael El Hassani wint via Decision

Sam Verwimp vs. Dawid Farba -100 kilogram (amateur)

Ronde 1: 
Het zwaarste gevecht van de avond gaat van start. Beide mannen komen ”guns blazing” het gevecht in. Het is een zeer wild gevecht en beide mannen weten elkaar te raken. Farba komt hard door met een aantal zeer geplaatste stoten. Verwimp slikt ze en vecht door. Verwimp weet vervolgens zelf en mooie opstoot te plaatsen, maar ook Farba heeft een kin. Farba weet Verwimp knockdown te slaan, maar beide mannen staan alweer snel. Farba weet het initiatief te houden, maar Verwimp weet het vrij goed te blokken allemaal.

Ronde 2:
Beide mannen beginnen opnieuw vrij wild aan de tweede ronde. Verwimp pakt het initiatief, maar dat wordt vervolgens weer door Farba overgenomen. Beide vechters zijn duidelijk vermoeid. Verwimp weet vervolgens een harde knie-stoot combinatie te maken waardoor Farba wankelt. Echter blijven beide vechters naar voren lopen en uitdelen. Farba is aangeslagen en gaat voor de takedown, maar wordt gesprawld. Het initiatief ligt absoluut nu bij Verwimp, echter blijft Farba staan. Beide mannen zijn doodop maar blijven vechten. Einde van het geweldige slugfest. Waar Verwimp duidelijk de tweede ronde naar zich toe leek te trekken.

Officiële uitslag : Sam Verwimp vs. David Farba eindigt onbeslist.

Alichan Islamchanov vs. Ryan van Beek -70 kilogram (amateur)

Ronde 1: 
Islamchanov probeert zijn lengtevoordeel te benutten en zoekt de juiste afstand. Met een harde legkick brengt hij van Beek in verlegenheid. Daarna komt Islamchanov door met een snoeiharde headkick die van Beek buiten westen brengt. Het duurt even voordat hij bijkomt maar gelukkig kan hij op eigen kracht de kooi uit.

Officiële uitslag Alichan Islamchanov wint via KO (headkick) Ronde 1 – 0:30

Tomek Longowski vs. Niels Noordegraaf -77 kilogram (amateur)

Ronde 1: 
Beide vechters proberen de juiste afstand te vinden en beginnen afwachtend. Noordegraaf probeert met een vliegende knie door te komen maar mist. Longowski weet op zijn beurt door te komen met een linker die Noordegraaf naar het canvast brengt. Longowski springt er bovenop voor ground and pound maar moet oppassen voor een armbar. Uiteindelijk weet Noordegraaf overeind te komen en gaat het gevecht staand verder. Daar weet Noordegraaf door te komen met een linker die Longowski naar het canvas brengt. Noordegraaf gaat op zoek naar full mount en weet dit ook te forceren. Met harde Ground and Pound weet hij schade aan te richten. Via een scramble probeert Longowski een heal hook aan te zetten maar deze zit niet diep genoeg. Noordegraaf weet weer toppositie te forceren en gaat direct weer naar full mount om met harde Ground and Pound door te komen. Longowski moet zich beperken tot verdedigen en de scheids vind het genoeg. Einde partij.

Officiele uitslag: Niels Noordegraaf wint via TKO (Ground and Pound) Ronde 1 – 4:30

Sekander Shadman vs. James Vabdergheynst -84 kilogram (amateur)

Ronde 1: 
Vandergheynst komt gelijk binnen met een inside legkick. Shadman gaat gelijk voor een takedown en weet deze te plaatsen. Shadman probeert via half guard door te zetten maar Vandergheynst staat op. Tijdens het opstaan moet hij wel een paar stoten incasseren en krijgt direct weer een takedown tegen. Shadman zijn intenties zijn om het gevecht op de grond te houden en hij vecht dan ook hard om zijn positie te verbeteren. Vandergheynst verdedigt goed en weet via een scramble weer op te staan. Via een goede combinatie weet Vandergheynst zijn tegenstander te raken en laat zien dat hij staand uitstekend uit de voeten kan. Shadman lijkt aangeslagen maar weet toch weer de takedown te forceren. Daar probeert hij weer naar een betere positie te vechten maar Vandergheynst weet dit goed te pareren.

Ronde 2:
Vandergheynst zet direct weer druk naar voren en komt door met harde legkicks. Shadman moet in zijn achteruit en loert weer op de takedown. Hij weet de underhooks weer te plaatsen en brengt Vandergheynst naar de grond. Echter weet deze snel weer op te staan om het gevecht staand te vervolgen. Via een clinch weet Shadman Vandergheynst op te pakken en met een harde slam opnieuw een takedown te plaatsen. Vandergheynst gaat op zoek naar de armklem maar Shadman weet dit goed te verdedigen. Beide heren raken vermoeid en het is Shadman die wederom een takedown plaatst. Vandergheynst zoekt vol de aanval nadat beide heren weer staan maar weet Shadman niet te raken. De partij gaat verder op de grond nadat nu Vandergheynst een takedown plaatst. Hij probeert nog door te komen via Ground and Pound maar de tijd is al verstreken.

Officiële uitslag: James Vandergheynst wint via Decision.

Jim Bremen vs. David Hoeksema -93 kilogram (amateur)

Ronde 1: 
Beide vechters beginnen afwachtend aan de partij. Hoeksema weet een paar keer door te komen met een legkick die later in de partij parten kunnen gaan spelen. Via een brawl weet Bremen goed door te komen maar Hoeksema slikt de stoot weg. Hoeksema zoekt de clinch maar Bremen draait goed weg en zoekt het midden van de kooi weer op. Via een trap naar het lichaam komt Hoeksema met een harde linkerstoot die Bremen in verlegenheid brengt. Hoeksema gaat vol gas erop maar Bremen weet in de partij te blijven. Hoeksema lijkt steeds beter in zijn ritme te komen en komt steeds vaker door met zijn stoten. Hoeksema weet aan het eind van de ronde nog een aantal keer door te komen met legkicks.

Ronde 2: 
Bremen zoekt de aanval in ronde 2 omdat hij weet dat hij een ronde achterstaat. Echter weet Hoeksema weer door te komen met een harde rechterstoot deze keer. Bremen slikt deze opnieuw weg en blijft in de partij. Bremen probeert meer druk te zetten en Hoeksema loert. Een goed getimede takedown van Hoeksema brengt hem in full guard. Bremen werkt goed van onderop en weet weer overeind te komen. Bremen zoekt meer en meer de aanval en Hoeksema moet in zijn achteruit. Hoeksema weet weer een takedown te plaatsen en de ronde verstrijkt op de grond.

Officiële uitslag: David Hoeksema wint via Decision.

Mitch Maassen vs. Kenneth Byloos -70 kilogram (amateur)

Ronde 1: 
Byloos probeert het midden van de kooi te houden en Maassen onder druk te zetten. Een spinning backfist van Byloos mist net zijn doel waarop Maassen een takedown kan plaatsen. Byloos komt overeind en probeert met zijn rug tegen de kooi Maassen te raken. Deze weet echter weer een takedown te plaatsen en probeert vervolgens via full guard naar een betere positie te werken. Byloos verdedigt goed en probeert vanaf zijn rug stoten te plaatsen. Ook Maassen werkt hard om zijn toppositie te behouden en richting een mount positie te komen. Vanaf zijn rug lijkt Byloos meer schade aan te richten dan Maassen vanaf de toppositie. Byloos legt op een handige manier een armklem aan maar de tijd van de ronde zit erop waardoor hij hem niet door kan zetten.

Ronde 2:
Byloos zoekt weer het midden en komt door met een combinatie. Echter weet Maassen te anticiperen en plaatst onmiddellijk een takedown. Maassen probeert wat hij kan om een betere positie te krijgen maar het is Byloos die weet te raken vanaf zijn rug. Byloos weet een stoot te vangen van Maassen en legt direct een armklem aan. Deze keer heeft hij wel tijd genoeg en weet Maassen af te laten tikken.

Officiële uitslag: Kenneth Byloos wint via Submission (Armbar) Ronde 2 – 2:20

Ali Akbari vs. Jens de Vries -61 kilogram (amateur)

Ronde 1: 
De Vries start met een harde legkick die beantwoord wordt met een stoot van Akbari. Akbari weet een goed getimede takedown uit te voeren en komt in side control. Akbari weet over te stappen naar een full mount maar de Vries reageert direct met een reverse en komt nu zelf bovenop. Vanuit de guard probeerde de Vries naar een betere positie te werken maar Akbari verdedigde uitstekend. na een scramble komen beide heren weer overeind waarna Akbari opnieuw een geslaagde takedown inzet. Akbari weet goed door te komen met een rechterstoot die de Vries aan het wankelen brengt.

Ronde 2:
Akbari probeert te dicteren maar ook de Vries weet te scoren. Toch is het Akbari die vaker door lijkt te komen. Na een takedown van Akbari probeert de Vries een guilotine choke aan te leggen maar deze wordt goed verdedigd door Akbari. Bij het opstaan komt de Vries goed door met een knie. Akbari is hier niet door aangeslagen en brengt de Vries weer naar de grond. De Vries komt steeds meer door en aan het eind van de partij geeft hij nog eens extra gas. Akbari weet te overleven.

Officiele uitslag: Ali Akbari wint via Decision

Gerardo Fanny vs. Nursu Mamedov -61,5 kilogram (elite)

Ronde 1:
Mamedov begint aanvallend en probeert door te komen met zijn trappen. Fanny verdedigt goed en loert op de counter. Mamedov vangt een trap van Fanny en zet een takedown. Fanny weet snel op ste staan maar Mamedov komt met opnieuw een takedown en lijkt Fanny in een guiotine te vangen. De scheids houdt het goed in de gaten maar Fanny weet zich er uit te vechten. hij plaatst een takedown en komt met een keiharde hammerfist die Mamedov knockout laat gaan.

Officiële uitslag: Gerardo Fanny wint via KO – Ronde 1 – 2:45 en blijft de SHC kampioen 

Rasul Ismailov vs Kevin Achten -84 kilogram

Ronde 1:
Beide vechters beginnen afwachtend. Naar een aantal lowkicks van Kevin Achten komt Ismailov met een takedown. Achten komt er makkelijk onderuit. Halverwege de partij komt Ismailov een aantal keer door met een stoot en doet er meteen een takedown bovenop maar Kevin Achten verdedigd goed.

Ronde 2:
2de ronde begint Kevin Achten met een aantal lowkicks achter elkaar. Gevolgd door een headkick van Ismailov deze laat Kevin Achten even wankelen maar hij vecht zich eronderuit. Kevin Achten probeert erna een superman punch deze mislukt en hij wordt neergehaald door Ismailov waarbij Ismailov het afmaakt met ground and pound.

Officiele uitslag: Rasul Ismailov wint via TKO – Ronde 2 3:15.

Jarno Errens vs Hyram Rodriguez -66,5 kilogram ( Elite Fight, Feather Championship )

Ronde 1:
Rodriguez begint meteen met een aantal combinaties van kicks en stoten. en houd erna Jarno in de clinch en Jarno Errens haalt hem onderuit met een takedown. Rodriguez herstelt zich en draait zich bovenop Jarno Errens. Errens probeert een submission deze mislukt maar beide vechters staan weer. Errens probeert weer een takedown deze wordt goed opgepakt door Rodriguez hij draait zich weer in top positie waardoor hij een aantal stoten dmv ground and pound kan uitdelen.

Ronde 2:
Beide beginnen iets rustiger aan de 2de ronde. Aantal stoten worden over en weer gegeven. Jarno zet wat meer druk naar voren en komt er af toe redelijk doorheen met zijn rechter.Halverwege de ronde probeert Rodriguez een submission maar deze mislukt. Jarno Errens ligt wel met zijn rug op het canvas en krijgt Rodriguez niet makkelijk van zich af.

Ronde 3:
Laatste ronde van dit titelgevecht. Jarno Errens begint met druk te zetten. En zet Rodriguez tegen de cage aan vervolgt door een takedown waarbij Rodriguez weer bovenop eindigt. Jarno komt knap overeind. En zet meteen druk waarbij hij enkele raken klappen uitdeelt en in de laatste secondes Rodriguez nogmaals naar de grond haalt.

Officiele uitslag: Jarno Errens wint via Decision en is de nieuwe Strenght & Honour Champion in de Featherweight divisie.

Yazid Dalaa vs Maikel Jongen -61 kilogram ( Elite )

Ronde 1:
Yazid Dalaa begint met een aantal lowkicks en komt er direct overheen met een rechtse. Maikel Jongen zoekt een takedown en deze krijgt hij ook naar een aantal pogingen, maar Yazid verdedigd goed en komt overeind en doet zelf ook meteen een takedown. Yazid laat Maikel opstaan en ze gaan staand verder. Maikel komt met een goede combinatie en opeens is daar de rechter van Yazid Dalaa deze haalt Maikel Jongen neer en de scheids stapt er meteen tussen.

Officiele uitslag: Yazid Dalaa wint via KO in ronde 1, 3:20.

Shamil Uvaysov vs Pieter Buist -70 kilogram ( Elite, Light. Championship)

Ronde 1:
Pieter Buist begint met een high kick. Verdedigd erna meteen een takedown en beland tegen de cage aan. Shamil komt met een spinning back fist deze mislukt waarna Pieter Buist met een rake high kick komt. Shamil probeert een takedown en duwt Pieter Buist tegen de cage aan, maar Pieter Buist haalt hem neer en grijpt zijn rug en maakt het af met een Triangle Choke Submission.

Officiele uitslag. Pieter Buist wint via Sub. in ronde 1, 4:15 en is de nieuwe Strenght & Honour Champion in de Lightweight divisie.

Vincent Dijckmans vs Magomet Gudanton -77 kilogram ( Amateur )

Ronde 1:
Magomet wordt onderdruk gezet en vecht zich er goed onderuit en doet meteen 2 takedwons. Vincent Dijckmans komt los maar het duurt niet lang of Magomet komt weer met een takedown en brengt hem weer naar de canvas. Vincent Dijckmans probeert eronderuit te komen via de cage maar dit mislukt. Magomet zet goed druk van bovenaf en probeert erdoor te komen met een aantal stoten. Dijckmans komt overeind maar dit komt niet te goede. Magomet komt goed door met een rechtse en Vincent Dijckmans gaat neer waarna de scheids de partij stopt.

Officiele uitslag : Magomet Gudanton wint via TKO in ronde 1, 4:30.

Sonny Gallman vs Billy Bakker -84 kilogram ( Elite)

Ronde 1:
Billy Bakker begint goed aan dit gevecht. Rechtse en linkse stoten komen goed door en een high kick wordt maar net geblocked door Sonny Gallman. Gallman staat onder druk maar komt toch knap met een takedown. Hierbij probeert Sonny Gallman een guillotine maar deze mislukt en Billy kan weer opstaan en komt meteen met een flying knee wat hard aankomt bij Gallman. Ze gaan beide weer naar de grond en hierin finished Sonny Gallman Billy Baker doormiddel van een submission.

Officiele uitslag: Sonny Gallman wint via Submission in ronde 1, 3:50.

Arne Boekee vs Dhimitri Herri 77 kilogram ( Elite, title fight Welter. Championship)

Ronde 1:
Dhimitri begint met druk te zetten maar Arne reageert met een aantal mooie lowkicks. Het linker been van Dhimitri krijgt deze ronde een paar flinke tikken. Dhimitri eindigt de ronde goed door een paar combinaties waarbij Arne Boekee toch even werdt teruggedrongen.

Ronde 2:
Arne gaat verder met zijn lowkicks. Maar naar een rechtse overhand van Dhimtri heeft Arne het even lastig. Dhimitri krijgt Arne al een paar keer op het canvas maar blijft staan waardoor de scheids Arne weer laat opstaan. Arne pakt erna zijn takedown maar Dhimitri komt er snel onderuit. Dhimitri wilt het gevecht staand houden terwijl Arne Boekee juist naar de grond wilt.

Officiele uitslag: Dhimitri Herri wint door opgeven van tegenstander in het einde van Ronde 2. En is de nieuwe Champion in de Welterweight divisie.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »