breaking news

Live verslag: GLORY 41 Holland

May 20th, 2017 | by Stefan Van Erp
Live verslag: GLORY 41 Holland
GLORY
0

MMA DNA is vanavond aanwezig bij Glory 41 in Den Bosch. In dit topic kun je een live Play-by-Play verslag zien van alle partijen die vanavond worden gevochten. Robin van Roosmalen zal proberen de Featherweight titel te heroveren. Hij vecht om de vacante titel tegen de Thai Petchpanomrung Kiatmookao. En tijdens het Main Event zal Glory Heavyweight Kampioen Rico Verhoeven het opnemen in een ”non-titlefight” tegen voormalig Enfusion Kampioen Ismael Lazaar. Ververs de browser regelmatig om up to date te blijven

Undercard:

– Jeffrey Overbeek def. Abderrahman Barkouch via Unanimous Decision (30-27 x5)
– Kevin van Heeckeren def. Mohammed Dadda via (29-27 30-26 x4)
– Stoyan Koprivlenski  def.Paul Jansen via Unanimous Decision (30-27 x2 29-28 x3)
– Bas Vorstenbosch def Raymon Bonte via Unanimous Decision (30-26 x2 29-26 x3)

 GLORY 41 Holland 

Anderson Silva vs. Giannis Stoforidis
Heavyweight Tournament Halve Finale A (120 kg)

Ronde 1: 
Beide heren beginnen aftastend met een aantal lowkicks over en weer. Stoforidis stoot en Silva valt maar de scheids geeft geen 8 seconden. Stoforidis neemt vervolgens het initiatief en komt een aantal keer door met combinaties. Na een nieuwe combinatie van Stoforidis, beëindigd met een directe rechtse brengt Silva neer. Deze keer wel 8 seconden. Een snoeiharde knie op de kin van Silva brengt hem opnieuw aan het wankelen. Echter is er te weinig tijd voor Stoforidis om het af te maken.

Ronde 2:
Silva probeert te herstellen en plaatst een paar harde lowkicks. Silva lijkt beter in zijn ritme te komen en Stoforidis moet in zijn achteruit. Silva komt met een harde combinatie en brengt nu Stoforidis naar het canvas. Deze weet niet meer op te staan binnen acht tellen waardoor Silva de partij wint.

Officiële uitslag: Anderson Silva wint via TKO – Ronde 2 – 2:26

D’Angelo Marshall vs. Mohammed Abdallah
Heavyweight Tournament Halve Finale B (120 kg)

Ronde 1: 
Beide heren zoeken gelijk de aanval. Het is vooral Marshall die vol in de aanval gaat. En na een harde combinatie gaat Abdallah neer, 8 tellen en wankele benen beloven niet veel goeds voor hem. Direct na de 8 tellen vliegt Marshall er weer in en met wederom een harde combinatie gaat Abdallah naar het canvas waarna de scheidsrechter genoeg heeft gezien en de partij beëindigd.

D’Angelo Marshall wint via KO – Ronde 1 – 0:48

Chenglong Zhang vs. Wilson Sanches Mendes
Featherweight Bout (66 kg)

Ronde 1:
Sanches Mendes probeert aanvallend door te komen. Zhang verdedigt goed maar moet toch een aantal trappen incasseren. De ronde gaat op en neer ook Zhang komt een aantal keer goed door zonder echt gevaarlijk te worden. De ronde kabbelt een beetje door zonder dat het echt spannend wordt.

Ronde 2:
De tweede ronde begint een stuk spectaculairder. Zhang komt met een vliegende knie die Sanches Mendes naar de grond brengt. 8 tellen. Zhang komt beter in zijn ritme en weet een aantal keren goed door te komen. Het tempo gaat bij beide heren omhoog wat ten goede komt aan de partij. Ook Sanches Mendes komt nu goed door met combinaties.

Ronde 3:
Sanches Mendes weet dat hij achter staat en zoekt meer de aanval. Zhang weet op zijn beurt goed te counteren. Keer op keer weet hij goed door te komen met harde lowkicks. Een harde hoge trap op de kin van Sanches Mendes brengt hem weer naar de grond. Opnieuw 8 tellen. Het vervolg van de partij is het vooral overleven voor Sanches Mendes.

Officiele uitslag: Chenglong Zhang wint via Unanimous Decision (29-26 x2 30-24 x3)

Hesdy Gerges vs. Tomas Hron
Heavyweight Bout (120 kg)

Ronde 1:
Hron zoekt de aanval maar Gerges komt goed door met harde lowkicks. 7 harde lowkicks en een directe linker brengt Hron naar het canvas. 8 tellen. Gerges zet Hron vast in de hoek en met een directe rechtse brengt Hron wederom naar het canvas. 8 tellen. Gerges oogt scherp en komt keer op keer goed door. Ook Hron probeert door de dekking van Gerges heen te komen.

Ronde 2:
Gerges komt direct weer met keiharde lowkicks die als mokerslagen klinken. Toch probeert Hron er op zijn beurt weer door te komen. Hron klemt steeds vaker en krijgt hier een waarschuwing voor. Hron blijft klemmen en krijgt een punt aftrek. 2 highkicks op het block van Gerges worden gecounterd door trappen naar het lichaam.

Ronde 3:
Hron probeert de aanval te zoeken maar is ook duidelijk vermoeid. Gerges blockt goed en komt zelf een aantal keer door. Hron moet wederom in zijn achteruit en Hesdy komt in de clinch een aantal keer goed door. Beide heren zijn duidelijk vemoeid waar vooral Hron keer op keer Gerges vastpakt.

Officiele uitslag: Hesdy Gerges wint via Unanimous Decision (30-24 x5)

Anderson Silva vs. D’Angelo Marshall
Heavyweight Tournament Finale (120 kg)

Ronde 1: 
Marshall gaat direct in de aanval en komt met goede combinaties door. Silva moet volledig in zijn achteruit en kan weinig aanrichten tegen de storm van Marshall. Silva probeert te doen wat hij kan maar de eerste partij lijkt hem teveel te hebben aangericht. Marshall gaat als een sluipschutter op zoek naar de opening om het af te maken.

Ronde 2:
Marshall zet Silva direct weer vast. Deze weet op zijn beurt toch een aantal keer uit te delen. Op wilskracht probeert Silva druk naar voren te zetten maar Marshall blijft gevaarlijk. De ronde gaat op en net wanneer het lijkt dat Silva de overhand gaat pakken komt Marshall weer goed terug.

Ronde 3:
Beide heren laten zien over veel wilskracht te beschikken. Iedere stoot en trap die gegeven wordt komt eruit op karakter. Marshall weet wederom een aantal keer goed door te komen maar Silva blijft op de been. De kracht lijkt er bij beide vechters uit en ze knokken door tot de bel.

Officiele uitslag: D’Angelo Marshall wint via Unanimous Decision (30-27 x4 29-28) en wint het Heavyweight Contender toernooi. 

 

GLORY 41 SuperFight Series 

Zakaria Zouggary vs. Yetkin Ozkul
Featherweight Bout (65 kg)

Ronde 1:
Beide vechters komen direct scherp uit de startbokken. Ozkul komt een keer door met een harde combinatie maar ook Zouggary komt een aantal keer goed door. Zouggary is op zoek naar de KO met een vliegende knie die maar net mist. Zowel Ozkul als Zouggary komen met spectaculaire traptechnieken die ternauwernood het doel missen. Beide vechters gaan er volledig voor en het publiek veert op bij de combinaties die geplaatst worden.

Ronde 2: 
Ook de tweede ronde begint in hoog tempo. Zowel Zouggary als Ozkul beschikken over een uitstekende techniek en zijn nadrukkelijk op zoek naar de finish. Ozkul leek een harde trap te moeten incasseren waarna Zouggary een salvo aan stoten losliet. Ozkul overleefde echter maar Zouggary grijpt het initiatief.

Ronde 3:
Ook in het begin van de derde ronde blijft het tempo hoog. Zouggary lijkt de fittere van de twee en daagt Ozkul uit om mee te gaan in de brawl. Ozkul daagt op zijn beurt Zouggary uit en beide vechters halen het maximale uit elkaar. In een hoog tempo lijkt Zouggary meer te scoren. Tot het eind blijven ze tot het uiterste gaan. Wat een toffe partij!

Officiele uitslag: Zakaria Zouggary wint via Unanimous Decision (30-27 x5)

Tyjani Beztati vs. Youssef Assouik
Lightweight Bout (70 kg)

Ronde 1: 
Beztati begint direct aanvallend en weet door te komen. Assouik komt met een snoeiharde spinning backfist en brengt Beztatie naar de grond. 8 tellen. Assouik komt direct weer in de aanval en brengt Beztati aan het wankelen maar Beztatie weet erin te blijven. Assouik komt met diverse draaitechnieken maar Beztati komt weer terug in de partij. Beztati komt met een keiharde rechter waardoor Assouik neergaat. 8 tellen voor hem. Beztati probeert het te eindigen maar de tijd is te kort en Assouik herstelt sterk.

Ronde 2:
Beztati zet druk naar voren maar moet oppassen voor de spinning backfist van Assouik. Beztati begint in zijn ritme te komen en komt diverse keren goed door. Een harde rechter brengt Assouik aan het wankelen maar blijft staan. De volgende combinatie is het echter wel teveel voor Assouik en deze gaat opnieuw neer. 8 tellen. Beztati laat prachtige level exchanges zien door zowel hard door te komen met stoten als met trappen.

Ronde 3: 
Beztati controleert het begin van de ronde en Assouik beperkt zich tot counteren. Het hoge tempo van de eerste 2 ronden is er een beetje uit maar het is vooral Beztati die scoort. Beztati blijft de ronde controleren en weet dat hij genoeg heeft gedaan voor de overwinning.

Officiele uitslag: Tyjani Beztati wint via Unanimous Decision (30-26 x5)

Mourad Bouzidi vs. Michael Duut
Light-Heavyweight Bout (93 kg)

Ronde 1:
Bouzidi en Duut laten allebei gelijk blijken dat ze gekomen zijn om te vechten. Bouzidi komt met een goede knie naar het lichaam van Duut. Bouzidi komt een paar keer goed door met zijn linker jab. Duut vecht behouden en clincht veel. Hiervoor krijgt hij een verbale waarschuwing. Bouzidi komt goed door en pakt het slim aan als ze clinchen door direct zijn armen wijd te doen alsof hij niet clincht. Duut krijgt een punt aftrek voor het clinchen.

Ronde 2:
Het tempo zakt in de partij en beide vechters zitten vaker in de clinch dan ze tegenover elkaar staan. Duut krijgt wederom een punt aftrek voor het clinchen. Tot grote ergernis van de scheids blijven beide heren clinchen. De scheidsrechter vindt het genoeg en stopt de partij omdat er praktisch niet meer gevochten wordt. Een bijzonder einde van een niet hoogstaand gevecht.

Officiele uitslag: Mourad Bouzidi wint door diskwalificatie van Michael Duut – Ronde 2 – 2:18

Murthel Groenhart vs. Alan Scheinson
Welterweight Bout (77 kg)

Ronde 1:
Scheinson begint met een paar lowkicks. Groenhart komt daarna los met een harde combinatie. Beide vechters proberen met combinaties door te komen maar missen veel. Scheinson plaatst een aantal lowkicks en ook Groenhart zoekt de combinatie op. Het sein voor 10 seconde leek ook het sein voor Groenhart om los te komen. Hij eindigt de ronde met een mooie salvo aan stoten.

Ronde 2:
Scheinson probeert het einde van de eerste ronde te herstellen en vliegt erin. Hij weet Groenhart in de hoek te zetten maar Groenhart weet eruit te komen. Een spectaculaire hoge trap van Groenhart raakt Scheinson vol op het hoofd en brengt hem aan t wankelen maar Scheinson herstelt zich. Groenhart lijkt vermoeid maar wederom bij het 10-seonde signaal gooit alles eruit en brengt Scheinson wederom aan het wankelen.

Ronde 3:
Groenhart wil het tempo omhoog gooien en nadat Scheinson hem uitdaagt vliegt hij er in. Scheinson blijft echter overeind en Groenhart moet weer op adem komen. De partij kabbelt door en bij beide vechters lijkt het beste eraf.

Officiele uitslag: Murthel Groenhart via Split Decision (29-28 28-29 30-27 x3)

GLORY Featherweight Championship Fight:
Robin van Roosmalen vs. Petchpanomrung Kiatmookao
Featherweight Bout (66 kg)

Ronde 1:
Van Roosmalen zet direct druk naar voren maar Kiatmookao weet te counteren. Van Roosmalen probeert te controleren en komt een aantal keer goed door maar Kiatmookao trapt veel op de armen van van Roosmalen. Beide vechters geven niet veel prijs in de eerste ronde.

Ronde 2:
Ook in de tweede ronde probeert van Roosmalen druk te zetten maar het is Kiatmookao die met snoeiharde trappen op de armen van van Roosmalen. in de tweede helft van de ronde probeert van Roosmalen het tempo omhoog te gooien maar Kiatmookao gaat goed mee.

Ronde 3:
Van Roosmalen komt beter uit de hoek en begint direct met een goede combinatie. Kiatmookao zoekt vaker de clinch op en krijgt een punt aftrek na een eerdere waarschuwing tot ongenoegen van het publiek, Van Roosmalen lijkt beter in zijn ritme te komen.

Ronde 4:
Van Roosmalen laat zien dat hij gewend is aan 5-ronde partijen en blijft het tempo hoog houden. Kiatmookao lijkt vermoeider te zijn en plaatst minder trappen dan in de ronden ervoor.

Ronde 5:
Kiatmookao lijkt zijn tweede adem gevonden te hebben en komt weer met zijn harde trappen. Van Roosmalen blijft echter vooruit lopen en druk zetten. Kiatmookao clincht weer wat vaker maar scoort ook op zijn beurt, Van Roosmalen eindigt de ronde sterk.

Officiele uitslag: Robin van Roosmalen wint via Majority Decision(47-47 48-46 50-44 49-45 x2) en is de nieuwe GLORY Featherweight kampioen! 

Rico Verhoeven vs. Ismael Lazaar
Heavyweight Bout (120 kg)

 

Ronde 1:
Verhoeven zet direct druk en probeert zijn lengtevoordeel te benutten. Lazaar probeert op zijn berut binnenin te komen en proneert door te komen met een aantal stoten. Nadat Lazaar probeert het initiatief probeert te pakken gaat RIco aan het werk en komt door met goede combinaties. Lazaar blijft echter op de been en valt op zijn beurt ook weer aan.

Ronde 2:
Verhoeven komt vaker door met zijn jab maar moet blijven oppassen voor de kracht van Lazaar. Verhoeven komt steeds vaker door met combinaties maar Lazaar weet het iedere keer weg te slikken en probeert binnenin te komen met krachtige stoten. Verhoeven heeft het voorzien op de benen van Lazaar en komt aan het eind van de ronde met een paar harde legkicks.

Ronde 3:
Verhoeven zet weer druk en laat Lazaar veel missen om vervolgens te counteren. Het wedstrijdbeeld in de derde ronde blijft onveranderd. Verhoeven weet Lazaar op afstand houden en te scoren. Toch knokt Lazaar zich een aantal knap naar binnen.

Ronde 4:
Verhoeven blijft goed door combineren en bij Lazaar lijkt het beste er af. Echter kan Verhoeven de trekker nog niet overhalen en blijft Lazaar in de partij. Na wat combinaties van Verhoeven lijkt ook Lazaar zijn tweede adem te hebben gevonden en weer een aantal keer te scoren.

Ronde 5:
Verhoeven deelt veel uit op het block van Lazaar die op zijn beurt op dat ene moment lijkt te loeren. Dat moment lijkt er even te komen als Lazaar twee keer goed doorkomt. Verhoeven blijft echter op de been en vecht zich terug.

Offciele uitslag: Rico Verhoeven wint via Unanimous Decision (49-46 50-45 x4)

Dit was het live verslag van GLORY 41.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »