breaking news

Lina Länsberg vecht tegen Leslie Smith tijdens UFC Glasgow

May 30th, 2017 | by Marcel Dorff

Eerder vanochtend maakte de UFC bekend dat de Zweeds Lina Länsberg op 16 Juli 2017 haar opwachting zal maken tijdens UFC Fight Night 113 in Glasgow, Schotland, Verenigd Koninkrijk. Haar tegenstandster is de Amerikaanse Leslie Smith. Het Women’s Bantamweightgevecht zal plaatsvinden in de Octagon van ”The SSE Hydro”. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card. 

Lina Länsberg (MMA 7-2/UFC 1-1) kwam in 2016 de UFC binnen. De Zweedse nam het in haar debuut meteen op tegen een van de meest gevreesde vrouwelijke MMA vechtsters, namelijk Cris Cyborg. En ook nog eens in Brazilië tijdens het Main Event van UFC Fight Night Brasilia. Länsberg die een winstreak van zes genoot had weinig kans tegen Cris Cyborg. Ondanks dat gegeven hield Länsberg het tot halverwege de tweede ronde vol alvorens de scheidsrechter ingreep. Cyborg won via TKO in de tweede ronde, maar Länsberg had door het gevecht aan te nemen op een Catchweight van 140lbs durf getoond. En dat werd door de fans gewaardeerd. Länsberg werd vervolgens gekoppeld aan Veronica Macedo eerder dit jaar in Londen. Echter raakte Macedo geblesseerd en nam Lucie Pudilova het gevecht zeven dagen van te voren aan. Pudilova vocht eerder in haar carrière al eens tegen Länsberg. Destijds was Länsberg via Unanimous Decision te sterk. Ditmaal was Länsberg ook te sterk via Unanimous Decision. Ondanks dat Länsberg zwaar gehavend uit de strijd kwam, won ze op alle scorecards.

Leslie Smith (MMA 9-7-1/UFC 3-3-0) vecht sinds 2014 voor de UFC. Smith kwam over van Invicta FC waar ze onder meer overwinningen behaalde tegen Raquel Pennington, Kaitlin Young en de huidige Invicta FC Flyweight Kampioene Jennifer Maia. In de UFC gaat het Smith nog niet echt voor de wind. Zo wist ze van haar zes partijen er maar drie te winnen. Jessamyn Duke en Rin Nakai werden verslagen. Verloren werd er tegen Sarah Kaufman, Jessica Eye en Cris Cyborg. De partijen tegen Jessica Eye en Cris Cyborg zullen de meeste fans nog het meest op het netvlies staan. Eye versloeg Smith via TKO (Doctor Stoppage) in de tweede ronde. Het oor van Smith bungelde los van haar hoofd. Smith was wel de eerste (en op dat moment) enige vrouw die het aandurfde met Cris Cyborg op Catchweight (140 lbs) de Octagon in te stappen. Cyborg won via TKO in de eerste ronde. Smith nam het vervolgens eind 2016 op tegen de Mexicaanse debutante Irene Aldana. Aldana wordt samen met Alexa Grasso gezien als de toekomst van het vrouwen MMA in Mexico. Smith en Aldana vochten een vrij rommelig maar competitief gevecht. Smith won uiteindelijk via Unanimous Decision. De UFC beloonde beide vrouwen met de Fight of the Night bonus.

Comments are closed.

Translate »