breaking news

Lina Länsberg out, Amanda Lemos in tegen Leslie Smith in Glasgow

June 22nd, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist het altijd zeer goed ingevoerde Braziliaanse Combate naar buiten te brengen dat Amanda Lemos haar UFC debuut zal maken. Lina Länsberg is om vooralsnog onbekende redenen niet in staat om het op 16 Juli 2017 op te nemen tegen Leslie Smith. Hierdoor zal Lemos haar UFC Women’s Bantamweight debuut maken tijdens UFC Fight Night 113 in Glasgow, Schotland. Het gevecht zal plaatsvinden in ”The SSE Hydro” op de Preliminary Card. 

Leslie Smith (MMA 9-7-1/UFC 3-3-0) vecht sinds 2014 voor de UFC. Smith kwam over van Invicta FC waar ze onder meer overwinningen behaalde tegen Raquel Pennington, Kaitlin Young en de huidige Invicta FC Flyweight Kampioene Jennifer Maia. In de UFC gaat het Smith nog niet echt voor de wind. Zo wist ze van haar zes partijen er maar drie te winnen. Jessamyn Duke en Rin Nakai werden verslagen. Verloren werd er tegen Sarah Kaufman, Jessica Eye en Cris Cyborg. De partijen tegen Jessica Eye en Cris Cyborg zullen de meeste fans nog het meest op het netvlies staan. Eye versloeg Smith via TKO (Doctor Stoppage) in de tweede ronde. Het oor van Smith bungelde los van haar hoofd. Smith was wel de eerste (en op dat moment) enige vrouw die het aandurfde met Cris Cyborg op Catchweight (140 lbs) de Octagon in te stappen. Cyborg won via TKO in de eerste ronde. Smith nam het vervolgens eind 2016 op tegen de Mexicaanse debutante Irene Aldana. Aldana wordt samen met Alexa Grasso gezien als de toekomst van het vrouwen MMA in Mexico. Smith en Aldana vochten een vrij rommelig maar competitief gevecht. Smith won uiteindelijk via Unanimous Decision. De UFC beloonde beide vrouwen met de Fight of the Night bonus.

Amanda Lemos (MMA 6-0-1/UFC 0-0-0) maakte volgende maand dus op short notice haar UFC debuut. De Braziliaanse traint samen met de Marajó Brothers (Iuri & Ildemar Alcantara). Lemos staat bekend om haar KO power en besliste vijf van haar in totaal zes overwinningen via KO. Lemos won in 2015 de prestigieuze Jungle Fight titel in Brazilië. Ze versloeg Carolina Cunha via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Vervolgens wist Lemos haar titel te verdedigen via een Draw tegen Mayra Cantuaria. Echter won Lemos de rematch wel. Via KO in de derde ronde bleef Lemos de Jungle Fight Kampioene. Nu mag Lemos op short notice haar UFC debuut gaan maken tegen Leslie Smith.

Comments are closed.

Translate »