breaking news

Lightweights Damir Hadzovic en Christos Giagos vechten tijdens UFC Stockholm

April 14th, 2019 | by Marcel Dorff
Lightweights Damir Hadzovic en Christos Giagos vechten tijdens UFC Stockholm
UFC
0

De UFC heeft een Lightweight gevecht toegevoegd aan de UFC Fight Night 152 card in Stockholm, Zweden. Damir Hadzovic keert terug in de Octagon en treft Christos Giagos op 1 Juni 2019. Dit maakte de Zweedse website Kimura.se bekend. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de Ericsson Globe.

Damir Hadzovic (MMA 13-4/UFC 3-2) kwam in 2016 de organisatie binnen. De Bosniër die bij Rumble Sports in Denemarken traint debuteerde tegen de sterke Rus Mairbek Taisumov. Taisumov had weinig problemen met Hadzovic en besliste het gevecht via KO in de eerste ronde. Hadzovic werd vervolgens tweemaal aan Yusuke Kasuya gekoppeld, maar beide keren ging het gevecht om uiteenlopende redenen niet door. Hierdoor moest Hadzovic nog steeds op zijn eerste overwinning binnen de UFC wachten. Echter kwam deze in Mei 2017 tegen Marcin Held. Hadzovic werd de eerste twee rondes gedomineerd door de Pool op de grond. Echter wist Hadzovic vroeg in de derde ronde een takedown van Held perfect te timen door hem op te vangen met een knie. Held ging zwaar KO en Hadzovic pakte ook nog eens de Performance of the Night bonus. Hadzovic kon zijn overwinning echter geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Belem in Februari 2018 kwam de Bosniër via Unanimous Decision te kort tegen Alan Patrick. De Bosniër revancheerde zich vervolgens in Juli 2018 door in het hol van de leeuw de Duitser Nick Hein via Split Decision te verslaan. Hadzovic wist vervolgens voor het eerst in zijn UFC carrière een winstreak van twee gevechten te pakken. Tijdens UFC Praag in Februari 2019 werd Marco Polo Reyes verslagen via TKO in de tweede ronde. Hadzovic is een vrij allround vechter en heeft onder meer een KO overwinning behaald in de Cage Warriors organisatie tegen voormalig UFC vechter John Maguire.

Embed from Getty Images

Christos Giagos (MMA 16-7/UFC 2-3) is een Amerikaanse vechter van Griekse komaf die in 2010 zijn professionele MMA carrière startte. Nadat hij in drie jaar tijd een record van 8-2 had neergezet mocht Giagos vechten voor de Tachi Palace Fights titel tegen Sevak Magakian. Giagos won het gevecht via Triangle Choke Submission in de derde ronde. Vervolgens maakte hij zijn debuut voor de RFA organisatie waar hij wederom voor de titel mocht vechten, ditmaal tegen Dakota Cochrane. Giagos pakte ook deze titel door Cochrane via TKO in de tweede ronde te finishen. De UFC bood Giagos vervolgens een contract aan om het op te nemen tegen de op dat moment ongeslagen Gilbert Burns. Burns was te sterk en versloeg de Amerikaan via Armbar Submission in de eerste ronde. Giagos wist echter in zijn tweede gevecht wel de winst te pakken. Tegen Jorge de Oliveira werd in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission de overwinning gepakt. Helaas verloor Giagos door middel van Unanimous Decision zijn daarop volgende partij tegen Chris Wade en werd zijn contract niet verlengd. Giagos keerde terug in de RFA organisatie waar hij overwinningen pakte tegen Karen Darabedyan en Arthur Estrazulas. Vervolgens werd hij gecontracteerd door het Russische ACB. Giagos won twee van zijn drie gevechten waaronder een knappe Unanimous Decision overwinning tegen Herdeson Batista. Giagos keerde vervolgens onverwacht terug in de UFC. Tijdens UFC São Paulo in September 2018 nam Giagos het op tegen BJJ specialist Charles Oliveira. Giagos verloor het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Echter keerde Giagos alweer snel terug in de Octagon. Tijdens UFC Adelaide in December 2018 versloeg Giagos de Japanner Mizuto Hirota via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »