breaking news

Lightweightclash tussen Islam Makhachev en Kajan Johnson tijdens UFC Calgary

April 18th, 2018 | by Marcel Dorff
Lightweightclash tussen Islam Makhachev en Kajan Johnson tijdens UFC Calgary
UFC
0

Een Lightweight gevecht tussen de Dagestani Islam Makhachev en de Canadees Kajan Johnson is toegevoegd aan de UFC on FOX 30 card in Calgary, Alberta, Canada. Dit wist het TASS Russian News Agency te melden. Beide mannen treffen elkaar op een nog nader bekend te maken evenementencomplex. Het gevecht zal naar alle waarschijnlijkheid plaatsvinden op de Preliminary Card.

Kajan Johnson (MMA 23-12-1/UFC 4-1-0) deed in 2013 mee aan The Ultimate Fighter Nations. Johnson maakte deel uit van Team Canada gecoacht door Patrick Côté. Johnson viel tijdens dat seizoen op om zijn zeer extroverte persoonlijkheid en zijn attractieve vechtstijl. In de kwartfinale wist hij Brendan O’Reilly in de eerste ronde te verslaan via Rear Naked Choke Submission. Echter verloor hij vervolgens via KO in de halve finale van de latere winnaar Chad Laprise. Johnson moest door die KO voor de tweede maal in zijn leven een operatie aan zijn kaak ondergaan aangezien deze op meerdere plekken was gebroken. Hierdoor heeft Johnson permanent schroeven in zijn kaak zitten. Johnson zou vervolgens alsnog zijn UFC debuut maken in 2014 tegen de Zuid-Koreaan Tae-Hyun Bang. Johnson leek de eerste twee rondes naar zich toe te trekken, maar liet in de derde ronde zijn verdediging zakken. Bang profiteerde en deed zijn achternaam eer aan. De Zuid-Koreaan sloeg Johnson KO. Beide mannen kregen overigens wel de Fight of the Night bonus toegekend. Ongeveer een jaar later in 2015 wist Johnson dan eindelijk zijn eerste overwinning binnen de UFC te pakken. TUF China winnaar Zhang Lipeng werd via Unanimous Decision verslagen. Vijf maanden later werd in Japan ook van Naoyuki Kotani gewonnen via Unanimous Decision en leek voor Johnson de stijgende lijn ingezet. Echter vocht Johnson mede door blessures sindsdien pas in September 2017 weer tegen Adriano Martins. Johnson won het gevecht via KO in de derde ronde en mocht dus spreken van een suscesvolle comeback. Johnson zou vervolgens vechten tijdens UFC Londen in Maart 2018 tegen Rustam Khabilov, maar kreeg in verband met een blessure bij de Dagestani de Schot Stevie Ray tegenover zich. In een zeer gelijkwaardige pot won Johnson uiteindelijk via Split Decision. De Canadees bleef in de periode van zijn langdurige blessures wel onder contract, en was nog zeer specifiek in beeld in Juni 2017 tijdens de ”Athlete Retreat” in Las Vegas waar hij een Reebok afgevaardigde voor het oog van iedereen ter verantwoording riep.

Islam Makhachev (MMA 15-1/UFC 4-1) is een van die grote Russische talenten binnen de UFC. Makhachev maakte in 2015 als ongeslagen vechter zijn debuut in de UFC. Hij nam het op tegen Leo Kuntz. Makhachev zoals zoveel Russen (Makhachev is een Dagestani) een Sambo achtergrond finishte zijn opponent in de tweede ronde via een Rear Naked Choke Submission. Vervolgens werd Makhachev een aantal maanden later gekoppeld aan de sterke Adriano Martins. Martins bleek inderdaad geen fijne tegenstander voor Makhachev die vroeg in de eerste ronde verloor via KO, en hiermee zijn eerste Pro-MMA verlies moest incasseren. Makhachev zou vervolgens vechten tegen Drew Dober maar werd positief getest op het gebruik van Meldonium. Makhachev werd van het gevecht gehaald, maar kreeg geen schorsing. Dit omdat het middel pas sinds Januari 2016 op de verboden middelen lijst staat, en USADA heeft kunnen aanduiden dat Makhachev dit middel voor 2016 had gebruikt dus niets illegaals had gedaan. Makhachev haalde ondertussen in Bulgarije de gouden medaille binnen voor het onderdeel Combat Sambo voor mannen onder de 74 kilogram. In September 2016 zagen we Makhachev terug in de Octagon tegen Chris Wade. Makhachev domineerde twee van de drie rondes en versloeg de Amerikaan Wade via Unanimous Decision. Makhachev trok vervolgens die goede lijn door. Zo werd tijdens UFC 208 in Februari 2017 gewonnen van American Top Team veteraan Nik Lentz via Unanimous Decision. Vervolgens zou Makhachev zijn opwachting maken in September 2017 tijdens UFC Rotterdam tegen de Braziliaan Michel Prazeres. Echter gaf Makhachev de voorkeur aan de pelgrimstocht naar Mekka en vocht hij niet tegen Prazeres. Hierdoor keerde Makhachev pas in Januari 2018 terug in de Octagon tijdens UFC 220 tegen de Braziliaanse veteraan Gleison Tibau. Makhachev maakte korte metten met Tibau en versloeg hem via KO binnen een minuut.

Comments are closed.

Translate »