breaking news

Lightweight titelgevecht aangekondigd voor ONE: Conquest of Champions

October 1st, 2018 | by Lennart Van Arendonk
Lightweight titelgevecht aangekondigd voor ONE: Conquest of Champions
ONE Championship
0

De voormalige kampioen Eduard ‘Landslide’ Folayang (20-6) vecht op 23 november tegen Amir Khan voor de Lightweight titel. Het gevecht wordt georganiseerd in de Manila’s Mall of Asia Arena van de Filipijnen tijdens ONE: Conquest of Champions.

Powered by Aiki Budo.

De Chairman en CEO van ONE: CHampionship, Chatri Sityodtong brak het nieuws via zijn social media pagina:

I am excited to announce that Eduard Landslide Folayang and Amir Khan will face each other for the ONE Lightweight World…

Geplaatst door Chatri Sityodtong op Zondag 30 september 2018

De 29-jarige Vietnamees-Australische Nguyen heeft onlangs een zware knieblessure opgelopen waardoor hij zich moet terugtrekken uit een geplande titelverdediging. Daarnaast heeft hij ook zijn ONE Lightweight titel ingeleverd. Het is nu aan Eduard Landslide en Amer Khan om hiervoor te vechten.

Eduard Folayang (MMA 20-6) is een Filipijnse MMA vechter die uitkomt voor Team Lakay. Folayang is een van de vechters die op de allereerste card stond van ONE Championship (destijds nog ONE FC) in September 2011. Folayang heeft een aantal mooie overwinningen op zijn resumé staan tegen onder andere oud ONE Championship kampioen Kotetsu Boku en de Nederlander Vincent Latoel. Folayang won begin 2016 van zowel Tetsuya Yamada als Adrian Pang, en wist zich daarmee een titelgevecht te verdienen tegen Shinya Aoki. In November 2016 wist Folayang een van de grootste verrassingen van het jaar te verzorgen door Shinya Aoki via TKO in de derde ronde te verslaan en de ONE Championship Lightweight titel te claimen. In April vorig jaar verdedigde Folayang voor het eerst deze titel in Manilla tegen Ev Ting. Folayang won het gevecht via Unanimous Decision. Na het verliezen van zijn titel en het winnen van twee partijen krijgt hij opnieuw de kans om te vechten voor het goud.

Amir Khan (MMA 11-3) is een vechter uit Singapore. Zoals verwacht vecht ook hij uit Evolve MMA. Khan maakte zijn introductie bij het grote publiek tijdens ONE FC 20 – Rise of the Kingdom. Hier slog him Waqar Umar knock-out met schitterende elleboog technieken. Sinds dien heeft hij een indrukwekkend record weten te behalen met zowel knock-out als submission overwinningen. Slechts enkele partijen zijn in de handen van de jury beland. Gek genoeg heeft hij van deze partijen maar een enkele overwinning.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswerel

Comments are closed.

Translate »