breaking news

Light-Heavyweightclash tussen Johnny Walker en Ryan Spann tijdens UFC 253

July 26th, 2020 | by Redactie
Light-Heavyweightclash tussen Johnny Walker en Ryan Spann tijdens UFC 253
UFC
0

Johnny Walker maakt op 19 september zijn terugkeer in de Octagon. De Braziliaan zal het gaan opnemen tegen Ryan Spann in de Light-Heavyweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. Echter lijkt Abu Dhabi de voornaamste kandidaat te zijn. Het gevecht tussen beide mannen maakt deel uit van UFC 253. Brett Okamoto maakte het gevecht bekend.

Johnny Walker (MMA 17-5/UFC 3-2) is een Braziliaanse MMA vechter die inmiddels al jaren in Schotland traint. Walker begon zijn Pro-MMA carrière in 2013. Na een aantal partijen te hebben gewonnen in de regionale Braziliaanse MMA scene tegen onder andere Andrew Flores Smith en Fabio Vasconcelos tekende Walker in 2016 bij de prestigieuze Jungle Fight promotie. Echter werd dit geen succes. Walker stapte over naar de Brave CF organisatie waar hij wél imponeerde met een snelle KO overwinning. Na vervolgens nog drie gevechten te hebben gewonnen en de UCMMA titel gepakt te hebben deed Walker mee aan de Braziliaanse versie van de Dana White’s Contender Series. Walker nam het op tegen UFC veteraan Luis Henrique da Silva (Frankenstein). Walker won via Unanimous Decision en dwong een contract af bij de UFC. Zijn UFC debuut was er voor Walker een om niet snel te vergeten. De Braziliaan wist met een keiharde elleboog de Amerikaan Khalil Rountree Jr. via KO in de eerste ronde te verslaan. Walker verdiende met deze prestatie de Performance of the Night bonus. Walker die inmiddels een behoorlijke hype gecreëerd had onderstreepte die hype nog maar eens in zijn daarop volgende gevecht. Tijdens UFC Fortaleza in Februari 2019 werd Justin Ledet via TKO binnen 15 seconden verslagen. Walker pakte vervolgens een short notice gevecht een maand later tijdens UFC 235 tegen Misha Cirkunov. Walker had ditmaal wederom maar heel weinig tijd nodig om zijn tegenstander te finishen. Via Flying Knee en stoten won Walker via TKO en pakte hij de Performance of the Night bonus. Walker werd vervolgens in November 2019 gekoppeld aan Corey Anderson tijdens UFC 244 in New York. Walker verloor het gevecht via TKO in de eerste ronde. Dit was voor Walker zijn eerste verlies binnen de UFC. Hier kwam helaas voor Walker in Maart 2020 een tweede verliespartij bij. Tijdens UFC Brasilia verloor Walker van Nikita Krylov via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Ryan Spann (MMA 18-5/UFC 4-0) maakte in 2012 de overstap van de amateurs naar de profs. De Amerikaan maakte pas in 2013 zijn debuut. Na zeven overwinningen in acht partijen maakte Spann de overstap naar de Legacy FC organisatie. Spann vocht viermaal voor de Legacy FC organisatie en won twee partijen. De twee verloren partijen waren beide voor de titel. Nadat Legacy FC fuseerde met de RFA in het nieuwe LFA ging Spann ook mee. Spann verloor zijn debuutpartij tegen Trevin Giles via Split Decision en zag vervolgens Giles naar de UFC vertrekken. Spann kreeg echter een kans tijdens het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series (DWCS). Het liep uit op een debacle. Spann verloor via KO van Karl Roberson binnen 15 seconden. Spann keerde terug bij de LFA waar hij drie partijen in de eerste ronde wist te pakken. De laatste tegen Alex Nicholson leverde hem de titel op. Spann werd uitgenodigd voor het tweede seizoen van DWCS. Ditmaal won Spann binnen dertig seconden via Guillotine Choke Submission van Emiliano Sordi en pakte het UFC contract. Zijn lang verwachte UFC debuut maakte Spann op short notice in September 2018 tijdens UFC São Paulo tegen Luis Henrique de Oliveira. Spann vocht sterk en won de partij via Unanimous Decision. Vervolgens zou Spann terugkeren tijdens UFC 234 in Melbourne tegen Jimmy Crute. Echter weerhield een blessure de Amerikaan van het gevecht. Hierdoor keerde hij pas terug in Mei 2019 in Rio de Janeiro tegen Antonio Rogerio Nogueira. Spann wist via KO in de eerste ronde de grootste overwinning uit zijn carrière te pakken. Spann wist hier in Oktober 2019 een nieuwe overwinning aan toe te voegen. Tijdens UFC Tampa werd via een Standing Guillotine Choke Submission in de tweede ronde gewonnen van Devin Clark. Spann werd vervolgens door de UFC gekoppeld aan Paul Craig tijdens UFC Londen in Maart 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. De UFC plande vervolgens Spann in tegen Sam Alvey in April 2020. Helaas werd in verband met COVID-19 het evenement wederom gecanceld. Uiteindelijk werd de partij alsnog gevochten een maand later. Spann won via Split Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »