breaking news

Light-Heavyweight partij tussen Ryan Spann en Ion Cutelaba op 26 februari in Las Vegas

December 30th, 2021 | by Marcel Dorff
Light-Heavyweight partij tussen Ryan Spann en Ion Cutelaba op 26 februari in Las Vegas
UFC
0

De UFC heeft een partij in de Light-Heavyweight divisie toegevoegd aan het UFC evenement dat zal plaatsvinden op 26 februari aanstaande in het UFC APEX te Las Vegas. De Amerikaan Ryan Spann zal in actie komen tegen de Moldaviër Ion Cutelaba. Het gevecht werd bekend gemaakt door MMA Island. Wij kunnen bevestigen dat de partij getekend is.

Ryan Spann (MMA 19-7/UFC 5-2) maakte in 2012 de overstap van de amateurs naar de profs. De Amerikaan maakte pas in 2013 zijn debuut. Na zeven overwinningen in acht partijen maakte Spann de overstap naar de Legacy FC organisatie. Spann vocht viermaal voor de Legacy FC organisatie en won twee partijen. De twee verloren partijen waren beide voor de titel. Nadat Legacy FC fuseerde met de RFA in het nieuwe LFA ging Spann ook mee. Spann verloor zijn debuutpartij tegen Trevin Giles via Split Decision en zag vervolgens Giles naar de UFC vertrekken. Spann kreeg echter een kans tijdens het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series (DWCS). Het liep uit op een debacle. Spann verloor via KO van Karl Roberson binnen 15 seconden. Spann keerde terug bij de LFA waar hij drie partijen in de eerste ronde wist te pakken. De laatste tegen Alex Nicholson leverde hem de titel op. Spann werd uitgenodigd voor het tweede seizoen van DWCS. Ditmaal won Spann binnen dertig seconden via Guillotine Choke Submission van Emiliano Sordi en pakte het UFC contract. Zijn lang verwachte UFC debuut maakte Spann op short notice in September 2018 tijdens UFC São Paulo tegen Luis Henrique de Oliveira. Spann vocht sterk en won de partij via Unanimous Decision. Vervolgens zou Spann terugkeren tijdens UFC 234 in Melbourne tegen Jimmy Crute. Echter weerhield een blessure de Amerikaan van het gevecht. Hierdoor keerde hij pas terug in Mei 2019 in Rio de Janeiro tegen Antonio Rogerio Nogueira. Spann wist via KO in de eerste ronde de grootste overwinning uit zijn carrière te pakken. Spann wist hier in Oktober 2019 een nieuwe overwinning aan toe te voegen. Tijdens UFC Tampa werd via een Standing Guillotine Choke Submission in de tweede ronde gewonnen van Devin Clark. Spann werd vervolgens door de UFC gekoppeld aan Paul Craig tijdens UFC Londen in Maart 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. De UFC plande vervolgens Spann in tegen Sam Alvey in April 2020. Helaas werd in verband met COVID-19 het evenement wederom gecanceld. Uiteindelijk werd de partij alsnog gevochten een maand later. Spann won via Split Decision. Helaas voor Spann kon hij vervolgens niet zijn vijfde opeenvolgende overwinning in de Octagon pakken. Via TKO in de eerste ronde werd verloren van de Braziliaan Johnny Walker. Spann wist zich vervolgens in Maart 2021 te revancheren voor dat verlies via een TKO overwinning in de eerste ronde tegen Misha Cirkunov. Het leverde Spann de Performance of the Night bonus op. Helaas voor Spann kon hij de stijgende lijn niet vasthouden. In September 2021 werd verloren via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde tegen voormalig titeluitdager Anthony Smith.

Embed from Getty Images

Ion Cuțelaba (MMA 16-6-1-1/UFC 5-5-1-0) maakte in 2016 zijn UFC debuut. Cutelaba kwam de UFC binnen als eerste Moldavische vechter ooit. ”The Hulk” verloor zijn zeer attractieve UFC debuut van de Canadese Let Misha Cirkunov. Echter had Cutelaba in zijn tweede UFC gevecht aanzienlijk meer succes. Cutelaba versloeg Jonathan Wilson via Unanimous Decision en boekte hiermee zijn eerste UFC overwinning. De Moldaviër kon in December 2016 zijn overwinning geen goed vervolg geven. Via Unanimous Decision werd in een vermakelijk gevecht verloren van Jared Cannonier. Beide mannen kregen wel de Fight of the Night bonus van de UFC. Afgelopen Juni in Auckland vocht Cutelaba tegen Luis Henrique da Silva. In een gevecht tussen ”The Hulk” en ”Frankenstein” was het uiteindelijk ”The Hulk” die er met de KO overwinning binnen 20 seconden vandoor ging. Vervolgens zou Cutelaba het tegen Michal Oleksiejczuk moeten opnemen nadat Gadzhimurad Antigulov niet kon vechten in verband met een blessure. Echter werd Cutelaba door een potentiële USADA overtreding van de partij gehaald en werd zes maanden geschorst. Die schorsing was in Juli 2018 voorbij. Hierdoor kon Cutelaba vechten tijdens UFC Calgary tegen Gadzhimurad Antigulov. Antigulov was uitgeput na vier minuten waarna Cutelaba via TKO wist te winnen. Cutelaba zou vervolgens zijn opwachting maken tijdens UFC Brooklyn in Januari 2019. Helaas blesseerde de Moldaviër zich en moest hij zich noodgedwongen terugtrekken uit het gevecht tegen Glover Teixeira. De partij werd vervolgens opnieuw ingepland tijdens UFC Fort Lauderdale in April 2019. Cutelaba begon sterk, maar kon niet voorkomen dat Teixeira hem in de tweede ronde via Rear Naked Choke Submission wist te finishen. Cutelaba wist zich echter in September 2019 op indrukwekkende manier te revancheren. Via TKO in de eerste ronde werd gewonnen van Khalil Rountree Jr. Cutelaba werd vervolgens tijdens UFC Norfolk in Februari 2020 gekoppeld aan Magomed Ankalaev. Cutelaba verloor op zeer discutabele wijze via TKO in de eerste ronde nadat de scheidsrechter het gevecht te vroeg leek te stoppen. De UFC plande de partij opnieuw in voor UFC 249 in April 2020. Echter werd de partij in verband met COVID-19 gecanceld. Cutelaba zou vervolgens een week later vechten tegen Ovince St.Preux. Echter werd ook dit evenement in verband met COVID-19 gecanceld. De UFC plande vervolgens de partij tussen Ankalaev en Cutelaba opnieuw in, ditmaal voor Oktober 2020. Cutelaba verloor ditmaal duidelijk via KO. Cutelaba zou vervolgens vechten in Mei 2021 tegen Devin Clark. Echter raakte Clark geblesseerd en werd Dustin Jacoby de nieuwe tegenstander. De partij eindigde in een Draw. Vier maanden later wist Cutelaba eindelijk weer eens te winnen. Via een overtuigende Unanimous Decision won de Moldaviër van Devin Clark.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »