breaking news

Light-Heavyweight Aleksandar Rakic tekent UFC contract

March 15th, 2017 | by Marcel Dorff

De Oostenrijkse Light-Heavyweight Aleksandar Rakic heeft een UFC contract getekend. Dat weet het Britse Metro Sport te melden. De 25-Jarige KO specialist uit Wenen heeft nog geen gevecht toegewezen gekregen. Maar waarschijnlijk zal hij in Stockholm of in het nog door de UFC bekend te maken evenement in Glasgow zijn debuut voor de organisatie maken.

Rakic traint bij Gym 23 in Wenen, Oostenrijk onder leiding van hoofdcoach Nebil Sebai. Rakic heeft een winstreak van acht partijen. De Oostenrijker verloor alleen zijn MMA debuut in 2011 tegen Christian Radke via Guillotine Choke Submission. In zijn daarop volgende acht partijen ging hij er achtmaal met de winst vandoor met een finishratio van 100%. Zeven keer wist Rakic te winnen via (T)KO en eenmaal via Submission. Van die acht overwinningen werden er zes beslist in de eerste ronde.

Zijn meest in het oog springende overwinning behaalde Rakic in 2014. Tijdens FFC 16 werd de Tatsujin Dojo vechter Marcin Prachnio via TKO in de derde ronde gefinisht. Prachnio is een van de toonaangevende vechters bij de Aziatische organisatie ONE FC, en zou eigenlijk vorig jaar voor de titel vechten alleen gooide destijds een blessure roet in het eten.

Rakic is vooral een bekende in de Oostenrijkse MMA scene, echter zal daar met het contract bij de UFC waarschijnlijk snel verandering in komen.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor al het MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »