breaking news

Li Jingliang vs. Dwight Grant toegevoegd aan UFC 256 in Las Vegas

October 13th, 2020 | by Marcel Dorff
Li Jingliang vs. Dwight Grant toegevoegd aan UFC 256 in Las Vegas
UFC
0

De UFC heeft een Welterweight gevecht tussen Li Jingliang en Dwight Grant toegevoegd aan de UFC 256 card die op 12 december in Las Vegas, Nevada zal plaatsvinden. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX. MMA Fighting wist eerder al een mondelinge overeenkomst te melden.

Li Jingliang (MMA 17-6/UFC 9-4) werd als de Legend FC kampioen door de UFC in 2013 gecontracteerd. Het duurde echter ruim een jaar voordat we Li Jingliang ook daadwerkelijk in de UFC zagen. Jingliang won via Split Decision in zijn UFC debuut van David Michaud. Jingliang heeft weliswaar twee partijen verloren binnen de UFC, maar dat waren partijen met een verhaal. Zo werd tegen Nordine Taleb verloren via Split Decision. In Canada tegen de Frans-Canadees, het was in ieder geval controversieel. Ook verloor Jingliang in de derde ronde via Submission van Keita Nakamura. Jingliang had de twee rondes daarvoor gedomineerd. Tegen Dhiego Lima en Anton Zafir boekte de Chinees KO overwinningen, beide in de eerste ronde. Jingliang zou het vervolgens begin 2017 opnemen tegen Yancy Medeiros, echter raakte Medeiros geblesseerd en werd vervangen door nieuwkomer Bobby Nash. In een zeer vermakelijk gevecht wist Li Jingliang uiteindelijk het gevecht in de tweede ronde via KO te beslissen in zijn voordeel. Jingliang’s contract liep vervolgens af, en tot verbazing van veel mensen leek de UFC geen haast te hebben om de Chinees een nieuw contract aan te bieden. Dit gebeurde uiteindelijk alsnog. Jingliang moest het vervolgens opnemen tegen Frank Camacho die inviel voor de geblesseerde Jonathan Meunier. In een gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus won Jingliang via Unanimous Decision. De UFC zou vervolgens in November 2017 voor het eerst naar Shanghai, China gaan voor een evenement. Li Jingliang vocht tijdens het Co-Main Event tegen Zak Ottow. Jingliang besliste het gevecht vroeg in de eerste ronde via TKO en kreeg daarvoor de Performance of the Night bonus. In Februari 2018 won Jingliang de Fight of the Night bonus tegen Jake Matthews tijdens UFC 221 in Perth. Echter werd het gevecht wel verloren via Unanimous Decision. Jingliang revancheerde zich voor zijn verlies vier maanden later tijdens UFC Singapore. Via Unanimous Decision werd gewonnen van de Japanner Daichi Abe. Vervolgens werd Jingliang gematcht tegen Elizeu Zaleski dos Santos tijdens UFC Beijing. Echter raakte de Braziliaan geblesseerd waarna David Zawada de tegenstander werd. Zawada vocht sterk en wist Jingliang zelfs in de eerste ronde knockdown te slaan. Echter liet Jingliang zien dat hij sterk kon terugkomen. De Chinees versloeg Zawada vlak voor het einde van het gevecht via TKO. Jingliang zou vervolgens vechten tijdens UFC Fort Lauderdale tegen Alex Oliveira. Echter raakte hij geblesseerd waarna hij verstek moest laten gaan. De UFC plande vervolgens opnieuw het gevecht tegen Elizeu Zaleski Dos Santos in, ditmaal tijdens UFC Shenzhen in Augustus 2019. Jingliang wist Zaleski Dos Santos te verrassen en versloeg de Braziliaan via TKO in de derde ronde. Jingliang kon deze fantastische overwinning geen goed vervolg geven. Tijdens UFC 248 in Maart 2020 werd via Unanimous Decision verloren van de Amerikaan Neil Magny.

Embed from Getty Images

Dwight Grant (MMA 10-3/UFC 2-2) is een MMA vechter die uitkomt voor American Kickboxing Academy. Grant maakte in 2011 zijn Pro-MMA debuut bij de Reality Fighting organisatie. Van zijn eerste vier partijen wist hij er drie winnend af te sluiten. Vervolgens vocht hij 2.5 jaar niet, in dat tijdsbestek werden zes gevechten gecanceld. Echter kwam Grant sterker terug dan ooit. Na drie overwinningen tekende Grant een contract bij Bellator MMA. Grant won zijn debuut via Unanimous Decision tegen de ongeslagen Don Mohammed. Vervolgens deed Grant mee aan het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series. Grant versloeg Tyler Hill via KO in de tweede ronde. Dana White liet weten onder de indruk te zijn en gaf Grant een contract. Grant zou vervolgens in December 2018 debuteren voor de UFC tegen Erik Koch. Echter raakte Koch geblesseerd en werd Zak Ottow de nieuwe opponent. Grant verloor via een zeer controversiële Split Decision van Zak Ottow. Vervolgens zou Grant op short notice terugkeren in de Octagon tijdens UFC Brooklyn in Januari 2019 tegen Chance Rencountre. Echter kreeg hij in verband met oogproblemen geen goedkeuring van de NYSAC. Grant keerde hierdoor terug in Februari 2019 tijdens UFC Praag tegen Carlo Pedersoli Jr. Grant wist via een spectaculaire KO in de eerste ronde de Italiaan te finishen en ook de Performance of the Night bonus te winnen. Grant wist die overwinning in April 2019 een goed vervolg te geven. Tijdens UFC 236 werd in Atlanta gewonnen via Split Decision van Alan Jouban. Grant werd vervolgens in Augustus 2020 gekoppeld aan UFC nieuwkomer Jared Gooden. Echter moest Gooden in verband met een blessure afzeggen en werd Calen Born de nieuwe tegenstander. Vervolgens zou Born niet bij de wegingen verschijnen. En omdat ook Daniel Rodriguez zijn tegenstander niet kon vechten kreeg Grant in Rodriguez wederom een nieuwe tegenstander. Ondanks een sterk begin verloor Grant in de eerste ronde via TKO.tegenstander.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »