breaking news

Li Jingliang vecht tegen Jonathan Meunier in Singapore

May 4th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist maakte Li Jingliang bekend via zijn Twitter kanaal dat hij het op 17 Juni 2017 zal opnemen tegen Jonathan Meunier. Het Welterweightgevecht zal plaatsvinden tijdens UFC Fight Night 111 in Kallang, Singapore. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van het Singapore Indoor Stadium. Het gevecht zal waarschijnlijk deel uit maken van de Preliminary Card die avond.

Li Jingliang (MMA 12-4/UFC 4-2) werd als de Legend FC kampioen door de UFC in 2013 gecontracteerd. Het duurde echter ruim een jaar voordat we Li Jingliang ook daadwerkelijk in de UFC zagen. Jingliang won via Split Decision in zijn UFC debuut van David Michaud. Jingliang heeft weliswaar twee partijen verloren binnen de UFC, maar dat waren partijen met een verhaal. Zo werd tegen Nordine Taleb verloren via Split Decision. In Canada tegen de Frans-Canadees, het was in ieder geval controversieel. Ook verloor Jingliang in de derde ronde via Submission van Keita Nakamura. Jingliang had de twee rondes daarvoor gedomineerd. Tegen Dhiego Lima en Anton Zafir boekte de Chinees KO overwinningen, beide in de eerste ronde. Jingliang zou het vervolgens begin dit jaar opnemen tegen Yancy Medeiros, echter raakte Medeiros geblesseerd en werd vervangen door nieuwkomer Bobby Nash. In een zeer vermakelijk gevecht wist Li Jingliang uiteindelijk het gevecht in de tweede ronde via KO te beslissen in zijn voordeel.

Jonathan Meunier (MMA 8-1/UFC 1-1) kwam als late vervanger voor Alex Garcia in 2016 de UFC binnen. Meunier nam het op tegen Colby Covington. Covington bleek te sterk en versloeg de op dat moment ongeslagen Canadees via Submission (RNC) in de derde ronde. Meunier kwam echter sterk terug in zijn tweede gevecht voor de organisatie. Hij won in Melbourne van de Australiër Richard Walsh via Unanimous Decision. Meunier is een voormalig LAMMQ kampioen, een organisatie uit de woonplaats van Meunier : Québec City.

Comments are closed.

Translate »