breaking news

LFA kampioen Gregory Rodrigues pakt short notice partij tegen Dusko Todorovic op 5 juni

May 24th, 2021 | by Marcel Dorff
LFA kampioen Gregory Rodrigues pakt short notice partij tegen Dusko Todorovic op 5 juni
UFC
0

Afgelopen vrijdag won Gregory Rodrigues de LFA Middleweight titel. De Braziliaan zal deze titel echter niet gaan verdedigen in de nabije toekomst. “Robocop” heeft bij de UFC getekend en zal het op 5 juni gaan opnemen tegen Dusko Todorovic. Todorovic zat zonder tegenstander nadat Maki Pitolo geblesseerd afhaakte. Beide vechters treffen elkaar op de Main Card van UFC Fight Night 189 in het UFC APEX te Las Vegas. FighterPath MMA maakte melding van de partij.

Dusko Todorovic (MMA 10-1/UFC 1-1) is een Servische MMA vechter die zijn MMA carrière in 2015 begon. Na vier overwinningen in evenveel optredens kreeg Todorovic in zijn vijfde gevecht al een behoorlijke stap omhoog in competitie. De Duitser Alexander Poppeck bleek echter ook geen obstakel voor de Serviër. Poppeck werd in de tweede ronde via Rear Naked Choke Submission verslagen. Na nog twee overwinningen te hebben toegevoegd aan zijn record mocht Todorovic voor de Serbian Battle Championship vechten tegen de spectaculaire Braziliaan Michel Pereira. Todorovic zorgde zelf voor het spektakel door Pereira in de eerste ronde via TKO te stoppen. De UFC bood Todorovic vervolgens de kans om tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series een contract te verdienen. Tegenstander was de Canadees Teddy Ash. In een zeer matig gevecht won Todorovic via Unanimous Decision. Dana White was niet onder de indruk en gaf aan dat het Todorovic’ slechtste gevecht uit zijn carrière was. Echter zag hij wel potentie in de Serviër en beloonde hem alsnog met een contract. Todorovic werd vervolgens tweemaal ingepland tegen John Phillips. Echter ging de partij beide keren niet door. Eenmaal in verband met het cancelen van het evenement (COVID-19) en eenmaal omdat Todorovic COVID-19 positief was. Todorovic maakte vervolgens wel zijn UFC debuut in Oktober 2020. Via TKO in de tweede ronde werd gewonnen van Dequan Townsend. Vervolgens zette de UFC een gevecht op touw tussen Todorovic en Punahele Soriano. Een partij tussen twee ongeslagen vechters. Todorovic verloor voor het eerst in zijn carrière. De Serviër ging KO in de eerste ronde. Hierna zou Todorovic het in Juni 2021 gaan opnemen tegen Maki Pitolo, maar na een blessure van Pitolo werd nieuwkomer Gregory Rodrigues de nieuwe tegenstander.

Embed from Getty Images

Gregory Rodrigues (MMA 9-3/UFC 0-0) is een Braziliaanse MMA vechter die zijn carrière begon in 2014. Rodrigues vocht zijn eerste vier partijen in zijn vaderland, waarna hij overkwam naar de Verenigde Staten. Hier wist hij vijf partijen achter elkaar te winnen. Overwinningen tegen onder meer Tanner Saraceno en Brandon Hester. Die overwinning tegen Hester leverde Rodrigues de Smash Global titel op. Rodrigues werd vervolgens uitgenodigd voor het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was Jordan Williams. Rodrigues ging zwaar KO in de eerste ronde. Rodrigues tekende vervolgens bij de LFA organisatie. Daar wist hij te winnen via KO van Al Matavao en mocht hij in Mei 2021 voor de vacante Middleweight titel vechten tegen Josh Fremd. Rodrigues won de partij via KO in de eerste ronde en pakte dus de titel. Een aantal dagen later tekende de Braziliaan alsnog bij de UFC.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »