breaking news

Lerone Murphy vs. Douglas Silva de Andrade tijdens midweeks evenement op 20 januari 2021

December 3rd, 2020 | by Marcel Dorff
Lerone Murphy vs. Douglas Silva de Andrade tijdens midweeks evenement op 20 januari 2021
UFC
0

Eerder gingen er al geruchten dat de UFC op de 16 en 23 januari evenementen in Abu Dhabi zou gaan organiseren. De locatie is nog niet bevestigd echter komt hier een midweeks evenement bij. Op 20 januari zal de UFC eveneens een evenement organiseren. Voor dit evenement is pas een partij bekend. Lerone Murphy zet zijn ongeslagen status op het spel. In de Featherweight divisie treft hij Douglas Silva de Andrade. MMA Fighting maakte de partij bekend.

Lerone Murphy (MMA 9-0-1/UFC 1-0-1) is een Engelse MMA vechter die na een ongeslagen amateur carrière in 2016 de overstap maakte naar de professionals. Murphy was vooral actief in het regionale Engelse circuit. Zo vocht hij onder meer voor Tanko FC en Celtic Gladiator, maar was hij toch vooral een van de bekende gezichten van de Full Contact Contender organisatie. Bij deze organisatie pakte Murphy in Mei 2019 de titel door de Italiaan Manolo Sciana in de derde ronde via KO te verslaan. In het gevecht daarvoor had hij nog de talentvolle Belg Ayton De Paepe weten te verslaan. Murphy tekende in Augustus 2019 een contract bij de UFC en nam in September 2019 zijn ongeslagen record mee de Octagon in tijdens UFC 242 in Abu Dhabi tegen Zubaira Tukhugov. De partij eindigde onbeslist in een Split Draw. Murphy zou vervolgens in Maart 2020 zijn opwachting maken tijdens UFC Londen tegen Gabriel Benitez. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Murphy maakte wel zijn opwachting in Juli 2020 tegen Ricardo Ramos. Murphy imponeerde met een TKO overwinning in de eerste ronde en pakte eveneens de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Douglas Silva de Andrade (MMA 26-3-0-1/UFC 4-3-0-0) is misschien wel een van de meest onderschatte vechters in de UFC. Dit komt vooral omdat de Braziliaan wegens aanhoudend blessureleed niet regelmatig in actie kwam. Silva de Andrade kwam de UFC binnen met een ongeslagen record van 22 overwinningen en 1 no contest. De Braziliaan debuteerde in 2014 voor de organisatie tegen de Rus Zubaira Tukhugov. Tukhugov was beter en won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens werden gevecht tegen zowel Rob Font als Davey Grant gecanceld ten gevolge van blessureleed van de Braziliaan. Hierdoor duurde het een jaar voordat we Silva de Andrade terug zagen in de Octagon. Tijdens zijn tweede partij voor de UFC stond de Amerikaan Cody Gibson tegenover Silva de Andrade. Silva de Andrade pakte zijn eerste overwinning binnen de UFC via Unanimous Decision. Maar het blessureleed voor Silva de Andrade hield niet op. Het duurde vervolgens ruim anderhalf jaar alvorens hij in November 2016 in Mexico zijn comeback maakte tegen Henry Briones. In een zeer attractief gevecht versloeg Silva de Andrade de Mexicaan Briones via een Spinning Backfist TKO in de derde ronde. Het leverde Silva de Andrade de Performance of the Night bonus op. Tijdens International Fight Week 2017 nam Silva de Andrade het op tijdens UFC 213 tegen Rob Font. Font was sterker en versloeg Silva de Andrade via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Silva de Andrade wist zich vervolgens in Februari 2018 te revancheren in Belem. De Ecuadoriaan Marlon Vera werd via Unanimous Decision verslagen. Vervolgens zou Silva de Andrade vechten tijdens UFC Moskou in September 2018 tegen Petr Yan. Echter raakte de Braziliaan geblesseerd waardoor hij zich moest terugtrekken. De partij werd vervolgens opnieuw ingepland in December 2018. Yan was te sterk voor Silva de Andrade. De Rus won via TKO nadat de hoek van de Braziliaan het gevecht tussen de tweede en derde ronde stopte. Silva de Andrade keerde vervolgens terug in de Featherweight divisie. Daar wist hij in November 2019 voormalig Bantamweight Kampioen Renan Barão via Unanimous Decision te verslaan. Vervolgens zou Silva de Andrade vechten in Maart 2020 tegen de ongeslagen Movsar Evloev. Echter moest de Braziliaan zich in verband met een blessure noodgedwongen terugtrekken.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »