breaking news

Leonardo Santos vecht tegen Olivier Aubin-Mercier tijdens UFC 212

April 3rd, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft de UFC via haar Braziliaanse Twitter kanaal bekend gemaakt dat TUF Brazil 2 winnaar Leonardo Santos het in Rio de Janeiro, Brazilië zal opnemen tegen de Canadees Olivier Aubin-Mercier. Het Lightweightgevecht zal plaatsvinden in de Octagon van de Jeunesse Arena op 3 Juni 2017. Het gevecht zal waarschijnlijk deel uit maken van de Preliminary Card van UFC 212.

Leonardo Santos (MMA 16-3-1/UFC 5-0-1) is een Braziliaan die via TUF Brazil 2 de UFC binnen kwam. Santos kwam tot de halve finale, hierin verloor hij van de Argentijn Santiago Ponzinibbio. Echter brak Ponzinibbio zijn hand tijdens het gevecht, waardoor hij de finale niet kon vechten. Santos mocht hierdoor als vervanger de finale vechten tegen William Macario. Santos wist vlak voor het einde het gevecht via Arm-Triangle Choke Submission te beslissen en het toernooi op zijn naam te schrijven. Begin 2014 zagen we Santos voor de tweede maal in de UFC. Zijn tegenstander was de Noord-Ier Norman Parke. Santos had geluk dat Parke een punt aftrek kreeg omdat hij de broek van Santos greep. Hierdoor won Parke niet maar eindigde het gevecht in een Draw. In het vervolg van 2014 wist Santos de Mexicaan Efrain Escudero te verslaan via Unanimous Decision. In 2015 vocht Santos tweemaal in de UFC. In zijn beste jaar tot noch toe voor de organisatie versloeg hij Tony Martin via Rear Naked Choke Submission, en versloeg hij voor velen verrassend de sterk geachte Kevin Lee via TKO in de eerste ronde. Tijdens zijn voorlopig laatste gevecht in de UFC vocht Santos in Oktober 2016 in Manchester tegen zijn landgenoot Adriano Martins. Santos won een controversiële Split Decision, en is nog altijd ongeslagen in de UFC.

Olivier Aubin-Mercier (MMA 9-2/UFC 5-2) deed in 2014 mee aan TUF Nations. De Canadees kwam tot de finale, waar hij in een controversiële Split Decision zijn meerdere moest erkennen in landgenoot Chad Laprise. Echter herpakte Aubin-Mercier zich direct in zijn daarop volgende gevecht tegen Jake Lindsey. Via een Inverted Triangle Kimura Submission versloeg de jonge Canadees zijn tegenstander in de tweede ronde. Dit leverde hem de Performance of the Night bonus op. Nadat Aubin-Mercier in 2015 ook David Michaud en Tony Sims wist te verslaan mocht hij in 2016 voor het eerst in de VS zijn opwachting voor de UFC maken. In Newark, New Jersey stond de Braziliaanse Submission specialist Carlos Diego Ferreira tegenover hem. Aubin-Mercier, zelf een zeer vaardige grondvechter, moest het afleggen tegen de Braziliaan die via een duidelijk Unanimous Decision er met de winst vandoor ging. Sindsdien lijkt Aubin-Mercier steeds meer een completere vechter te worden. Iets wat te zien was in zijn laatste twee partijen. Aubin-Mercier liet voor het eerst zien ook over een sterke standup game te beslissen. Echter besliste hij zijn laatste twee gevechten uiteindelijk wel op de grond. Zowel Thibault Gouti als Drew Dober werden via Rear Naked Choke Submission aan de kant gezet. Aubin-Mercier gaat nu voor het eerst zijn kunsten in Brazilië laten zien.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »