breaking news

Leon Edwards vs. Peter Sobotta voor UFC: Londen

December 7th, 2017 | by Redactie

Het is aan Leon Edwards en Peter Sobotta om te knokken in de Octagon van The O2 Arena tijdens UFC Fight Night 127. Het evenement zal plaatsvinden op 17 maart 2018. Andere atleten die op deze avond staan ingeroosterd zijn Paul Craig vs. Magomed Ankalaev en Mark Godbeer vs. Dmitry Poberezhets. Er is nog niet gesproken over het main event van de avond. Geruchten gaan dat Darren Till hier mogelijk zal strijden voor de winst.

Leon Edwards (MMA 14-3/UFC 6-2) is de voormalig Lonsdale BAMMA Welterweight Kampioen. Mede hierdoor tekende hij in 2014 een contract voor de UFC. Edwards verloor tot dusverre van Claudio Silva en Kamaru Usman, maar won van Seth Baczynski, Pawel Pawlak en in Rotterdam van Dominic Waters. Edwards staat bekend om zijn zeer agressieve stand-up game, en dat spreidde hij tentoon tegen Seth Baczynski. Een KO binnen 8 seconden wat hem de Performance of the Night bonus opleverde. Edwards heeft ook tevens een sterke groundgame, maar vecht bij voorkeur staand. Ondanks dit gegeven wist hij de Rus Albert Tumenov in Oktober 2016 in Manchester via een Rear Naked Choke Submission in de derde ronde te finishen. Door deze overwinning leek Edwards kortbij een Top 15 klassering te zitten. Dit kwam er echter niet van. Eerder dit jaar maakte Edwards opnieuw zijn opwachting in Engeland, ditmaal vocht hij in Londen tegen de Braziliaanse Amerikaan Vicente Luque. In een zeer gelijkwaardig gevecht won Edwards uiteindelijk via Unanimous Decision. Daarna wist hij opnieuw te winnen in Rotterdam. Hij deed dit tegen Bryan Barbarena. Edwards was qua worstelen beter en won via Unanimous Decision.

Peter Sobotta (MMA 17-5-1/UFC 4-4-0) is een Poolse Duitser die in 2009 zijn debuut maakte binnen de UFC. Sobotta kon echter niet imponeren en verloor drie partijen op rij waarna de UFC niet verder met hem ging. Nadat Sobotta in het Duitse circuit van zich liet spreken met drie Rear Naked Choke Submissions op een avond gaf de UFC hem een nieuwe kans. In 2014 mocht Sobotta het in Berlijn opnemen tegen de Pool Pawel Pawlak. Sobotta pakte zijn tweede kans met beide handen aan en won een Unanimous Decision. Ook een jaar later werd gewonnen in Berlijn van late replacement Steven Kennedy via Rear Naked Choke Submission. Kennedy verving de geblesseerde Sergio Moraes. In November 2015 ging het mis voor Sobotta. Tijdens een UFC evenement in Melbourne werd via TKO verloren van de Australiër Kyle Noke. Sobotta moest zich weer terug vechten en deed dat. Tijdens UFC Hamburg vorig jaar September won Peter Sobotta via een zeer overtuigende Unanimous Decision overwinning tegen de Deen Nicolas Dalby. Daarna wist hij Ben Saunders te verslaan met een technische knock-out.

Comments are closed.