breaking news

Leon Edwards vs. Khamzat Chimaev vindt plaats op 20 januari

December 22nd, 2020 | by Jamal Boussenaf
Leon Edwards vs. Khamzat Chimaev vindt plaats op 20 januari
UFC
0

Het gevecht tussen Leon Edwards en Khamzat Chimaev, dat op 19 december plaats zou vinden, is verplaatst naar woensdag 20 januari. Dit zei Dana White in een interview met Aaron Bronsteter van TSN. Het gevecht kon, wegens een positieve COVID-19 test van Leon Edwards, niet door gaan. Inmiddels heeft Dana White de partij officieel bevestigd via zijn Instagram story. De evenementen op 16, 20 en 23 januari vinden allemaal plaats in Abu Dhabi.

In wat al een slecht jaar was voor Leon Edwards, kreeg hij nog een zware klap te verduren. De Engelsman testte positief op COVID-19 en zag zijn gevecht met Khamzat Chimaev afgelast worden. In maart werd zijn ontmoeting met Tyron Woodley ook al wegens het coronavirus afgelast. In juli 2019 vocht hij, tegen Rafael dos Anjos, voor het laatst. Dit gevecht won hij, waardoor zijn winstreeks opliep naar acht.

Khamzat Chimaev krijgt in Leon Edwards zijn grootste test tot nu toe. De in Tsjetsjenië geboren Zweed maakte in juli zijn UFC debuut, en heeft sindsdien de harten van MMA-fans weten te veroveren. Zo vocht hij in juli twee keer, in twee verschillende gewichtsklassen, en wist hij beide gevechten, tegen John Phillips en Rhys McKee, op dominante wijze te winnen. Dit deed hij in tien dagen tijd, wat hem de eerste UFC-vechter maakte die dit ooit deed. Vervolgens sloeg hij in september Gerald Meerschaert, binnen zeventien seconden, knock-out. In drie gevechten wist Chimaev alle drie zijn tegenstanders te finishen wat hem drie “Performance of the Night” bonussen opleverde.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen- en buitenland.

Comments are closed.

Translate »