breaking news

Leon Edwards vs. Jorge Masvidal toegevoegd aan UFC 269 in Las Vegas

October 12th, 2021 | by Marcel Dorff
Leon Edwards vs. Jorge Masvidal toegevoegd aan UFC 269 in Las Vegas
UFC
0

Al jaren in de maak en eindelijk staat de partij dan gepland. Leon Edwards vs. Jorge Masvidal zal op 11 december tijdens UFC 269 gaan plaatsvinden. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de T-Mobile Arena in de Welterweight divisie. Beide mannen hadden ooit een akkefietje backstage tijdens UFC Londen. Een jarenlange “beef” zal nu eindelijk worden uitgevochten. Ariel Helwani meldde de partij.

Leon Edwards (MMA 19-3-0-1/UFC 11-2-0-1) is de voormalig Lonsdale BAMMA Welterweight Kampioen. Mede hierdoor tekende hij in 2014 een contract voor de UFC. Edwards verloor tot dusverre van Claudio Silva en Kamaru Usman, maar won van Seth Baczynski, Pawel Pawlak en in Rotterdam van Dominic Waters. Edwards staat bekend om zijn zeer agressieve stand-up game, en dat spreidde hij tentoon tegen Seth Baczynski. Een KO binnen 8 seconden wat hem de Performance of the Night bonus opleverde. Edwards heeft ook tevens een sterke groundgame, maar vecht bij voorkeur staand. Ondanks dit gegeven wist hij de Rus Albert Tumenov in Oktober 2016 in Manchester via een Rear Naked Choke Submission in de derde ronde te finishen. Door deze overwinning leek Edwards kortbij een Top 15 klassering te zitten. Dit kwam er echter niet van. Begin 2017 maakte Edwards opnieuw zijn opwachting in Engeland, ditmaal vocht hij in Londen tegen de Braziliaanse Amerikaan Vicente Luque. In een zeer gelijkwaardig gevecht won Edwards uiteindelijk via Unanimous Decision. Daarna wist hij wederom te winnen in Rotterdam. Hij deed dit tegen Bryan Barbarena. Edwards was qua worstelen beter en won via Unanimous Decision. De Engelsman keerde vervolgens terug in de Octagon in Maart 2018 tijdens UFC Londen. De Poolse Duitser Peter Sobotta was de tegenstander. In een zeer over en weer gaand gevecht was het uiteindelijk Edwards die één seconde voor het einde van het gevecht via TKO de overwinning wist te pakken. Vervolgens mocht Edwards zijn eerste Main Event gevecht voor de UFC gaan vechten. In Singapore stond de Engelsman tegenover Donald Cerrone. Edwards won de eerste drie rondes en pakte uiteindelijk via Unanimous Decision de overwinning. Edwards maakte vervolgens pas in Maart 2019 weer zijn opwachting in de Octagon. Tijdens UFC Londen versloeg Edwards de IJslander Gunnar Nelson via Split Decision. Edwards zou vervolgens tijdens UFC San Antonio het Main Event vechten tegen voormalig Lightweight Kampioen Rafael Dos Anjos. Edwards vocht sterk en won de partij via Unanimous Decision. Edwards werd vervolgens door de UFC gekoppeld aan Tyron Woodley tijdens UFC Londen in Maart 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Edwards zou vervolgens in December 2020 gekoppeld worden aan Khamzat Chimaev. De partij werd echter uitgesteld nadat Edwards positief testte voor COVID-19. Helaas zou de partij niet plaatsvinden een maand later omdat Chimaev zich terugtrok in verband met COVID-19. De partij werd ditmaal voor Maart 2021 gepland. En driemaal is scheepsrecht was helaas niet het geval. Chimaev trok zich terug in verband met aanhoudende klachten na een COVID-19 besmetting. Hierdoor werd Belal Muhammad als vervanger aangewezen. Het gevecht eindigde in een No Contest nadat Muhammad niet verder kon in verband met een eye-poke van Edwards. Edwards keerde vervolgens in Juni 2021 terug tegen Nate Diaz. Edwards won de partij na vijf rondes via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Jorge Masvidal (MMA 35-15/UFC 12-8) is een man die bij zo wat elke organisatie van naam heeft gezeten. Masvidal vocht voor Bellator, Sengoku, Strikeforce en BoDog Fights alvorens hij in 2013 de UFC binnen kwam. Van zijn laatste elf gevechten in de UFC won hij er zeven. Drie keer verloor Masvidal zeer controversiële Split Decisions. Als Masvidal een beetje meer de wind had mee gehad dan had hij nu ook een winstreak van acht kunnen hebben, en dan had hij waarschijnlijk al lang voor de titel mogen vechten. Masvidal wist onder meer Tim Means, Michael Chiesa, Ross Pearson & Cezar Ferreira te verslaan. Split Decisions gingen verloren tegen Al Iaquinta, Benson Henderson en Lorenz Larkin. Zijn partij tegen Jake Elleberger besliste Masvidal via TKO. Maar zijn meest opmerkelijke overwinning boekte Masvidal begin 2017. Zo werd Donald Cerrone in de tweede ronde via TKO verslagen. Hierdoor krijgt Masvidal eindelijk het respect dat hij eigenlijk al jaren verdient. Maar opnieuw (voor de vierde keer in zijn UFC carrière) verloor Masvidal in Juni 2017 een Split Decision. Demian Maia was uiteindelijk de man die Masvidal wist te verslaan en hiermee voor zichzelf een titelgevecht veilig stelde. Masvidal keerde vervolgens terug tijdens UFC 217 in New York tegen Stephen Thompson. Thompson was uiteindelijk te sterk via Unanimous Decision. Vervolgens duurde het tot Maart 2019 voordat Masvidal terugkeerde in de Octagon. De Cubaan nam het in Londen op tegen de Engelsman Darren Till. Na een moeilijk begin wist Masvidal uiteindelijk Till in de tweede ronde zwaar KO te slaan. Masvidal kreeg hiervoor zowel de Fight of the Night als Performance of the Night bonus. De UFC matchte vervolgens Masvidal met de ongeslagen Ben Askren tijdens UFC 239 in Juli 2019. Masvidal won het gevecht via een spectaculaire Flying Knee KO binnen vijf seconden. Hiermee pakte Masvidal niet alleen de overwinning en de Performance of the Night bonus, maar heeft hij nu ook het record van snelste UFC finish aller tijden op zijn naam. De UFC maakte vervolgens een zogeheten “Baddest Motherfucker Titlefight” tussen Masvidal en Nate Diaz. Masvidal vocht sterk en wist een grote snee boven het oog van Diaz te bewerkstelligen. Hierdoor stopte de dokter het gevecht na de derde ronde waardoor Masvidal de “BMF” titel wist te winnen. Masvidal zou vervolgens in Juli 2020 op “6 days notice” voor de titel vechten tegen Kamaru Usman. Masvidal verloor de partij via Unanimous Decision. De UFC plande vervolgens in April 2021 een rematch tussen beide mannen in. Ditmaal verloor Masvidal via KO in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »