breaking news

Leon Edwards vs. Albert Tumenov nieuwste toevoeging aan UFC 204 in Manchester

August 23rd, 2016 | by Marcel Dorff
Leon Edwards vs. Albert Tumenov nieuwste toevoeging aan UFC 204 in Manchester
UFC
0

Vanmiddag heeft de UFC een nieuw gevecht bekend gemaakt voor UFC 204 in Manchester, Engeland. Op 8 Oktober zal de Jamaicaanse Engelsman Leon Edwards het opnemen tegen de Rus Albert Tumenov.

Zowel Edwards als Tumenov vochten voor het laatst in Nederland, namelijk in de Rotterdamse Ahoy. Edwards won zijn gevecht tegen Dominic Waters. Voor Tumenov liep het gevecht een stuk slechter af, hij verloor van de IJslander Gunnar Nelson.

Leon ”Rocky” Edwards (MMA 11-3/UFC 3-2) is de voormalig BAMMA Welterweight Kampioen. Mede hierdoor tekende hij in 2014 een contract voor de UFC. Edwards verloor tot dusverre van Claudio Silva en Kamaru Usman, maar won van Seth Baczynski, Pawel Pawlak en in Rotterdam van Dominic Waters. Edwards staat bekend om zijn zeer agressieve stand-up game, en dat spreidde hij tentoon tegen Seth Baczynski. Een KO binnen 8 seconden wat hem de Performance of the Night bonus opleverde. Edwards heeft ook tevens een sterke groundgame, maar vecht bij voorkeur staand.

Albert ”Einstein” Tumenov (MMA 17-3/UFC 5-2) is een van de weinige vechters in de UFC met twee Headkick KO overwinningen binnen de organisatie. Tumenov verloor zijn eerste gevecht in de UFC via een split decision tegen Ildemar Alcantara. Vervolgens won hij vijf gevechten achter elkaar. Onder meer bekende namen als Alan Jouban en Lorenz Larkin delfden het onderspit tegen de Rus. Tumenov die het vooral van zijn boksen moet hebben kwam in zijn laatste gevecht echter in grote problemen. Gunnar Nelson de BJJ specialist uit IJsland wist het zwakke punt van Tumenov te vinden : het grondgevecht. Nelson won via een Neck Crank submission in de tweede ronde. Tumenov zal bij voorkeur het gevecht net als Edwards staand willen houden.

14095948_1145704885472331_6697112179530127131_n

Leave a Reply

Translate »