breaking news

Leon Edwards maakt terugkeer tegen Khamzat Chimaev

October 24th, 2020 | by Jamal Boussenaf
Leon Edwards maakt terugkeer tegen Khamzat Chimaev
UFC
0

Leon Edwards stapt na bijna anderhalf jaar weer de octagon in. Ariel Helwani meldt dat “Rocky” het, in een welterweight gevecht, gaat opnemen tegen Khamzat Chimaev. Het gevecht headlined, op 19 december, het laatste UFC evenement van het jaar en zal in Las Vegas plaatsvinden.

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat Leon Edwards, door inactiviteit, uit de UFC welterweight rankings is gehaald. Maar deze beslissing is nu teruggedraaid en Edwards staat weer op nummer drie in de welterweight rankings. In juli 2019 vocht hij, tegen Rafael dos Anjos, voor het laatst. Dit gevecht won hij, waardoor zijn winstreeks opliep naar acht. Op 21 maart zou het opnemen tegen Tyron Woodley, maar het gevecht ging door de COVID-19 uitbraak niet door.

Khamzat Chimaev krijgt in Leon Edwards zijn grootste test tot nu toe. De in Tsjetsjenië geboren Zweed maakte in juli zijn UFC debuut, en heeft sindsdien de harten van MMA-fans weten te veroveren. Zo vocht hij in juli twee keer, in twee verschillende gewichtsklassen, en wist hij beide gevechten, tegen John Phillips en Rhys McKee, op dominante wijze te winnen. Dit deed hij in tien dagen tijd, wat hem de eerste UFC-vechter maakte die dit ooit deed. Vervolgens sloeg hij in september Gerald Meerschaert, binnen zeventien seconden, knock-out. In drie gevechten wist Chimaev alle drie zijn tegenstanders te finishen wat hem drie “Performance of the Night” bonussen opleverde.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen- en buitenland.

Comments are closed.

Translate »