breaking news

Legendarische trilogie: Shogun Rua vs. Lil Nog tijdens UFC 250

February 20th, 2020 | by Lennart Van Arendonk
Legendarische trilogie: Shogun Rua vs. Lil Nog tijdens UFC 250
UFC
0

Op 9 mei staat het Ginasio do Ibirapuera van São Paulo in het teken van UFC 250. Tijdens dit Ultimate Fighting Championship evenement stappen twee legendarische Braziliaanse vechters op het canvas voor een derde gevecht. Tweemaal eerder stonden Mauricio Rua en Antonio Rogerio Nogueira tegenover elkaar. Beide keren won Rua de partij. Brett Okamoto brak het nieuws via social media.

Mauricio Rua (MMA 26-11-1/UFC 10-9-1) behoeft eigenlijk geen introductie. De Braziliaan was jaren de meest gevreesde man op Light-Heavyweight en kwam de UFC binnen 2007. Hij kwam over van de PRIDE FC organisatie waar hij een absolute superster was. ”Shogun” nam het in zijn UFC debuut op tegen Forrest Griffin. Tegen alle verwachtingen in versloeg Griffin de schier onverslaanbaar geachte Shogun via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Shogun vocht zich terug naar de top door zowel Mark Coleman en Chuck Liddell via TKO te verslaan. Dit leverde hem een titelgevecht op tegen de Kampioen op dat moment Lyoto Machida. Shogun zou de eerste partij via een controversiële Unanimous Decision verliezen, maar kreeg door de controverse een rematch aangeboden. Shogun maakte dankbaar gebruik en kroonde zich met een KO overwinning in de eerste ronde tot de nieuwe UFC Light-Heavyweight Kampioen. Zijn eerste verdediging zou zijn tegen Rashad Evans, maar Evans viel zes weken voor het gevecht uit met een blessure. Evans’ teamgenoot Jon Jones mocht invallen, en versloeg Shogun in de derde ronde via TKO en werd de jongste Kampioen ooit in de UFC. Vanaf dat moment wist Shogun nooit meer het niveau te halen van zijn oude PRIDE FC dagen en wisselt hij winstpartijen af met verliespartijen. Onder meer een zeer verrassend TKO verlies tegen Ovince St.Preux in Brazilië stak er als dieptepunt bovenuit. Zijn grootste overwinning haalt Shogun vlak na het verliezen van zijn titel in Brazilië waar hij zich revancheert via KO tegen de man die zijn debuut verziekte : Forrest Griffin. Shogun vocht in 2015 eenmaal, in Brazilië werd via een controversiële Unanimous Decision Antonio Rogerio Nogueira verslagen. In 2016 versloeg Shogun de Amerikaan Corey Anderson via Split Decision, wederom in Brazilië en wederom zeer controversieel. Echter kwam in 2017 weer de oude Shogun naar boven. In het gevecht tegen Gian Villante liet Shogun zien nog altijd over veel power te beschikken. Shogun versloeg de Amerikaan via TKO in de derde ronde, en heeft voor het eerst sinds 2007 weer eens een winstreak van drie gevechten. Shogun had graag die winstreak uitgebreid naar vier gevechten, maar moest een revanchepartij tegen St.Preux afzeggen in verband met een blessure. Shogun stond vervolgens tweemaal ingepland tegen Volkan Oezdemir. Beide partijen gingen om verschillende redenen niet door. Shogun kreeg vervolgens in Juli 2018 short notice replacement Anthony Smith tegenover zich. Smith versloeg Shogun via KO in de eerste ronde. De Braziliaan maakte vervolgens zijn opwachting tijdens het Co-Main Event van UFC Adelaide in December 2018 tegen Tyson Pedro. Na een moeilijke eerste ronde wist Shogun de partij volledig te keren en uiteindelijk in de derde ronde via TKO te winnen. Shogun werd vervolgens in São Paulo gematcht tegen Sam Alvey. Echter viel Paul Craig in en eindigde het gevecht in een Split Draw

Antonio Rogerio Nogueira (MMA 23-9/UFC 6-6) is een MMA veteraan die sinds 2000 meedraait in het professionele MMA. Nadat hij onder anderen voor PRIDE FC en Affliction had gevochten debuteerde Nogueira in 2009 tijdens UFC 106 voor de UFC. Hij nam het op tegen Luiz Cane en versloeg hem via een KO in de eerste ronde. Zijn tweede partij wist Nogueira ook te winnen tegen Jason Brilz via een Split Decision. Daarna begon een wisselvallige periode met niet heel veel gevechten voor Nogueira. Zo verloor hij van Ryan Bader, Phil Davis, won hij van Tito Ortiz en Rashad Evans en verloor vervolgens weer tegen Anthony Johnson en Mauricio ”Shogun” Rua. Het gevecht tegen ”Shogun” leverde beide mannen de Fight of the Night bonus op. Vervolgens nam Nogueira het voor eigen publiek op tegen Patrick Cummins. Nogueira wist Cummins te verslaan via TKO in de eerste ronde. Echter kon hij die mooie overwinning geen vervolg geven. Tijdens het Main Event in Sao Paulo zes maanden later tegen Ryan Bader werd wederom van Amerikaan verloren, ditmaal via TKO in de derde ronde. Nogueira zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Nashville in April 2017 tegen Ilir Latifi, echter gooide een blessure roet in het eten. Nogueira werd vervolgens gematcht tegen Jared Cannonier. Echter werd Nogueira van het gevecht gehaald in verband met een potentiële USADA overtreding. Hierdoor werd Nogueira op voorhand geschorst. Inmiddels is bekend geworden dat Nogueira onbewust het verboden middel had binnen gekregen en mocht hij weer vechten. De Braziliaan maakte zijn comeback tijdens UFC São Paulo in September 2018 tegen Sam Alvey. Nogueira won via KO in de tweede ronde. Vervolgens werd Nogueira ingepland tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro tegen Fortis MMA vechter Ryan Spann. Nogueira ging zwaar KO in de eerste ronde.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »