breaking news

Legendarische cutman Leon Tabbs (86) overleden

June 17th, 2018 | by Lennart Van Arendonk
Legendarische cutman Leon Tabbs (86) overleden
Combat Sports
0

Foto: Nolan King/ MMA KINGS

De legendarische cutman Leon Tabbs is op 86-jarige leeftijd overleden. Tabbs was decennialang een vaste kracht bij boksevenementen in de Verenigde Staten en was de allereerste officiële cutman bij de Ultimate Fighting Championship (UFC).

Grote namen uit de vechtsportwereld reageren op het bericht:

Tabbs begon met boksen toen hij net 13 jaar oud was en won snel de zilveren handschoenen tijdens een bokscompetitie in Philadelphia. Ook won hij in 1947 een amateur Featherweight toernooi. Na acht dienstjaren bij de marine werd Tabbs een politieagent en hield zijn boksvaardigheden hoog als trainer.

Door je jaren heen werd hij constant gezien als de cutman van de grote boksevenementen. De UFC koos Tabbs daarom ook als hun allereerste cutman tijdens UFC 1.

Tabbs ging in 2012 terug uit de vechtgame na een carrière die meer dan 65 jaar duurde. Tabbs begon met boksen toen hij net 13 jaar oud was en is op record winnende een zilveren handschoenen competitie in Philadelphia en een amateur vedergewicht titel terug in 1947. Na een acht jaar durende periode in de marine tijdens de Koreaanse oorlog, werd Tabbs een politieagent en bleef zijn boksvaardigheden scherp als een trainer.

De doodsoorzaak is nog onbekend.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »