breaking news

Laureano Staropoli en Jeff Hughes krijgen nieuwe tegenstanders voor UFC Columbus

February 28th, 2020 | by Marcel Dorff
Laureano Staropoli en Jeff Hughes krijgen nieuwe tegenstanders voor UFC Columbus
UFC
0

Zowel Laureano Staropoli en Jeff Hughes krijgen nieuwe tegenstanders voor het UFC on ESPN 8 evenement dat op 28 maart zal plaatsvinden in Columbus, Ohio. ESPN meldt dat Phil Rowe niet langer deel zal uitmaken van de card. Hierdoor zal Khaos Williams nu zijn opwachting maken in de Welterweight divisie tegen Staropoli. Eveneens is ook Carlos Felipe niet meer van de partij. De Canadees Tanner Boser zal nu zijn opwachting maken tegen Jeff Hughes in de Heavyweight divisie. De partijen vinden plaats in de Nationwide Arena.

Lees hieronder meer info over de vier atleten.

Laureano Staropoli vs. Khaos Williams

Laureano Staropoli (MMA 9-1/UFC 2-0) is een Argentijnse vechter die in 2013 zijn Pro-MMA carrière startte. “Pepi” maakte indruk in het regionale Argentijnse circuit wat resulteerde in een 5-1 record. In de zomer van 2016 tekende Staropoli bij het Boliviaanse Combate Cotas MMA. Ook daar wist hij twee goede overwinningen te pakken. Sebastian Delgadillo & Carlos Alberto Bazan Rojas werden beiden verslagen. Mede doordat in November 2017 een gevecht werd gecanceld was het gevecht tegen Rojas in Juni 2017 het laatste gevecht van Staropoli voordat hij bij de UFC tekende. De Argentijn maakte in zijn eigen stad Buenos Aires zijn UFC debuut in November 2018 tegen de Mexicaan Hector Aldana. In een spectaculaire partij waar beide vechters de Fight of the Night bonus wisten te winnen won “Pepi” voor eigen publiek via Unanimous Decision. Staropoli zou vervolgens vechten tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro tegen Thiago Alves. Staropoli vocht erg sterk en won via Unanimous Decision van de Braziliaan. Staropoli werd vervolgens tijdens UFC Montevideo in Augustus 2019 gematcht tegen Alexey Kunchenko. Echter raakte de Argentijn geblesseerd en moest hij verstek laten gaan. Twee maanden later maakte Staropoli in Singapore wel zijn opwachting tegen Muslim Salikhov. Helaas voor Staropoli verloor hij het gevecht via Unanimous Decision. Staropoli werd vervolgens gekoppeld aan Phil Rowe tijdens UFC Columbus. Echter trok Rowe zich terug uit de partij en werd Khaos Williams de nieuwe tegenstander.

Embed from Getty Images

Khaos Williams (MMA 10-1/UFC 1-0) maakte na een amateur carrière van anderhalf jaar waar liefst vijftien keer werd gevochten in 2017 de overstap naar de professionals. Williams vocht zijn gevechten vooral in zijn thuisstaat Michigan. Williams kwam onder andere uit voor de KOP en de King of the Cage organisaties. Tijdens zijn vijfde pro gevecht wist hij Roufusport talent J.P.Saint Louis via KO in de eerste ronde te stoppen. Vervolgens werd bij de Total Warrior Combat organisatie gewonnen van PJ Cajigas waardoor hij voor de titel mocht vechten tegen Tony Hervey. Williams won de titel via Unanimous Decision. Williams verliet vervolgens de organisatie en vocht nog drie gevechten bij andere promoties. Alle drie die gevechten wist hij om te zetten in winstpartijen. Vervolgens maakte hij op short notice zijn UFC debuut in Februari 2020 tegen Alex Morono. Het zou een debuut worden voor Williams om nooit meer te vergeten. Zo versloeg hij Morono vroeg in de eerste ronde via KO. Het leverde Williams de Performance of the Night bonus op.

Embed from Getty Images

Jeff Hughes vs. Tanner Boser

Jeff Hughes (MMA 10-3-0-1/UFC 0-2-0-1) is een MMA vechter die uitkomt voor het Strong Style Fight Team uit Independence, Ohio. Hughes traint daar samen met voormalig UFC Heavyweight Kampioen Stipe Miocic. Na een amateur carrière van liefst zes jaar stapte Hughes in 2014 over naar het professionele gedeelte van de sport. Na een record van 7-1 te hebben neergezet in drie jaar tijd werd Hughes gecontracteerd door de LFA organisatie. Hughes mocht meteen vechten voor de titel tegen Richard Odoms. Hughes pakte in zijn debuut voor LFA de titel door Odoms via Unanimous Decision te verslaan. In April 2018 verdedigde Hughes zijn titel door ditmaal Maurice Greene via Unanimous Decision te verslaan. Vervolgens werd Hughes uitgenodigd voor het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Tegenstander was Josh Appelt van Team Alpha Male. Hughes won het gevecht via KO in de eerste ronde en dwong daarmee een contract af bij de UFC. Hughes zou zijn debuut maken tijdens UFC Wichita in Maart 2019 tegen Daniel Spitz. Echter raakte Spitz geblesseerd en werd vervangen door oude bekende Maurice Greene. Hughes en Greene deden niet voor elkaar onder. Hughes was uiteindelijk de minst gelukkige van de twee aangezien hij de partij via Split Decision verloor. Hughes werd vervolgens tijdens UFC Vancouver in September 2019 gekoppeld aan Todd Duffee. Duffee kreeg in de eerste ronde per ongeluk een vinger in zijn oog van Hughes. Hierdoor kon de Amerikaan niet meer verder en eindigde de partij in een No Contest. Hughes kon ook in zijn derde gevecht voor de organisatie niet overtuigen. Ditmaal werd tijdens UFC Shenzhen verloren via Unanimous Decision van Raphael Pessoa. Hughes werd vervolgens gekoppeld aan UFC nieuwkomer Carlos Felipe tijdens UFC Columbus. Echter heeft Felipe zich om onbekende redenen teruggetrokken. Waardoor nu Tanner Boser de tegenstander zal zijn.

Embed from Getty Images

Tanner Boser (MMA 18-6-1/UFC 1-1-0) is een Canadese MMA vechter die in 2012 zijn Pro-MMA carrière startte. Boser wordt gezien als een van de betere vechters uit Canada. Tijdens de eerste vier jaar van zijn carrière vocht Boser vooral voor de Unified MMA organisatie waar hij ook de Kampioen was. Boser tekende vervolgens in 2017 een contract bij de ACB organisatie. Na een stroeve start wist Boser zich te herpakken en won hij drie gevechten achter elkaar. Echter ging zijn laatste gevecht verloren voor de ACB organisatie waarna Boser eenmaal vocht voor M-1 Global. Dat gevecht tegen Zaur Gadzhibabayev eindigde in een Draw. In Mei 2019 keerde Boser terug bij Unified MMA waar hij nog steeds Kampioen was en met succes zijn titel verdedigde. Boser zou vervolgens in Juli 2019 zijn debuut maken voor de UFC tegen Giacomo Lemos. Echter werd Lemos 24 uur voor het gevecht van de card gehaald in verband met een potentiële USADA overtreding. Hierdoor moest Boser zijn debuut uitstellen. Dat debuut werd uiteindelijk gevochten in September 2019 tegen Daniel Spitz. Boser vocht sterk en won via Unanimous Decision. Boser kon dat sterke debuut echter geen succesvol vervolg geven. Tijdens UFC Busan in December 2019 werd via Unanimous Decision verloren van de Fransman Ciryl Gane.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »