breaking news

Last-minute uitval voor finalist van The Ultimate Fighter 26

November 30th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Het zesentwintigste seizoen van de Amerikaanse realityserie en MMA-competitie The Ultimate Fighter krijgt op het aller laatste moment nog een flinke verandering te verduren. Zo moet de finalist Sijara Eubank het gevecht gedwongen afzeggen omdat ze er niet in slaagde om het afgesproken gewicht te halen. Oorspronkelijk zou Amerikaan strijden voor de allereerste UFC Women’s Flyweight titel tegen Nicco Montaño, ze zal nu haar plek afstaan aan Roxanne Modafferi. Een oude bekende die ze eerst wist te verslaan in de semi-finale.

Nicco Montaño (MMA 3-2/UFC 0-0) is een van de allergrootste verrassingen van het 26ste seizoen van TUF. Montaño kwam met een record van 3-2 en de KOTC titel op zak TUF binnen. Montaño nam het in haar achtste finale gevecht meteen op tegen een van de favorieten voor de eindzege, namelijk Lauren Murphy. Montaño bleek echter te sterk voor de UFC veterane en won via Unanimous Decision. Vervolgens rekende de Indiaanse ook af met Montana Stewart. Na een bloederig gevecht won Montaño opnieuw via Unanimous Decision. Tijdens de halve finale van TUF 26 stond Montaño tegenover de voormalig koningin van de divisie Barb Honchak. Montaño was ook dit keer sterker dan haar opponente en wist via Unanimous Decision de Finale te halen en dus zal Montaño aankomende vrijdag vechten voor de UFC Women’s Flyweight titel.

Roxanne Modaferri (MMA 21-13/UFC 0-1) is een van de meest bekende namen in de wereld van het MMA voor vrouwen. ”The Happy Warrior” is een echte fans’ favorite en heeft voor heel veel organisaties over de hele wereld gevochten. Modaferri begon haar Pro-MMA carrière in 2003 in Japan waar ze ook een groot deel van haar leven woonachtig was. Tijdens haar eerste drie jaren als Pro-MMA vechtster wist ze een record bij elkaar te vechten van 10-4. Modaferri pakte in 2007 door op een avond drie partijen te winnen de K-Grace titel ten koste van Marloes Coenen via Split Decision. Vervolgens werd ook gewonnen van Vanessa Porto. Tussen de periode 2010 en 2013 verloor Modaferri liefst zesmaal op rij (waaronder een UFC gevecht tegen Raquel Pennington). Ondertussen deed ze ook nog mee aan TUF 18 waar ze in de kwartfinale werd uitgeschakeld. Maar nadat Modaferri voor Invicta FC tekende ging het weer voorspoedig. Van de zeven gevechten voor de organisatie won Modaferri er vijf. Onder meer Andrea Lee, DeAnna Bennett & Sarah D’Alelio werden verslagen. Tegen Kampioene Jennifer Maia kwam Modaferri te kort via Split Decision. Modaferri heeft nu dus opnieuw meegedaan aan TUF. En wist zowel Shana Dobson als Emily Whitmire via TKO in de eerste ronde te verslaan. Hierdoor mocht ze het opnemen tegen Sijara Eubanks in de halve finale. Modaferri kwam te kort via Unanimous Decision, en zou hierdoor gematcht worden tegen Barb Honchak tijdens de TUF 26 Finale. Echter geeft het uitvallen van Eubanks haar de kans om te strijden voor het goud.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »