breaking news

Last minute partij tussen Austin Arnett en Cory Sandhagen toegevoegd aan UFC Charlotte

January 22nd, 2018 | by Marcel Dorff
Last minute partij tussen Austin Arnett en Cory Sandhagen toegevoegd aan UFC Charlotte
UFC
0

Met nog maar vijf dagen te gaan tot het UFC on FOX 27 evenement in Charlotte, North Carolina heeft de UFC een Featherweight partij toegevoegd aan de card. Dana White’s Tuesday Night Contender Series veteraan Austin Arnett zal zijn opwachting maken tegen de sterke LFA vechter Cory Sandhagen. Dit wist Shawn Bitter via MMA Today bekend te maken. Beide mannen ontmoeten elkaar aankomende zaterdag in de Octagon van het Spectrum Center op de Preliminary Card.

Austin Arnett (MMA 15-3/UFC 0-0) begon zijn Pro-MMA carrière in 2012. Arnett wist in zijn thuisstaat Washington een naam op te bouwen van groot talent. Arnett won na een winstreak van acht gevechten in Januari 2016 de titel bij de ExciteFight organisatie. Arnett maakte vervolgens een klein uitstapje naar de Titan FC organisatie. Hier wist hij te winnen via Unanimous Decision van Dave Burrow. Echter bleef Arnett vooral zijn partijen vechten voor Thunder and Lightning MMA & ExiteFights. Daar wist hij zijn winstreak uit te bouwen naar 13 overwinningen, waarna de UFC bij hem aanklopte om mee te doen aan de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Arnett accepteerde de uitnodiging en vocht tijdens Week 4 tegen Brandon Davis. In een zeer spectaculaire en bloederige partij was het uiteindelijk Brandon Davis die via Split Decision de partij won, en daarmee ook een UFC contract verdiende. Nu bijna een half jaar later krijgt Arnett alsnog de kans om in de UFC te vechten.

Cory Sandhagen (MMA 7-1/UFC 0-0) begon zijn Pro-MMA carrière in 2015. Sandhagen die voor Elevation Fight Team uitkomt wordt gezien als een groot talent in Amerikaanse MMA scene. Sandhagen begon zijn carrière met vijf overwinningen waaronder twee daarvan bij het hoog aangeschreven RFA. Nadat de RFA samen ging met Legacy Fighting ontstond in 2017 de gloednieuwe LFA. Sandhagen vocht zijn LFA debuut tegen Jamal Emmers maar verloor via Unanimous Decision. Echter wist Sandhagen in zijn daaropvolgende twee gevechten voor de organisatie zich te revancheren. Zo won hij via TKO in de eerste ronde van Toninho Gavinho, en flikte hij datzelfde kunstje vorige week vrijdag opnieuw tegen Jose Aguayo. Nu mag Sandhagen acht dagen na zijn laatste gevecht zijn UFC debuut gaan makten tijdens UFC Charlotte tegen Austin Arnett.

Comments are closed.

Translate »