breaking news

Lang verwachte UFC comeback Julian Marquez tegen Saparbeg Safarov op 29 augustus

July 13th, 2020 | by Marcel Dorff
Lang verwachte UFC comeback Julian Marquez tegen Saparbeg Safarov op 29 augustus
UFC
0

Julian Marquez stond in verband met blessureleed lange tijd aan de zijlijn. De Glory MMA & Fitness vechter keert op 29 augustus terug in de Octagon. In de Middleweight divisie is de Dagestani Saparbeg Safarov de tegenstander. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas. MMA Junkie wist de partij te melden.

Julian Marquez (MMA 7-2/UFC 1-1) is een Amerikaan van Cubaanse afkomst die voor het eerst in beeld kwam tijdens de vierde week van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Marquez vocht die avond tijdens het Main Event tegen Phil Hawes. Hawes, trainingsmaatje van Jon Jones ging als favoriet het gevecht in, maar kon zijn favorietenrol niet waarmaken. Marquez wist Hawes in de tweede ronde via een Headkick keihard KO te trappen, en verdiende op die manier een contract bij de UFC. De Syndicate MMA vechter heeft buiten de UFC nog notable wins tegen Cameron Olson en Matt Hamill. Marquez zou tijdens de UFC Winnipeg card in December 2017 vechten tegen Vitor Miranda. Echter raakte Miranda geblesseerd waarna Marquez de Engelsman Darren Stewart als vervanger kreeg toegewezen. In een zeer amusant gevecht wist uiteindelijk Marquez via een Guillotine Choke Submission in de tweede ronde de winst te pakken. Beide mannen wonnen ook de Fight of the Night bonus. Marquez kon zijn goed debuut geen beter vervolg geven. In Juli 2018 werd via Split Decision verloren van de Italiaan Alessio Di Chirico.

Embed from Getty Images

Saparbeg Safarov (MMA 9-3/UFC 1-3) nam het in December 2016 op short notice (6 dagen) op tegen Gian Villante in Albany, New York. Beide mannen maakten er een echte ”brawl” van. Zowel Safarov als Villante waren aangeslagen, echter wist Villante uiteindelijk de overwinning via TKO te pakken. Dit betekende voor Safarov zijn eerste verliespartij in zijn Pro-MMA carrière. Safarov kreeg net als Villante wel de Fight of the Night bonus van de UFC. Safarov zou het vervolgens in Rotterdam opnemen tegen Marcos Rogerio de Lima. Echter werd de Lima door een potentiële USADA overtreding van het evenement afgehaald, en raakte vervolgens Safarov geblesseerd waarna het hele gevecht gecanceld werd. Safarov keerde vervolgens terug in Februari 2018 tijdens UFC 221 in Perth. Helaas voor Safarov was ditmaal Tyson Pedro via Kimura Submission te sterk. Safarov zou vervolgens tijdens UFC Denver in November 2018 terugkeren in de Octagon tegen Alonzo Menifield. Echter trok Safarov zich terug met een blessure. Safarov zou vervolgens vechten in Londen tegen Gökhan Saki. Echter raakte ditmaal Saki geblesseerd waardoor Safarov zou aantreden tegen promotionele nieuwkomer Nicolae Negumereanu. Safarov was dominant met zijn worstelen en wist via Unanimous Decision zijn eerste overwinning in de Octagon te pakken. Safarov werd vervolgens tijdens UFC Shenzhen gekoppeld aan Da Un Jung, maar zag af van de partij en ging een gewichtsklasse omlaag naar de Middleweight divisie. In Maart 2020 maakte hij zijn Middleweight debuut tegen BJJ specialist Rodolfo Vieira. Safarov verloor in de eerste ronde via een Arm-Triangle Choke Submission.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »