breaking news

Lang verwachte terugkeer Alberto Mina tegen Ramazan Emeev tijdens UFC 224 in Rio de Janeiro

February 4th, 2018 | by Marcel Dorff

De ongeslagen Braziliaan Alberto Mina maakt na bijna twee jaar eindelijk zijn terugkeer in de Octagon. Tijdens UFC 224 in Rio de Janeiro, Brazilië stuit hij op de Azerbeidzjaanse Rus Ramazan Emeev. Dit wist Gabriel Carvalho via MMA Brasil bekend te maken. Mina en Emeev ontmoeten elkaar in de Octagon van de Jeunesse Arena in de Welterweight divisie. Het gevecht zal deel uitmaken van de Preliminary Card op 12 Mei 2018.

Alberto Mina (MMA 13-0/UFC 3-0) is sinds 2005 actief in het Pro-MMA circuit. De Braziliaan vocht in het begin van zijn carrière vooral voor regionale Braziliaanse en Engelse organisaties waar hij een record wist op te bouwen 9-0 met onder andere een overwinning tegen voormalig TUF 9 deelnemer Dean Amasinger. Mina verhuisde vervolgens naar Hong Kong waar hij bij de Epic MMA gym ging trainen. Na een overwinning in Singapore tegen de Fin Glenn Sparv kreeg de Braziliaan een belletje van de UFC. Mina maakte zijn debuut in September 2014 voor de organisatie in Macau tegen Shinsho Anzai. In een zeer spectaculaire eerste ronde van beide kanten wist Mina het gevecht via TKO te beslissen en pakte hij ook de Performance of the Night bonus. Pas ruim een jaar later keerde Mina terug in de Octagon. Ditmaal was de Japanse publiekslieveling Yoshihiro Akiyama in Japan de tegenstander. In een zeer gelijkwaardig gevecht won Mina via Split Decision. Mina vocht vervolgens tijdens International Fight Week 2016 voor de eerste maal in zijn carrière in de Verenigde Staten. Mina die inmiddels ook traint bij Kings MMA in Anaheim, Californië nam het op tegen Mike Pyle. Via KO in de tweede ronde versloeg Mina de MMA veteraan. Mina is nog altijd ongeslagen, en maakt in Mei 2018 na bijna twee jaar zijn comeback.

Ramazan Emeev (MMA 16-3/UFC 1-0) begon zijn MMA carrière in 2009. In zijn eerste twee jaar als Pro-MMA vechter wist hij een record van 6-2 bij elkaar te vechten. M-1 Global zag wel brood in Emeev en contracteerde hem. Emeev versloeg Murad Magomedov in zijn debuut voor de M-1 organisatie, en wist vervolgens ook zijn daarop volgende twee gevechten te winnen. Hierdoor mocht hij het voor de vacante Middleweight titel opnemen tegen de Braziliaan Mario Miranda. Emeev won dit gevecht via Unanimous Decision en was de nieuwe kampioen. Nog geen half jaar later verdedigde hij met succes zijn titel. Opnieuw werd gewonnen van Mario Miranda, ditmaal via KO in de derde ronde. Tijdens zijn tweede titelverdediging ging het mis voor Emeev. Hij verloor van de Rus Vyacheslav Vasilevsky via TKO in de vierde ronde. Echter revancheerde Emeev zijn ”foutje” zeven maanden later door Vasilevsky ditmaal wel te verslaan. Emeev won via Rear Naked Choke Submission vroeg in de tweede ronde en pakte zijn titel terug. Hierna werd gewonnen van Luigi Fioravanti via TKO. Vervolgens werd er een Middleweight toernooi door M-1 opgezet waar Emeev ook aan meedeed. Tijdens de Halve Finale van dit toernooi vocht Emeev tegen voormalig UFC vechter Maiquel Falcao. Emeev won dit gevecht via Anaconda Choke Submission vroeg in de eerste ronde en mocht vervolgens zijn titel verdedigen tegen Alexander Shlemenko in de Finale. Emeev raakte echter geblesseerd en het gevecht zou er nooit van komen. Eind 2016 vocht Emeev nog een soort van superfight tegen Anatoly Tokov. Tokov een groot talent die traint onder leiding van coach en trainingspartner Fedor Emelianenko deed het goed tegen Emeev, maar kon niet voorkomen dat Emeev er uiteindelijk met een Majority Decision overwinning vandoor ging. Emeev werd vervolgens in 2017 gecontracteerd door de UFC en werd ingeroosterd tijdens UFC Gdansk tegen Trevor Smith. Smith viel echter geblesseerd uit en werd vervangen door Sam Alvey. In een zeer matig tot slecht gevecht was het Emeev die via Unanimous Decision zijn UFC debuut wist te winnen. Voor het gevecht tegen Mina zal Emeev zakken naar de Welterweight divisie.

Comments are closed.

Translate »