breaking news

Lang verwachte rentree Joanne Calderwood tegen Kalindra Faria tijdens UFC Lincoln

July 5th, 2018 | by Marcel Dorff
Lang verwachte rentree Joanne Calderwood tegen Kalindra Faria tijdens UFC Lincoln
UFC
0

De Schotse Joanne Calderwood zal op 25 Augustus 2018 terugkeren in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 135 in Lincoln, Nebraska is de Braziliaanse Kalindra Faria de opponente. Dit wist Ariel Helwani via ESPN naar buiten te brengen. Het gevecht in de Women’s Flyweight divisie zal plaatsvinden in de Octagon van de Pinnacle Bank Arena.

Joanne Calderwood (MMA 11-3/UFC 3-3) is een van de bekendere vrouwen uit de UFC Women’s Strawweight divisie. Calderwood vocht voordat ze de UFC binnen kwam voor de Invicta FC organisatie, waar ze een record bij elkaar vocht van 4-0. Calderwood maakte deel uit van de cast van het 20ste seizoen van The Ultimate Fighter. ”Jo Jo” werd als tweede gerankt door de UFC matchmakers. Calderwoord won haar eerste ronde gevecht van Emily Kagan, maar verloor vervolgens in de kwartfinale van latere finaliste Rose Namajunas via Submission. Calderwood kreeg vervolgens alsnog een gevecht aangeboden tijdens de TUF 20 Finale tegen Seo Hee Ham. Calderwood zou dit gevecht winnen via Unanimous Decision. Vervolgens werd Calderwood in Polen gematcht met UFC debutante Maryna Moroz. Moroz was net als Calderwood ongeslagen in haar Pro-MMA carrière op dat moment, en zou die ongeslagen status behouden. Calderwood kwam al vroeg klem te zitten in een Armbar Submission en moest aftikken. Drie maanden later herstelde Calderwood in een Fight of the Night performance tegen UFC debutante Cortney Casey-Sanchez. In een zeer attractieve partij wist Calderwood voor eigen publiek te winnen via Unanimous Decision. Nadat in December 2015 een gevecht met Paige VanZant niet doorging vanwege een blessure, nam Calderwood het pas weer in Juni 2016 op tegen Valerie Letourneau. Dit zou het allereerste gevecht zijn in de UFC Women’s Flyweight divisie. In Calderwood’s beste prestatie tot dusver wist ze Letourneau via TKO in de derde ronde te finishen. Echter ging het in September 2016 in Cleveland mis. Calderwood verloor via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde van de Braziliaanse Jessica Andrade. Gevolg was dat Andrade voor de titel mocht vechten, en Calderwood daar voorlopig geen zicht op had. Die titelaspiraties raakten in Juli 2017 nog verder uit zicht. Calderwood verloor in Glasgow van Cynthia Calvillo via Unanimous Decision en heeft nu voor het eerst in haar carrière een losing streak van twee gevechten. Calderwood werd vervolgens ingepland tegen Bec Rawlings in November 2017, maar moest in verband met een blessure afzeggen. Calderwood heeft inmiddels de definitieve overstap naar de Flyweight divisie gemaakt.

Embed from Getty Images

Kalindra Faria (MMA 18-7-1/UFC 0-2-0) is de voormalig Titan FC Bantamweight kampioene. Faria vecht sinds 2009 op professioneel niveau en heeft sinds die tijd een mooi record op weten te bouwen. De Braziliaanse wist van haar achttien overwinningen dertienmaal het voortijdig te eindigen (7 keer via TKO en 6 keer via Submission). Faria vocht haar laatste gevecht voordat ze door de UFC gecontracteerd werd tegen de Braziliaanse veterane Carina Damm en wist via een Unanimous Decision de Titan FC titel te winnen. Faria werd in eerste instantie gematcht tegen de Amerikaanse Andrea Lee in haar UFC debuut, maar uiteindelijk werd Lee vervangen door Mara Romero Borella. Borella versloeg Faria vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission waardoor Faria nog op haar eerste overwinning in de UFC wacht. Helaas voor de Braziliaanse kwam die overwinning ook niet in haar tweede partij. Tijdens UFC St.Louis in Januari 2018 verloor Faria via Split Decision van Jessica Eye.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA volgen voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »