breaking news

Lang verwacht UFC debuut van Manel Kape op 19 december tegen Alexandre Pantoja

November 3rd, 2020 | by Marcel Dorff
Lang verwacht UFC debuut van Manel Kape op 19 december tegen Alexandre Pantoja
UFC
0

RIZIN FF Bantamweight kampioen Manel Kape tekende in maart dit jaar bij de UFC. Sindsdien zag hij deze zomer een partij gecanceld worden tegen Rogerio Bontorin. Echter zal Kape op 19 december wél zijn debuut maken voor de UFC tegen de Braziliaan Alexandre Pantoja in de Flyweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. MMA Junkie wist de partij te melden.

Alexandre Pantoja (MMA 22-5/UFC 6-3) kwam via het 24ste seizoen van The Ultimate Fighter de UFC binnen. Pantoja was door de UFC van alle 16 vechters die meededen gerankt als nummer 1 dat seizoen. Een seizoen met 16 Kampioenen van andere organisaties, de winnaar mocht het opnemen tegen UFC Flyweight Kampioen Demetrious Johnson. Pantoja was de RFA kampioen (inmiddels is deze bond samen gegaan met de Legacy Fights bond en heet nu LFA) en werd gezien als de beste vechter van alle zestien deelnemers. Pantoja nam het in de eerste ronde op tegen de #16 van dat seizoen Brandon Moreno. Pantoja had het érg moeilijk tegen de jonge getalenteerde Mexicaan, maar wist in de tweede ronde uiteindelijk alsnog het gevecht te finishen via Rear Naked Choke Submission. Vervolgens wist Pantoja in de kwartfinale Kai-Kara France via Unanimous Decision te verslaan. In de halve finale ging het uiteindelijk dan toch mis voor de Braziliaan. Shooto Japan Kampioen Hiromasa Ogikubo was via Unanimous Decision te sterk. Ondanks het niet behalen van de finale gaf de UFC Pantoja wel een contract. Hij nam het in Januari 2017 op tegen Eric Shelton. Shelton was als Caged Aggression MMA Kampioen een van de mede castmembers van Pantoja tijdens TUF 24. Net als Pantoja verloor Shelton in de halve finale. Beide mannen vochten een sterk gevecht tegen elkaar. Uiteindelijk won Pantoja via een zeer close Split Decision. Pantoja mocht vervolgens in Schotland gaan proberen de ”retirement party” van Seery te gaan verstoren. Dit lukte via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Met twee overwinningen op zak vocht Pantoja vervolgens in Januari 2018 in Boston tegen Dustin Ortiz. In een zeer gelijkwaardig gevecht won Ortiz uiteindelijk via een enigszins controversiële Unanimous Decision. Pantoja pakte vervolgens een short notice partij aan tegen Brandon Moreno tijdens UFC Santiago in Mei 2018. Pantoja domineerde het gevecht en won via Unanimous Decision. Pantoja maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC Buenos Aires tegen Ulka Sasaki. Pantoja won het gevecht vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission. Pantoja wist vervolgens in April 2019 zijn winstreak uit te breiden naar drie gevechten. In Atlanta werd gewonnen via TKO in de eerste ronde van landgenoot Wilson Reis. Vervolgens werd Pantoja weer gekoppeld aan een landgenoot. Tijdens UFC 240 in Juli 2019 nam hij het op tegen Deiveson Alcantara Figueiredo. Pantoja moest het onderspit delven en verloor via Unanimous Decision. Beide vechters werden wel beloond met de Fight of the Night bonus. Vervolgens zou Pantoja het op gaan nemen tegen Matt Schnell tijdens UFC Busan in December 2019. Pantoja imponeerde met een KO overwinning in de eerste ronde en sleepte eveneens de Performance of the Night bonus in de wacht. Pantoja werd vervolgens in Juli 2020 gekoppeld aan de ongeslagen Askar Askarov. Ondanks een goede eerste ronde verloor Pantoja via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Manel Kape (MMA 15-4/UFC 0-0) maakte in 2012 op 19 jarige leeftijd zijn MMA debuut. De Portugees wist in drie jaar tijd een record van 9-1 bij elkaar te vechten in het Portugese MMA circuit. Dit trok in 2015 de aandacht van het Japanse RIZIN FF. Kape maakte zijn debuut voor RIZIN FF tijdens de Bantamweight Grand Prix. Na overwinningen tegen Erson Yamamoto en Ian McCall kwam Kape te kort tegen de uiteindelijke winnaar Kyoji Horiguchi. Vervolgens verloor Kape ook van Kai Asakura en leek een gevecht om de titel voorlopig uit zicht. In 2018 werd vervolgens gewonnen van Yusaku Nakamura, maar verloren van de UFC overgekomen Ulka Sasaki. Echter wist Kape in 2019 de sneltrein richting de top van de RIZIN FF Bantamweight divisie in te zetten. Met TKO overwinningen tegen Seiichiro Ito en Takeya Mizugaki kreeg Kape de kans om zich te revancheren tegen Kai Asakura. De partij zou gaan om de vacante Bantamweight titel op dat Horiguchi zwaar geblesseerd was geraakt. Hierdoor het de Japanner de belt vrij gegeven. Kape vocht sterk en versloeg Asakura ditmaal wel via KO in de tweede ronde. Dit leverde Kape de RIZIN FF Bantamweight titel op. Nu maakt hij de overstap naar de UFC. Kape zou in Augustus 2020 debuteren in de UFC tegen Rogerio Bontorin. Echter raakten beide mannen geblesseerd en werd de partij gecanceld.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »