breaking news

Lang verwacht UFC debuut van John Phillips tegen Charles Byrd tijdens UFC Londen

January 18th, 2018 | by Marcel Dorff

De Welshman John Phillips zou al tweemaal eerder zijn UFC debuut maken, maar beide keren kwam het er om verschillende redenen niet van. Nu zal Phillips tijdens UFC Fight Night 127 in Londen, Engeland zijn debuut maken voor de organisatie tegen Charles Byrd. Het gevecht zal plaatsvinden in de Middleweight divisie. Dit wist BBC Sport Wales vanmiddag bekend te maken. Phillips en Byrd ontmoeten elkaar op 17 Maart 2018 in de Octagon van ”The O2” op de Preliminary Card.

Charles Byrd (MMA 9-4/UFC 2-0) vecht sinds 2009 in het Pro-MMA circuit. De man uit Arlington, Texas kwam in het begin van zijn carrière uit voor de Legacy FC organisatie waar hij goede prestaties afwisselde met mindere. Byrd versloeg in 2016 Quentin Henry via KO in de eerste ronde op de Legacy FC 57 card. De UFC was onder de indruk en nodigde Byrd uit om mee te doen aan de eerste week van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Byrd zou het opnemen tegen Justin Jones, maar die viel vlak voor aanvang geblesseerd uit waarna Jamie Pickett als vervanger werd opgeroepen. Na een zeer moeilijk begin wist Byrd het gevecht vlak voor het einde van de eerste ronde via Arm-Triangle Choke Submission te beslissen. Dana White was niet erg onder de indruk en besloot Byrd geen contract te geven. Byrd kreeg vervolgens een herkansing vijf weken later tegen Randall Wallace. Ook ditmaal won Byrd. Hij versloeg Wallace via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Dana White ging ditmaal wél overstag en beloonde Byrd met een UFC contract.

John Phillips (MMA 21-6-0-1/UFC 0-0-0-0) is na Jack Marshman en Brett Johns de derde Welshman die de UFC weet te halen. Phillips traint bij SBG Ireland en staat bekend om zijn KO power. Vandaar dat hij ook bekend staat als ”The White Mike Tyson”. Phillips vocht voor bekende Britse promoties zoals Cage Rage, Cage Warriors FC & BAMMA. Bij BAMMA wist hij begin 2016 de titel te winnen door Cheick Kone te verslaan via KO in de eerste ronde. Phillips heeft op dit moment een 4-fight winstreak en heeft onder meer een overwinning staan tegen UFC vechter Charlie Ward (inmiddels teamgenoot). Het laatste verlies van Phillips dateert van 2013 toen hij te kort kwam tegen UFC vechter en TUF 25 winnaar Jesse Taylor. Phillips die normaal gesproken vecht op Middleweight, zou begin 2017 in Denver, Colorado zijn debuut maken voor de UFC in de Light-Heavyweight divisie tegen Marcos Rogerio de Lima. Echter raakte Phillips geblesseerd waardoor hij pas in December 2017 werd ingepland tegen de ongeslagen Eryk Anders. Echter had Phillips ditmaal problemen met zijn visum en moest hij wederom noodgedwongen verstek laten gaan. In Maart 2018 zal Phillips eindelijk zijn lang verwachte debuut maken.

Comments are closed.

Translate »