breaking news

Lang verwacht gevecht tussen Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson eindelijk officieel

January 13th, 2017 | by Marcel Dorff

Het lang verwachte Lightweight gevecht tussen topcontenders Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson is dan eindelijk officieel. MMAFighting wist dit zojuist te bevestigen. Het gevecht tussen beide giganten in deze divisie zal plaatsvinden op 4 Maart 2017 in de T-Mobile Arena in Las Vegas, Nevada. De UFC heeft er een Interim Titelgevecht van gemaakt zodat het gevecht ondanks dat het een Co-Main Event is maximaal vijf rondes zal duren. De winnaar verlaat Las Vegas met de Interim Belt en een kans om het op te nemen later dit jaar tegen de Lightweight Kampioen die inmiddels een winterslaapje van 10 maanden houdt : Conor McGregor.

Khabib Nurmagomedov (MMA 24-0/UFC 8-0) is een van de beste Lightweight vechters ter wereld. Misschien wel de beste. Maar de UFC weigerde vooralsnog de Rus een titelgevecht te geven. Nurmagomedov heeft nog nooit verloren in zijn 24 Pro-MMA gevechten. In de UFC heeft hij onder meer overwinningen tegen Thiago Tavares, Abel Trujillo en voormalig UFC Lightweight Kampioen Rafael Dos Anjos. Nurmagomedov heeft echter regelmatig problemen gehad met blessures waardoor hij vaker zich moest terugtrekken uit een gevecht. Nurmagomedov wilde persé op UFC 205 in New York vechten, en werd ingeroosterd tegen Michael Johnson. Na een moeilijk begin in de eerste ronde herpakte de Rus zich en controleerde hij het gevecht op de grond. Uiteindelijk finishte Nurmagomedov de Blackzilian Johnson in de derde ronde via TKO en liet na afloop (en tijdens de wedstrijd) duidelijk merken wat hij wilde : Een titelgevecht.

Tony Ferguson (MMA 22-3/UFC 12-1) heeft zich in een tijdsbestek van vijf jaar opgewerkt tot een absolute topvechter binnen de UFC. Ferguson kwam in 2011 voor het eerst in beeld als castmember van Seizoen 13 van The Ultimate Fighter. Ferguson won al zijn partijen via (T)KO waaronder ook de Finale tegen Ramsey Nijem. Ferguson besloot 2011 met een 3-0 record in de UFC met onder andere een overwinning op UFC veteraan Yves Edwards. In 2012 vocht ”El Cucuy” eenmaal voor de UFC tegen Michael Johnson. Het zou de enige verliespartij worden tot noch toe in de Octagon van Ferguson. Johnson won na drie rondes via Unanimous Decision. Inmiddels heeft Ferguson een 9-fight winstreak met maar liefst drie overwinningen via zijn favoriete techniek, de D’Arce Choke Submission. Ferguson wist in zijn laatste vijf gevechten liefst zes (!!) bonussen binnen te slepen. Ferguson wist onder meer te winnen van Edson Barboza en Lando Vannata via die favoriete D’Arce Choke Submission, en versloeg in November vorig jaar voormalig Kampioen Rafael Dos Anjos via Unanimous Decision na vijf rondes. Ferguson gaat tegen Nurmagomedov voor zijn tiende overwinning op rij.

Beide mannen stonden overigens in 2016 tijdens UFC on FOX 19 al tegen elkaar gepland. Dit ging destijds niet door in verband met een blessure van Tony Ferguson.

Leave a Reply

Translate »