breaking news

Lang verwacht debuut voor Melissa Gatto tijdens UFC 265 tegen Victoria Leonardo

May 24th, 2021 | by Marcel Dorff
Lang verwacht debuut voor Melissa Gatto tijdens UFC 265 tegen Victoria Leonardo
UFC
0

Melissa Gatto mag zich inmiddels al twee jaar UFC vechtster noemen. Echter heeft de Braziliaanse nog niet eenmaal voet in de Octagon gezet. Mede door blessures en een USADA schorsing van een jaar zal ze pas op 7 augustus aanstaande haar UFC debuut gaan maken. In de Flyweight divisie treft ze Victoria Leonardo. Het gevecht zal plaatsvinden tijdens UFC 265 op een nog onbekende locatie. Combate wist het nieuws te melden.

Melissa Gatto (MMA 6-0-2/UFC 0-0-0) is een Braziliaanse MMA vechtster die sinds 2016 te vinden is in het Pro-MMA circuit. Gatto vocht vooral in het regionale circuit van haar woonplaats Parana. Gatto wist in September 2018 te imponeren door Karol Rosa via Kimura Submission in de eerste ronde te verslaan. Gatto komt de UFC binnen met een ongeslagen record van zes overwinningen en twee draws. Gatto zou eigenlijk vechten tijdens UFC 237 tegen Talita Bernardo. Maar in verband met een huidziekte werd ze van het gevecht gehaald. Vervolgens werden ook partij tegen Julia Avila en Mariya Agapova in verband met blessures gecanceld. Gatto liep vervolgens tegen een USADA schorsing van een jaar op.

Melissa Gatto Will Take On Mariya Agapova In A UFC Flyweight Bout Next Month

Victoria Leonardo (MMA 8-3/UFC 0-1) is een Amerikaanse MMA vechtster die na een drie jaar durende amateur carrière in 2018 de overstap maakte naar de professionals. Leonardo won haar eerste twee partijen tegen onder meer Hailey Cowan bij de LFA organisatie, en kreeg vervolgens een contract bij Invicta FC. Tijdens haar debuut voor Invicta FC werd verloren van Miranda Maverick. Leonardo zou vervolgens een overwinning bij een andere organisatie pakken en keerde in 2019 terug bij Invicta FC. Daar wist ze te winnen van Jamie Milanowski en Stephanie Geltmacher. Ook werd tussendoor in Bellator MMA gewonnen van Malin Hermansson. In Februari 2020 ging Leonardo hard KO in een title-eliminator voor Invicta FC tegen Erin Blanchfield. Echter wist ze zich te revancheren zeven maanden later met een overwinning op Liz Tracy. Mede hierdoor mocht ze meedoen aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Leonardo nam het op tegen de ongeslagen Chelsea Hackett. Leonardo won het gevecht via TKO in de tweede ronde en verdiende daarmee een UFC contract. Leonardo zou haar UFC debuut maken in Januari 2021 tegen Natalia Silva. Echter raakte de Braziliaanse geblesseerd en werd vervangen door Manon Fiorot. Leonardo verloor vrij kansloos in de tweede ronde via TKO.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »