breaking news

Lang verwacht “Bellator MMA 8-Men Bantamweight Grand Prix” aangekondigd voor 2022

December 4th, 2021 | by Marcel Dorff
Lang verwacht “Bellator MMA 8-Men Bantamweight Grand Prix” aangekondigd voor 2022
Bellator MMA
0

Veel fans hoopten al maanden dat Bellator MMA een Grand Prix zou gaan houden in de nabije toekomst in de Bantamweight divisie. De organisatie heeft naar de fans geluisterd en komt in 2022 met een acht-man toernooi. Bantamweight is inmiddels al jaren een van de beste divisie in het MMA over de hele wereld. Bellator maakte gisteren tijdens het Bellator 272 evenement de acht namen bekend die deel zullen nemen aan de Grand Prix.

Bekijk hieronder de acht vechters.

1. Sergio Pettis (MMA 22-5/Bellator 4-0) is de huidige kampioen en verdedigde gisteren nog met succes zijn titel door Kyoji Horiguchi via KO in de vierde ronde te stoppen. Pettis vecht sinds 2020 bij de organisatie en won tot dusver al zijn partijen waaronder twee titelgevechten.

Banner

2. Juan Archuleta (MMA 25-3/Bellator 7-2) is de huidige #1 binnen de rankings. Archuleta maakte in 2018 zijn debuut voor de organisatie. Archuleta vocht voor zowel de Featherweight als Bantamweight titel. De Bantamweight titel werd in 2020 gewonnen tegen Patchy Mix. Uiteindelijk verloor Archuleta de titel in zijn meest recente partij tegen huidig kampioen Sergio Pettis.

Banner

3. Raufeon Stots (MMA 17-1/Bellator 5-0) is de huidige #2 binnen de rankings. Stots werd in 2019 als een van de allergrootste talenten in het regionale Amerikaanse MMA circuit getekend door Bellator. Stots wist al zijn vijf partijen tot dusver te winnen. Meest recent won hij als zware underdog van de Dagestani Magomed Magomedov. Stots is een teamgenoot van Sergio Pettis en beiden vechten liever niet tegen elkaar. Echter zou dit zomaar kunnen gebeuren nu.

Banner

4. Patchy Mix (MMA 15-1/Bellator 4-1) is de huidige #3 binnen de rankings. Mix is een van de allergrootste talenten die Bellator rijk is. Mix tekende als ongeslagen vechter in 2019 bij de organisatie. In vijf partijen won Mix viermaal. Waaronder een overwinning tegen de Ierse publiekslieveling James Gallagher. Mix verloor slechts eenmaal. Dit was de partij voor de vacante titel tegen Juan Archuleta.

Banner

5. Magomed Magomedov (MMA 18-2/Bellator 2-1) is de huidige #4 binnen de rankings. De Dagestani wordt al jaren gezien als een van de meest veelbelovende Bantamweight vechters. Magomedov tekende in 2020 bij Bellator MMA. Na twee overwinningen in zijn eerste twee partijen vocht Magomedov een contenderpartij tegen Raufeon Stots. Magomedov verloor die partij. Magomedov wist voordat hij bij Bellator MMA tekende onder meer te winnen van Petr Yan.

Kan een afbeelding zijn van een of meer mensen, staande mensen en binnen

6. Leandro Higo (MMA 21-5/Bellator 4-3) is de huidige #5 binnen de rankings. De Braziliaan tekende als LFA kampioen in 2017 bij de organisatie. Higo had een zeer matige start binnen de organisatie met maar een overwinning in vier partijen. De Braziliaan wist echter zijn laatste drie partijen te winnen, maar mistte wel tweemaal zijn streefgewicht.

Kan een afbeelding zijn van een of meer mensen, staande mensen en binnen

7. James Gallagher (MMA 11-2/Bellator 8-2) is de huidige #6 binnen de rankings. De Ier is een absolute publiekstrekker voor Bellator in Europa. Met een 3-0 record kwam Gallagher in 2016 over van BAMMA naar Bellator MMA. Gallagher won vier partijen op rij, maar zou vervolgens zwaar KO gaan tegen Ricky Bandejas. Na vervolgens weer viermaal op rij te hebben gewonnen ging het vrij recent mis tegen Patchy Mix. Echter is Gallagher met acht overwinningen in tien partijen iemand om rekening mee te houden.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

8. Kyoji Horiguchi (MMA 29-4/Bellator 1-1) is niet gerankt. De voormalig Bellator kampioen gaf in verband met een zware blessure zijn titel vrij. Horiguchi won de titel in 2019 in zijn Bellator MMA debuut tegen Darrion Caldwell. Bellator en RIZIN FF (de organisatie waar Horiguchi voor uitkwam) hadden een co-promotie evenement gedaan tussen beide kampioenen. Horiguchi won beide partijen en dus ook beide titels. In 2021 werd bekend dat Bellator MMA de Japanner gecontracteerd had. Horiguchi keerde gisteren terug bij Bellator MMA. Horiguchi verloor van huidig kampioen Sergio Pettis.

Kan een afbeelding zijn van 4 mensen, staande mensen en binnen

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »